Pītā aukla

Viss par un ap to.
Nu sākumā man ar tā likās, ka varētu būt savērpta, bet vienu copi speciāli nemētāju rotiņus un sākumā kādas pāris h likās, ka viss ok, pat aizmirsu par to, bet copes beigās atkal hops un mudžeklis, bet par to cilpu uz kasetes gan aizdomajos, kgan mudžekļi bij gan vējainā dienā, gan bezvēja..
26.septembris 2011, 18:45 | links

Draugs ieteica man rotiņiem tomēr lietot labu mono auklu. Mazāk kreņķu.
26.septembris 2011, 18:37 | links

Man šķiet, ka vaina ir tomēr savērptā auklā. Vēl ir viens iemesls (man tā bija): metot pret vēju, pēc iemešanas aukla ir brīva un nemanot uzmetas vaļīga cilpa, kas nākošajā iemetienā norauj murskuli, ko vairs nevar atpiņķerēt. Ar mono auklu ir vieglāk: 0,25mm esmu mierīgi atpiņķerējis, bet pīto nē.
26.septembris 2011, 18:35 | links

Tad varbūt pie viena varētu ieteikt arī kādu pīto nedārgu (
26.septembris 2011, 18:32 | links

sveiki, tātad gribētu dzirdēt jūsu viedokli - pirms mēneša iegādājos sufix 832 0.13 auklu, kā tāda ļoti patika, gluda, apaļa, bet vairākas reizes gadijās, kad metot, tālākā iemetienā uz auklas uzmetās murškulis un atšķetināt to nebija reāli, tā rezultātā vairākas reizes nācās saīsināt auklu par metriem 15-20 un nujau vnk tās ir palicis par maz, kas varētu būt par iemeslu? Spole man shimano technium un tur problēmai es domaju nevajadzētu būt, rotiņus izmantoju tikai ar papildus griezuli un tos mētājot arī nekas nepinās. Īsti nevaru rast izskaidrojumu..
26.septembris 2011, 18:28 | links

Pīto auklu tinot kasete ir jāmet ūdenī vai jātin sausā veidā jo parasti mono metu vannā un tad tinu un vai tas auto silikons derētu pītajai auklai un vai ir jēga.
25.septembris 2011, 16:42 | links

Es pamatā izmantoju "Palomar" mezglu, i pītajām i mono.
24.septembris 2011, 21:03 | links

Iesakat kādu mezglu priekš pītās auklas lai nezaudētu aukla izturību.
24.septembris 2011, 20:48 | links

papildus - Power pro ir visresnākais diametrs no minētajām, Fireline - vissmalkākais.
22.septembris 2011, 21:11 | links

esmu straadaajis gan ar Power Pro, gan Sufix, gan Fireline Crystal Fused. Visvairāk ir mēģināts Power Pro. Ir ok, bet tomēr labāk skatīties uz Sufix (krietni klusāka), Fireline - ļoti tievs diametrs, labi lido, klusāka kā Power Pro un nedaudz skaļāka kā Sufix. Kopumā visas ir ok! Diametrs Power Pro - 10 - 15 LB (velcei max 20 LB), Sufix - 0,13; Fireline Crystal Fused 0,14!
22.septembris 2011, 21:10 | links

Kādu pīto auklu ieteiktu. Power pro vai Sufix.
špiningošanai uz līdakām.kādudu diametru?
22.septembris 2011, 20:49 | links

Es nez. pie pavadas auklu pievienoju nedaudz savādāk - auklu pārloka un trīs astoņieki pēc kārtas ar pāris cm atstarpi. Sanāk galā cilpa - izver cauri pavadas virpulītim un gatavs. Var aši noņemt pavadu un izturība ļoti, ļoooti laba :)
19.septembris 2011, 01:39 | links

nu nav tādu mums krokodilu,lai pārrautu 0.15 pīto... no savas pieredzes varu teikt ka auklas stiprībai ir tikai trešās šķiras nozīme. Galvenās būtu sekojošas lietas: 1)spoles bremze un perfekta tās regulēšana 2)kāts kuru esi izvēlējies 3)makšķernieka galva lai to visu varētu saprātīgi pielietot....
18.septembris 2011, 23:54 | links

AndrisG Nav pa tievu 0.15 uz līdakām?
18.septembris 2011, 23:38 | links

MRdaniic- man ir PowerPro 0.15 pītā aukla ar universālo mezglu no rakstītajiem 9kg noturēja ~8kg
Tas unviresālais mezgls bija ieteikts tajā PP aukas bukletā kas nāca līdzi auklai.

http://www.powerpro.com/publish/content/global_fish/en/us/power_pro_v2/info/using_powerpro/knots/uni_knot.html
18.septembris 2011, 23:05 | links

normis7 - laikam vienkārši mani nepieviļ palomars un es zinu, ka to sūdiņu bezmezgla siešanai pazaudēšu vismaz 2 copes reizē :)

Par silikonu:

Cyclo Silicone Spray sastāvā ietilpst augstas kvalitātes sintētiskais silikons un īpaši izstrādāta nesējviela, kas akcentē produkta īpašības. Silikons darbojas kā taukus nesaturoša smērviela, kas ļauj virsmām viegli slīdēt, neradot berzi. Nesējviela nodrošina silikona vienmērīgu uzklāšanos un labāku piekļuvi grūti aizsniedzamām vietām. Nesējviela ātri izgaro, atstājot uz virmas tīra silikona kārtiņu.
Cyclo Silicone Spray satur par 25% vairāk aktīvā silikona kā citi līdzīgi produkti, kas nodrošina produkta ekonomiskāku izlietojumu un ilgāku iedarbības laiku.
Piemērots metāla, gumijas un plastmasas detaļu, eņģu, savienojumu, aizdedzes sveču izolatoru, sadalītāju vāciņu, slēdžu, vadu, durvju un logu slīdmehānismu eļļošanai un aizsardzībai, kā arī cita veida plašam pielietojumam automašīnās, jūras transportā, lauksaimniecībā, darbnīcās, birojos un rūpniecībā.

ĪPAŠĪBAS

• Eļļo dažāda veida metāla, gumijas un plastmasas detaļas un paaugstina to noturību pret ūdeni
• Aizsargā metāla daļas, batereju galvas, instrumentus un asmeņus pret rūsas un korozijas iedarbību
• Samazina detaļu čīkstēšanu, berzi, aizsargā pret sasalšanu un salipšanu
18.septembris 2011, 23:01 | links

A pričom te slinkums?? Tas taču ir ļoti elementāri pielietojams.
18.septembris 2011, 22:52 | links

Tas pats vien ir....
18.septembris 2011, 22:50 | links

No knot neesmu mēģinājis, laikam esmu par slinku.
Bet te tas ir:
18.septembris 2011, 22:43 | links

iesaku. no savas pieredzes.
iespējams pats esmu izgudrojis sūdīgu divriteni, bet esmu kaut kur redzējis, ka citi arī tā dara.
Jebkuru, nezinu vai jo dārgāku, jo labāku, bet biju iepircis pavasarī maza izmēra baloniņu, baigi ērti!
:) Tikko meklējot Tev linku atradu salīdzinājumu un variantus.
1. Cormoran silikons auklai 50ml

2. Parasts auto silikons 400ml
18.septembris 2011, 22:40 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager