Mūsa, Mēmele

Pabūts marta pēdējā dienā Mēmelē Skaistkalnes rajonā! Vimba rosās!!! No pulkst. 7:00 līdz 13:00 divas pierunāju izm. 39-40cm, viena nebija pierunājama :), aizpeldēja uz Kurmenes pusi, vēl pāris vimbu copes manītas specīgi nograbināja spici un viss! Barība K.L. uz āķa baltie, pinkas un kompost slieka, visam tam uzpūšot motiļa dīpiņu!
2.aprīlis 2024, 20:14 | links

Laba diena!

Plānā pagaras brīvdienas Bauskas pusē, un mēs ar pāris kompanjoniem vēlamies kādu diennakti veltīt copes priekiem.

Vai kāds varētu ieteikt kādu interesantu vietu, kur pasēdēt ar fīderiem un pludiņu? Galvenā mērķa zivs breksis, lai gan nezinu, ko ap šo laiku vēl varētu mērķtiecīgi vilkt Mūsā vai Mēmelē.

Der arī privātas teritorijā par maksu - svarīgākais, lai kāds vietējais takuzinis pastāsta, kur, ko un kā, jo pašam ar šīm divām upēm pieredze gaužām maza.
8.jūnijs 2023, 16:24 | links

Mēmele, apmēram 1km virs Viesītes ietekas, vakar, 4. maijā, no 12 līdz 20. Kamēr no Rīgas izmuļļājāmies- čomam pagalmā mašīnai zem riteņa bija ass metāla gabals paskrējis- kamēr atrada, kur svētkos nomainīt - pāris stundas ūkstā. Braucot likās, ka lietus vai sniegs ar būs, bet tur uz vietas jau bija saule. Viesītes grīvā kompānija, bet līkumā tik viena kompānija. Kolīdz ievācāmies, tā dzirdam, ka piebrauc un piebrauc arvien jauni- beigās tur visas vietas bij pilnas. Fīderim pinki, gruntenei slieka- pirmā zivs smuka rauda- gandrīz vimbas lieluma, otrā zivs rauda, mazāka, trešā zivs vimba- smuka pirrmsnārsta tērpā. Tad vēl viena rauda, tad klusums, tad čomam viena vimba, tad man uz grunteni otra vimba un tā ik pa brīdim, līdz ap 19 man piektā, čomam ar piektā- feierābend. Vēl copējām, es trijos metienos trīs labas copes piedzīvoju- visas velkot nodila- laikam zināja, ka norma jau ir tīkliņā:)))))))))))))) čoms visas 5 uz fīderi, es 4 uz grunteni un slieku. Atbrauca pludinātāji- teica, ka nulle, es parādīju tīkliņu- veči uzreiz virs kompānijām iekārtojās, bet pēc stundas jau sapakojās un aizbrauca. Virs mums iegāja vietā vēl viens ar fīderi- stundās divās divas dabūja, aizbrauca. Ahūnais vējš- man biezajai jakai cauri rāva, kad otrs sāns saulē cepās. Cepums tā bij atdzisis, ka negaršoja- ir tāda franču cepumu marka, kas silti tik garšīgi:))))))))))))). Gaļu uzcepām, uzēdām- īsāk sakot labi pavadīta diena- pēdējā vimbās šosezon:) Šorīt notīrīju- ne raudas, ne vimbas iznārstojušas nebija. Mēmele super upe- būs jākļūst neuzticīgam manai mīļajai skaistulei Ventai.....:):):)
5.maijs 2023, 16:28 | links

stendzons [03.05.23]: Es arī sestdien biju pirmo reizi vimbās,izskatās,ka kārtējo reizi nokavēju. 1.maijā līdakās aizšāvu uz Mēmeli- viens zemmērs,trīs pa ceļam atpurinājās un viena atbrauca uz pannu. Tīri laba diena.
Kā Mēmelē ar sapaliem?
22.04. Ķērās gan vimbas, gan citās zivis, bija arī sapals ap 2 kg.
5.maijs 2023, 11:36 | links

Es arī sestdien biju pirmo reizi vimbās,izskatās,ka kārtējo reizi nokavēju. 1.maijā līdakās aizšāvu uz Mēmeli- viens zemmērs,trīs pa ceļam atpurinājās un viena atbrauca uz pannu. Tīri laba diena.
Kā Mēmelē ar sapaliem?
3.maijs 2023, 18:16 | links

Sestdien Mēmele klusēja, viena vimba. Zvīņas jau bija raupjas, tad jau tūlīt jānārsto. Ja iepriekš zivis lēkāja, tad šoreiz bija klusums. Iespējams uz laika maiņu zivīm bija mutes ciet.
2.maijs 2023, 08:39 | links

stendzons [30.04.23]: Sveiki! Cik augstu vimbas varētu šobrīd būt? Saka,ka Bauskā jau švaki palicis.
Šodien biju starp Bausku un Skaistkalni 12.00-18.00 . 17 vimbas + viena lieliska rauda.
30.aprīlis 2023, 22:29 | links

stendzons [30.04.23]: Sveiki! Cik augstu vimbas varētu šobrīd būt? Saka,ka Bauskā jau švaki palicis.
Vimbas jau sāk nārstot. Skaistkalnē jau švaki.
30.aprīlis 2023, 14:39 | links

Sveiki! Cik augstu vimbas varētu šobrīd būt? Saka,ka Bauskā jau švaki palicis.
30.aprīlis 2023, 10:48 | links

Davis-Di [28.04.23]: Labs vakars!

Cik augstu vimba kāpj pa Mēmeli? Vai pie Ērberģes būtu pat vērts mēģināt kādu izmānīt?

Overkirils, 28.aprīlis 2023, 20:45

Tālāk par Grīvnieku HES jau netiek, tā kā pie Ērberģes fokusējies uz citām zivīm.
Pa Mēmeli vimbas iet augšā uz Lietuvu. Lietuvā Mēmeles upi sauc Nemunelis,arī tur lietuvieši makšķerē vimbas. Grīvnieku hes ir uz Dienvidsusējas upes. Divas dažādas upes. Ērberģē tek Dienvidsusēja.
29.aprīlis 2023, 08:15 | links

Davis-Di [28.04.23]: Labs vakars!

Cik augstu vimba kāpj pa Mēmeli? Vai pie Ērberģes būtu pat vērts mēģināt kādu izmānīt?

Tālāk par Grīvnieku HES jau netiek, tā kā pie Ērberģes fokusējies uz citām zivīm.
Nemulsini tautu. Uz Mēmeles HESu nav. Tā kā vimbas iet krietni augstāk. Ir ķertas pat Pilskalnes rajonā.
29.aprīlis 2023, 06:01 | links

Labs vakars!

28.aprīlis 2023, 20:55 | links

Labs vakars!

28.aprīlis 2023, 20:45 | links

Kur jūs ņēmāt ka pie Kurmenes velk tik daudz. Vakar paziņas bija uz trijiem 3 vimbas noķēra. Nu nav tā kā tur velk pa 30 gab. Tur pat normu grūti noķert.
24.aprīlis 2023, 02:55 | links

Vakar arī biju Mēmelē, līdz pusdienām noķēru 4 un braucu mājās.
23.aprīlis 2023, 18:55 | links

No turienes pārsvarā ar 35+ aizbrauc mājās vietējie bāleliņi.
Inspektoru tur - NULLE
TĀ LŪK !

Tas ka vietējie kuri reizi, divas atbrauc man neuztrauc.

Tu kaut kā apreģeļis :)...kuri tad ir tie sliktie zēni .:)

snipiens, 23.aprīlis 2023, 18:33

To lai spriež tie kam jāpieskata upes. Es tik no malas ko redzu, to stāstu. :)
23.aprīlis 2023, 18:54 | links

Inspektoru tur - NULLE
TĀ LŪK !

Tas ka vietējie kuri reizi, divas atbrauc man neuztrauc.

Tu kaut kā apreģeļis :)...kuri tad ir tie sliktie zēni .:)
23.aprīlis 2023, 18:33 | links

Inspektoru tur - NULLE
TĀ LŪK !
MV-F.1
Tu pildi pilsoņa pienākumu = stučī vai kā savādāk !?:)

snipiens, 23.aprīlis 2023, 18:09

Ko te stučīt, vimbas jau tūlit beigs ķerties, Tas ka vietējie kuri reizi, divas atbrauc man neuztrauc.
Bet leišus neviens nekur nekotrolē, arī Tetelē, Staģenē. Leiši atbrauc kā ekskursijā uz vairākām dienām un produkciju aizved uz maiņām.
23.aprīlis 2023, 18:17 | links

Inspektoru tur - NULLE
TĀ LŪK !
MV-F.1
Tu pildi pilsoņa pienākumu = stučī vai kā savādāk !?:)
23.aprīlis 2023, 18:09 | links

Ap Kurmeni vimbas velk cik lien pa kulēm un auto, leiši bez kautrešanās kapā katru dienu.
Inspektoru tur - NULLE
TĀ LŪK !
23.aprīlis 2023, 16:26 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager