Zivs uzglabāšana vakuumiepakojumā

p.s.nekā personīgi :)))
15.jūnijs 2010, 17:51 | links
 
eerglis
izskatās ka tev ari ir gaļenieka tieksmes!ļoti labi saprotu ka tādu gabalu brauc ķert zivis nevis cepumā kost.un tad domā kur šamās likt?neķer tik daudz un nebūs jādomā.tur tak tik burvīga&neatkārtojama daba utt.ja nepatīk ķert dabasskatus,tad iebrauc fjordos.tur seklāks.tad ķer un atlaid!
15.jūnijs 2010, 17:49 | links
 
ērgli - var jau viņas mest atpakaļ kaijām un citām zivīm...tb pašūpot ekoloģisko līdzsvaru par labu virsūdens dzīvniekiem :))

lielās sudrabkaijas 2 skumbrijas apēd mierīgi, a trešā ir līdz pusei no knābja ārā, bet gaisā pacelties vienalga var :))
15.jūnijs 2010, 17:47 | links
 
klops - es no ālandiem rudenī atvedu nepilnu termokasti ar līdakām...piespiedu sievu apēst saldētās zemenes, lai ir saldētavā vieta :)...un zini uz ziemsvētkiem pēdējo 4nieci uztaisīju pildītu...Rīgā foršu līdaku nopirkt ir tāda ķēpa...
15.jūnijs 2010, 17:44 | links
 
klops norvēģijas zivis izvilktas no dziļuma tāpat nav dzīvotājas, kraso spiediena maiņu dēļ, un tāpat ir jāņem mājās.
15.jūnijs 2010, 17:44 | links
 
Cik daudz ir jānoķer , ja pēc kāda pusgada, nekur nebraucot, var atkal pamieloties ar pašu ķertu zivtiņu ? Te ož pēc riktīga gaļenieku pasākuma! :D
15.jūnijs 2010, 16:31 | links
 
Maijux. Tev ir taisnība. Es vedu sasaldētas filejas vakuma plēvē no Ālandiem jau gadiem. Atkausējot pēc apm. pus gada garša zivij gandrīz nav mainījusies. Izmantoju Zepter vakuma aparātu + vakumplēvi
15.jūnijs 2010, 15:53 | links
 
Daddy ;)

papildus Norway mencām tajā reģionā aknas ir piz*ec", jo sastāv no parazītu murskuļiem. Skats nepatīkams, produkts nelietojams. Mūsu pēdējos braucienos mērķa zivis bija paltusi. Tomēr lieākus par 30 kg līdz šim neizdevās piešmaukt :( Uz mūsu ierašanos pēdējās 3 reizes vienmēr kaut kas bija šķērsām. Uz pēdējo mērķējumu pagājušā gadā pirms jāņiem bija gan pareizā mēness fāze, gan laiks silts. Nepareizi bija tas, ka laiks bija silts tikai pirmo nedēļu un mazās zivis vēl nebija ienākušas mums zināmajās paltusu vietās līdz ar ko arī paltusu nebija :)) Diemžēl jābukojas mūsu vietā ir gadu iepriekš un visu uzminēt neizdodas :( Salīdzinājumam mājīnās rekords paltusiem ir 196 kg. Tādi 30-60 kg nav retums.
15.jūnijs 2010, 15:32 | links
 
vsop - viltīgi :))

no mencas 1/3 ir galva, 1/3 iekšas, no kurām puse ir aknas un 1/3 ēdamā gaļa ar ādu, spurām un mugurkaulu. ja griež nost filejas, tad no 10kg mencas dabū 2gab ~1.5kg filejas. tādā ziņā skumbrija ir daudz "izmantojamāka" :)
15.jūnijs 2010, 12:41 | links
 
kaats

Atjautības uzdevums TEV: Cik Kg no 10 kg smagas mencas ir ēdama gaļa?

PS Bez naida, tīrai statistikai ;)
15.jūnijs 2010, 12:33 | links
 
Daddy - ja uz Bergenu, tad Līkums :DDDD

Galamērķis bija virs Tromso, līdz Rovaniemi ar vilcienu, paliek tikai 650km līdz galamērķim. Aizbrauc un atbrauc atpūties, izgulējies, līkums nekāds :))
15.jūnijs 2010, 12:31 | links
 
tikai nemākulis ved mājās fileju
15.jūnijs 2010, 12:04 | links
 
Zivs paliek zivs. Saldētas var nopirkt rimčikā, vai tirgū. Garšos tieši pēc zivs. Bet tikko ķertās -mmm...Urmaas praviļno glagoļit!:)))))
15.jūnijs 2010, 12:04 | links
 
vsop - ja tas ir tas rovaniemi kur salaveči dzīvo, tad kaukā līki esat braukuši :)) ziemeļu galā uz ceļa narvika-kiruna vispār tikai ceļa svītras krāsa mainījās...

manuprāt galvenais ir "ņevipendrivacsa", nerādīt uz robežsargiem, policistiem un muitniekiem ar pirkstu un neteikt ŠITAS...un tas jau ar dievpalīgu šņabīti ievest un zivtiņu izvest neviens netraucēs :))
15.jūnijs 2010, 11:54 | links
 
Papildinfo - sakarā ar Vāciešu "rijību" esot ierobežojumi uz brīvi izvedamo zivju svaru. Agrāk bija 25 kg, tad pazemināja uz 15kg. Noteikti der pārbaudīt vai nav vēl kādi jaunumi. Ja brauc caur Somiju gar Rovaniemi, tad tur dzīvus cilvēkus uz robežas nekad neredzējām, ja nu kāds tajās būdiņās sēdēja un video skatījās. Mūs no 2 reiziem, kad braucām pa zemi, neapturēja nevienu reizi, bet esot gadījumi, kad kratot arī par šmigu un cigaretēm turp braucot.
15.jūnijs 2010, 11:40 | links
 
Pēdējo reizi zivis no Norges vedām mājās pirms 3 gadiem. Mājiņā saldējamā kamera saldēja ap -40gr. 8-10 kg fileju sasaldēti, ietīti 2 copes jakās, novietoti jumta bagžniekā pēc 40 stundām vēl nebija sākuši atkust. Pat vairāk - starp sasaldētajiem maisiņiem ieliktā svaigā "vauva" bija sākusi stingt. Tas bija Jūlija vidus un ārā bija ļoti silti. Ja plāno vest mājās zivis, tad paņemot līdzi guļammaisu viss izdosies uz urrā. Neskatoties uz to, ka filejas tika saldētas nekavējotiespēc tīrīšanas un no iepakojuma rūpīgi izspiests viss gaiss, nesaldētas zivis svaigas garšo nesalīdzināmi labāk. Tomēr jāatzīst, ka pašu atvestās saldētās filejas arī bija daudz garšīgākas par vekaos pieejamo preci. Tikai nevajag pārdozēt ar daudzumu, jo pirmajās reizēs "acis lielas" un "latvietis praktiskais" ieslēdzas, bet pēc tam, kad jāēd tad viss vairs tik gludi neiet :)))) Tamdēļ arī vairāk kā 2-3 kg svaigas mantas uz mājām vest vairs roka neceļas.
15.jūnijs 2010, 11:31 | links
 
uz vietas izvilkta zivs,tur nemaz pēc zivs nesmaržo,bet pēc jūrjas gan!nākošajā dienā tā jau ož pēc zivs.jo ilgāk uzglabā jo mazāka vērtība!
15.jūnijs 2010, 10:56 | links
 
Par vakuma iepakojumu nezinu, bet uz vietas sasaldē kamerā, (var vēl 1-2 kolas pudeles ar ūdeni sasaldēt pielikt klāt), ja aukstukaste līdzi tad vispār domāju nav problēma atvest uz māju, protams ja nebrauc 3 dienas. Pats no Ālandiem filejas sasaldētas esmu vedis vienkārši somā(aptuveni12-16 stundas) un knapi pakusušas bija.
15.jūnijs 2010, 10:50 | links
 
Nu to daudzumu, ko Norvēģijā noķer, jau nav reāli apēst, turklāt ir taču tik forši, ja pēc kāda pusgada, nekur nebraucot, var atkal pamieloties ar pašu ķertu zivtiņu... vai tad ne?
Sālīt un kūpināt jau var, bet tas jau nav tas pats, kas svaiga zivs. un cik ilgi zivis var glabāt tajā LDPE maisiņā?
Ja tic visam ko raksta par tiem vakuumiem, tad tās zivis varēs ēst jaunajā gadā, nākošajos jāņos un vēl nākošajā jaunajā gadā (ja izdodas visu neapēst agrāk:) )
15.jūnijs 2010, 10:10 | links
 
Nu navajag viņas uzglabāt. Ēdiet uz vietas, cik var apēst:)) Tur viņas ir daudz garšīgākas.
14.jūnijs 2010, 18:39 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager