Domenix. Pagaidām vislabākā aukla, ko esmu lietojis ir Stren Sonic Braid Lo-Vis Green, Viņa ir klusāka, skaitās, ka der arī Jūrai. Izturība mezglos ļoti laba, tāpat kā pie nelieliem bojājumiem izmaiņas izturībā mazas. Mezgli turas labi. Lietoju 0,12 un 0.14 un varu dot tikai labākās atsauksmes. Domāju, ka nokalpos vismaz divas sezonas, bet tas atkarīgs no tā, cik kurš intensīvi lieto. Vairāk par šo auklu var pastāstīt FishBon. Kā jau teicu manās acīs pēc Price un Performance šī ir labākā Latvijā pieejamā aukla ko esmu mēģinājis, pie tam šķiet, ka viņai ir pārklājums.
Nākamā pēc kvalitātes, ko esmu personīgi mēģinājis, ir Robinson grimstošā 0.16. Bet tā ir skaļāka par Stren, tests zemāks un nav tik izturīga mezglos. Nopietni paglaudot gliemežvākus tomēr vēlams pārsiet to gabalu kas apbružāts. Cena, pie atlaides 50%, kas dažreiz ir Bloma veikalos, varētu būt viens no noteicošajiem faktoriem šīs auklas izvēlē.
Nākamās ir Cormmoran Corastrong, atšķirībā no iepriekšējām divām aukla ir plakana, tāpēc īsti nezinu kā mērīt 0,24 un 0,35. Labums ir tāds, ka tās labi gulstas uz spoles un atšķirībā no apaļajām labāk tinas nost no spoles. Šīs lietoju velcēšanai un 0.35 atstāta samu makšķerei. Salīdzinājuma ar smalko 0,12 šīs ir kā striķis, kuru izskatās, ka pārraut ir grūti un tā arī ir.
Neviena no auklām nav mainījusi savu krāsu vai noplukusi, tiesa Robbinson esmu lietojis nedaudz tikai pāris reizes, katrā gadījumā Stren, ko lietoju visbiežāk neplūk, vismaz man. Visas auklas esmu pircis Latvijā.
Pītajām biežāk pinas vizulis, tas ir tāpēc, ka nav atmiņas, bet jautājumu var risināt uzliekot flurokarbona pavadiņu. Pašas auklas pinas pārsvarā iesācējiem, ļoti atvainojos man nevienu reizi nav sapinusies aukla. Šie ir divi iemesli no manas pieredzes kāpēc daudziem iesācējiem nepatīk pītās vai neredz šādu auklu priekšrocību. Pie tam pītajām sniegumu uzlabo jaunā tipa spoles, kuras tin auklu savādāk, bet tas nemaisa ar tādiem pašiem panākumiem lietot vecās spoles, bet ja rocība atļauj tomēr labāk nomainīt. Esmu rokās turējis BTC pītās, bet nu nezinu, lietot jau droši vien var un ir kas lieto, tikai man šķiet, ka labāk pieciest un nopirkt Stren. Diemžēl neesmu lietojis Sufix, tāpēc grūti ko pateikt. Tas ir tas ko īsumā varu pateikt par pītajām, bez konkrētiem jautājumiem.
21.oktobris 2011, 23:16 |
links