Pītā aukla

Viss par un ap to.
Bļīn! Nu to vajag mācēt, vai tā aukla ir k'ds diegs!
Ar 0.2 baļķi no ūdens var izvilkt! Izvilkt, nevis izcelt....
27.septembris 2011, 22:58 | links

Sveiki kungi!
Man ir sāpe ar auklu! Maijā nopirku Sufikseni 0,20, krāsaino. Domāju, velcēšu uz nebēdu. Nu nevelcēju es ne sūda! Pēdējā copē norāvu piecus voblerus, ne tos lētākos! Mana ticība šai auklai ir zudusi, tagad tikai Power Pro!
27.septembris 2011, 22:13 | links

Ne nē! Auklās vainas nava! Mēs esam parasti divatā, dažādas auklas,dažādas spoles, bet šitā šaizīte uzmetā ik pa laikam! Novēroju,ka tas rodas ,kad māneklis iekrīt ūdenī un aukla ir svābana un tad lūk atkarīgs no spoles, kā kurai lociņš to svabado auklu novada uz rullīti! Citai tas iznāk labāk, citai ne. Atkarīgs tas ir arī no citiem apstākļiem, piem. vēja virziena dotajā brīdī, vai tas palīdz auklu novirzīt pareizajā virzienā, vai pretēji,pietur auklu nepareizi, bet mēs jau esam sākuši uztīt un tad tā liekā,brīvā aukla uztinas uz kasetes malas! Ar to viss arī sākas! Ja pamana uzreiz, tad iztin lieko pēc pirmā iemetiena. praktiski nepamanīt nevar,jo tiek traucēta auklas notīšanās, piedevām parasti ar raksturīgu skaņu....Ja ne,tad agri vai vēlu tiks parauts līdz kāds tinums nokasetes un pinķerēšana garantēta! Es tam lietoju adatiņu, ar to vienkāršāk atpinķerēt, bet pirmais jau līdz tam nenonēkt!
27.septembris 2011, 08:28 | links

Robiss1,

nenostieptai auklai pie vainas varētu būt neatbilstība starp kāta testu un mānekļa svaru.
27.septembris 2011, 07:37 | links

Robiss, rekur, uz atlaidi salmo braid. Man ir 0,22, esmu ļoti, ļoti apmiernināts. Tā kā šī jau kalpo 2 sezonas, ir bijuši mesti roteri bez griezuļa, tad ir savērpuses, un ar mazliet bārdu, tādēļ arī domāju iegādāties tādu pašu, tikai 0,15, lai fišu var izjust. :)
https://www.pieasakas.lv/lv/katalogs/auklas_pitas/salmo_elite_braid/salmo_elite_breid_yellow_0.15_mm/
27.septembris 2011, 07:01 | links

jā aukla kā tāda sufix patika, ja butu uz pusi letaka pirktu tādu pašu vietā tik 0.15 vai 0.18, varbūt kāds var ieteikt kādu auklu ap 10 ls?
26.septembris 2011, 23:23 | links

auklai tiešām nav ne vainas, tikai priekš 0.13 varēja bik bik štengrāka būt :) bet ir cits pluss- salīdzinājuma ar strike wire viņa ir nenormāli klusa- biju patīkami pārsteigts!
26.septembris 2011, 22:32 | links

Ja par daudz uztīts, tad bārdas iespējamība ir ļoti liela. Gan pašam ir bijis, gan citiem novērots.
Cilvēks iegādā auklu, bet uz spoles visa nelien. Nu vispār jau lien, bet tā - tā kā mazliet par daudz. It kā nekas, bet pēc laika bārda gan. Nu tad mazliet nogriez vienu, otru reizi un ir ok :)
Protams, lietderīgāk laikam gan ir auklu nogriezt pirms tam - vismaz var izmantot kādiem citiem nolūkiem.
26.septembris 2011, 22:27 | links

man arī bija doma, ka par daudz uztīts, nu bet pēc 10 m saīsināšanas pāris reizes trāpījās... tad jau redzēs pēc 5 reizes vai nepazūd tā lieta... nav jau mirstamā vaina, un pagaidām aukla ir ok :)
26.septembris 2011, 22:13 | links

Man šajās brīvdienās arī tāda pati problēma ar sufixu, pirms tam lietoju strike wire. Man gan bija aizdomas ka esmu auklu par daudz uztinis uz jaunās spoles, bet par cik jūs te šo problēmu cilājat- laikam auklas šaize... kamēr jauna, tikmēr stīva :)
26.septembris 2011, 22:09 | links

par to cilpu... man tā ir gadījies tikai sufixam... bet aukla patīk, klusa, normāli lido. spole diez vai pie vainas... jauna shimano rarerium ci4 2500. ar power pro un fireline nav tā gadījies, iespējams, kaut ko neesmu pareizi izdarījis. bet tagad pievēršu vairāk uzmanības, jo savus 10 metrus dabūju izmest...
26.septembris 2011, 21:55 | links

Man ir trīs sufix 0.13 un divas rupjākas, shimano spoles un salmo adrelanīns problēmu nav. Mētāju gan mazos un lielos rotiņus.Tā man notikās ar salmo pītajām.Uzķeru tādu momentu kad taisa ciet vairogu,nepievēršot uzmanību, aukla drusku pārliekas pāri spoles malai un nākošajā metienā rauj līdzi bārdu.
26.septembris 2011, 21:21 | links

Pīto auklu tinot kasete ir jāmet ūdenī vai jātin sausā veidā jo parasti mono metu vannā un tad tinu un vai tas auto silikons derētu pītajai auklai un vai ir jēga.
26.septembris 2011, 20:19 | links

Cilpu likvidēt uzreiz nav nekādu problēmu, protams, ja pamana. Bet vismaz man parasti izdodas pamanīt (neskaitot reizes, kad neizdodas :D) - metiena brīdī aukla var tikt mazliet bremzēta, metienam uzreiz cita skaņa u.tml. Nu un tad jau jāskatās - kas tad īsti ir pie vainas.
26.septembris 2011, 20:18 | links

Ar to cilpu tā mēdz gadīties! Novēroju,ka dažādām spolēm tā uzmetas vairāk reižu, vai mazāk! Vienīgais ir sekot līdz auklas stāvoklim, bet no pieredzes zinu, tas aizmirsta otrajā metienā :)) Ja tā šaize sanākusi, uzreiz vajag cilpu likvidēt iztinot auklu, savādāk mezgli garantēti!
26.septembris 2011, 20:14 | links

viss kopā.vakar piebeidzu savu auklu :( baigi patika.... der pārbaudīt spolei uztinējrullīti vai brīvi griežas.pīto var tīri labi atmudžināt (vakar ienkārši pārcentos ar spēku -pārcirtu pušu),ja tā ir sausa.mono pretēji-vislabāk atmudžināt slapju.galvenais mudžekli nesavilkt,bet plucināt brīvāku.mono paplucini,iemet ūdenī,uztin brīvo auklu,paplucini,iemet ūdenī u.t.t.
26.septembris 2011, 20:12 | links

Pievienošos par nenostiepto auklu. Izveidojas cilpa, kas metienā tiek aizķerta un bārda gatava. Visnotaļ vienkārši.
Ko nu lai šeit saka - nekāda dižā līdzekļa kā cīnīties pret to laikam jau nav, vien ik pa brīdim jāseko auklas stāvoklim uz spoles. Laicīgi pamanot, problēmu var novērst un viss būs štokos. Pie tam, parasti metiena brīdī var just, ja kaut kas nav kā vajag. Protams, ja vien bārda neizveidojas pirmajā metienā pēc cilpu veidošanās.
26.septembris 2011, 20:05 | links

isteniba mans ar sliecas domat par to nenostiepto auklu, jo nekas cits nenak prata, un jautajums, vai nedaudz resnaka aukla teoretiski varetu ari mazāk pīties vai ne?
26.septembris 2011, 19:23 | links

Man arī tāda štelle gadās diezgan bieži.Kā jau te iepriekš minēja,arī manuprāt tādi murčkuļi veidojas uztinot nenostieptu,nenoslogotu auklu.Kaut kā esmu jau iemācijies to ārprātu atpinķerēt.Neesmu nekāds pro pītajās auklās,bet lietoju Cabelas ripcord SI.Manuprāt ļoti laba aukla par vēl labāku cenu.Viennozīmīgi labāka par Salmo Braid.Pārbaudīts.Jau gadu lietoju,un nekādu problēmu.Ies vēl gadu vismaz.Pieliekot blakus PP tādam pašam izmēram,identiski vienāds diametrs.Tas uz aci mērīts protams. :)
26.septembris 2011, 19:15 | links

Man bij kaut kas līdzīgs, nomainīju spoli un ir ok. Vēl varbūt no tā, ka velc vieglu mānekli un viņa nenostiepjas un satinas vaļīgi. Un tad nākamajā metienā raujas nost.
26.septembris 2011, 18:54 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager