Burtnieks

Copman
Cemerēšana uz vēdzelēm notiek arī tagad(arī pagājušajā gada ziemā, bet tā jau ir ezeru uzraugu problēma(), bet tur jau ir tiešām vietējie....
No otras puses, ir vizulis, vai es vainīgs ka man 5 vēdzeles uzķērās :-)....es neatbalstu, bet ja aizķeras aizķeras.
šogad līni 1kg maijā aizķēru, ko ta man tagad uz baznīcu jāiet, apraudāt:-)
13.novembris 2012, 22:23 | links

Par Burtnieku pateikshu vienu lietu, un apkaarteejie mani zinoshie cilveeki to apliecinaas-Burtniekaa normu, sevishki maijaa var piesist reizes 3-4 un vairaak pa dienu, bet nekad neesmu vedis 5 liidakas uz maajaam, atlaizhot visas peec 4-taas. Taa nav lieliishanaas, bet realitaate-tas ezers ir tik bagaats, bet tai pat laikaa, ja brauc copee, tad pirmkaart-peec emocijaam, nevis galjas, lai atmaksaatu tos izdevumus copei. Aizkert netiishaam-nav aizcemmereet, kaa daudzi te domaa, aizcemmereet-dariit to tiishaam! Atminos, sadraudzeejos ar vienu vecates sirmo kungu, sho to kopaa pakeeraam un taa. Shis redzot manu attieksmi pret dabu, lomu, paareejo ar kauna izjuutu balsii izstaastiija vienreiz, kaa pie Koksalas slaaniijushi veedzeles liidz 3-4 kg kad vinjas gaaja uz naarstu ar cemmeriem-bet, peec vinja teiktaa, tas bija Padomijaa-sen un vairs ko taadu vinjsh neatkaartotu.

Peec shitaa staasta mees ar vinju jauki seedeejaam uz ljurbu Salacaa, vinjam kjerot un uzmaniigi laizhot valjaa katru veedzeleenu...taads staasts, moraale katram sava...
13.novembris 2012, 22:12 | links

Kadmijs
Ko Tu domāji ar genofondu....Tu zini kas tas par zvēru...es zinu...un tur nav nekāda sakara:-)
13.novembris 2012, 22:03 | links

h203

Nu kāda gan tur skaudība.

Vai tad laime ir 10 desmitkilogramīgos zandartos, vai līdakās ?
Ir jauki, ja tos var noķert, protams, arī paturēt, bet lielā mērā, ja negribi izslēgt pēdējais gaismu Rīgas lidostā, tad gluži ar varu nevajag pasažierus ar trijsžuburiem dzīt uz trapu.

Ir dabīgā atlase, kāds noķer, priecājas....bet ja sākas speciāli sistēmu piemeklēšana, priekš zivju ziemošanas bedru cemmerēšanas, vai vienkārši cemmerēšanas, nu kāda tur var būt runa par saistību ar dabu, atpūtu, utt

Tad droši var teikt, ka eju uz darbu pēc gaļas, diemžēl skumīgākais ir Burtnieka genofonds un paši cemmerētāji pēc pāris gadiem čīkstēs, kā tad tā, ka zivju paliek mazāk.......nu skumji.

Man bija liels prieks par personāžu, kurš, ja nemaldos Daugavā džigojot uz 0.12 aukliņas izvilka šī gada zandarta rekordu. Tiešām prieks. Bet ja viens cilvēks velk lielos kā loto biļetes, nu ir jaaizdomājas, kas par lietu.

Būtu es tā ezera inspektors, noteikti regulāri piebraukātu pie zināmiem personāžiem, tiem esot uz ūdens, un ja tiešām ir tā kā daži min, ka griež nost auklas, tad būtu skaidrs par visiem 100%, ar ko tautieši nodarbojas.
13.novembris 2012, 22:00 | links

h2o3
Atšķirība tiešām nav liela, ja vobleris domāts kā mākslīgā ēsma, bet sistēma ar jebkādā kombinācijā izvietotiem trīs āķiem domāta lai aizcemmerētu zivi ...

Saruna aptiekā no šīs pašas sērijas ...
Pircējs jautā - kāda atšķirība starp kāliju un ciankāliju ?
Aptiekārs - 70 santīmi.
13.novembris 2012, 21:47 | links

Pribncipā nekādas.
galvenais lai trīsžuburi (vobleriem) asi un zivs neaiziet....savādāk sakropļo daudz. Piecus zanderus noķeram un braucam malā.
ivij pie kājas kā viņu nomočī.:-)
13.novembris 2012, 21:44 | links

Kāda atšķirība voblers ar trīs trīsžuburu āķiem un sistēmu ar jebkādā kombinācijā izvietotiem trīs āķiem.

Man liekas tā ir tā īstu Latviešu skaudība, izmesta kaudze ar naudu ekipējumā, bet rezultāti nav. .....

P. S. Pietiek muldēt vajag eksperimentēt.
13.novembris 2012, 21:38 | links

hmm, nezinu, laikam tagad jūtos vainīgs , jo man arī uz gumijas zivtiņas āķa uzāķēts vēl viens trīsžuburnieks, lai vieglāk nocopēt. Bet tas tā.. galu galā 2 āķi ir atļauti.

Runājot par pēdējām dienām, mūsu laivā arī 2x sanāca aizķeksēt, konkrēti vienu mēra zandartu un plaudēnu. Velkot ārā protams sajūta ka nupat 8-10kg līdaka, jo šķērsām nākot smagums labs un stress ar labs :)
Katrā ziņā skaidrs, ka zivis lielos baros vai pasīvajā guļ uz gultnes. Arī daudz prāta nevajag, lai rastos ideja savā alkatībā voblera vietā piekārt 5 āķus un kļūt par brakanjeru :)
12.novembris 2012, 22:09 | links

Jā ej nu tu saproti,kad ezerā ir ap 80 laivām kurš ir vietējais un kurš svešais :) Viegli jau tā te spriedelēt :)
12.novembris 2012, 17:24 | links

Vietēji zin kurš un ar ko un kā to dara. Ja grib, tad nevar nenoķert vainīgos. Jautājums tikai vai grib. Laivu bāžu turētājiem ir jāpadomā par sava biznesa ilgtspējību šādā versijā.
12.novembris 2012, 17:15 | links

Un karpas rekords arī kritis no tā savādā velces veida, tā runā....:)
12.novembris 2012, 17:01 | links

advokaats_liidacis
Par cemmerētājiem runājot, stāsta jau te, ka viens otrs Burtnieku zandartu korifejs tā darot...
Nezinu cik tā infa ir pārbaudīta.

Nav dūmi bez uguns!Pavasarī bijām Alūksnē sacensībās,ierunājamies par Burtnieku,tad vīri no Valmieras stāstīja,kā tie lielie zanderi tiek ķerti.Tā arī teica,ka 99 % lielo zanderu tiek aizcemerēts.Pēčāk pabijām Burtniekā,parunājām ar vietējiem copes kolēģiem,viņi arī to pašu apstiprināja.Tā tad tie frukti ir zināmi,vajag tik rīkoties.
12.novembris 2012, 16:51 | links

Par cemmerētājiem runājot, stāsta jau te, ka viens otrs Burtnieku zandartu korifejs tā darot...

Nezinu cik tā infa ir pārbaudīta.

ja runā par aizķeršanu, liekas, es pa visu šito laiku kādas divas reizes esmu kaut ko aizķēris - vienu normālu zandartu un vienu breksi. I viss. Kaut kā neticu, ka šitā zivis var slaktēt. To var darīt vienīgi zinātāji un eholotisti - tipa atrodi baru un zvetē.

par sistēmām īsti nezinu ko teikt. Es gan te pats pa vasaru ko citu biju izmēģinājis bez jebkāda intereses cemmerēt - apakšā voblers un augšā uz pamatauklas piesēju trīs mazās gumijzivis, lai izskatās ka lielais dezen baru. Pamēģināju, pavelcēju i nekas nepaņēma. Nogriezu nost.
12.novembris 2012, 12:39 | links

Sestdiena - laiks no kādiem 7:30 vai 8:00 līdz 14:00. Pilnība un absolūta nulle. Rādās, ka pēc pirms divām nedēļām piedzīvotā Burtnieka devīgā vīkenda, šoreiz zivju dievs man un daudziem pieredzes bagātiem kolēģiem bija uzgriezis muguru. Tai pat laikā ne visiem - viena mana drauga sieva ķēra uz blondīņu un bārbiju rozā krāsas vobleru. Rezultāts pats par sevi - izpildīja normu gan par sevi, gan savu veci, savelkot 10 gabalas(!!!) Tiesa, lielas nebija, bet daudz gan.

Citi džeki nemaz nespērās ezerā, bet palika netālu no bāzes mētāt. viss beidzās ar piecinieci katram. Pārējiem, cik zinu - otsos palņeišij.
12.novembris 2012, 12:30 | links

10.11.2012 - visu darījām legāli, laiks arī likās izteikti rudenīgs, nomainīju kaudzi ar vobleriem, bet palikām tukšā. Uz šādas bēdīgas nots negribās slēgt sezonu, būs jābrauc vēlreiz.
12.novembris 2012, 10:23 | links

Nekas īsti neesmu ticējis ka šī "sistēma" strādā. Tīri no fizikas viedokļa...Laikam jau kādi knifi speciem tomēr ir. moš jāpamēģina ar :P

āķus noteikti labus vajag, Ownerus vai Gamakatsus, finālā tā uzparikte nemaz nav lēta.
hmm

Pa lielam ja arī tauta močī ar šiem, tad tur problēma ir šiem kungiem meklējama galvā visticamāk...:)
12.novembris 2012, 01:28 | links

Kadmij, nu nevajag tā dramatizēt. Ja kāds sagribēs, teiksim, durt lašus, gan jau viņš sameistaros žebērkli arī bez CL albuma bildēm.

Pie tam uz vienas pavadas salikti vairāki āķi vēl nenozīmē, ka šis būs veiksmīgs cemmeris - gan jau ka arī šajā lietā zināma prakse vajadzīga. Nav teikts, ka šis aprunātais modelis (albumā) ir tas īstais un pareizais cemmerēšanai.
11.novembris 2012, 23:07 | links

Tie kas tādā veidā grib zivis dabūt, nevajag neko ne rādīt ne mācīt, tāpat izgudros visādus mēslus. Varbūt piesakās šīs sistēmas īpašnieks - varētu atgriest atpakaļ :)
11.novembris 2012, 22:38 | links

kadmijs -pandoras lāde ir vaļā :DD Sen biju dzirdējis par lielo zandartu gūšanas veidu pat runas gāja kurš to dara ,bet ....
11.novembris 2012, 22:33 | links

Flash, tas ka Burtnieka lielie zandarti tiek izcelti uz cemmera metodi ir vairāk kā 99 % gadījumnu, slikti ir tas, ka šobrīd tu sliktu negribēdams, tautai parādīji kāds izskatās šis cemmeris. Man bails iedomāties, ko asie prāti jau plāno rīt meistarot.
11.novembris 2012, 22:21 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager