Arī Dyneema šķiedra. Bet, no tās man liekas, pīto auklu neražo.
Kaut gan, vasaras sākumā ticamu infu dzirdēju, ka daži japānīši izgatavojuši "smalkāku" un izturīgāku pīto, par to kas pagaidām pieejama. Var jau būt, ka no sk75 sākuši ražot, tas varētu to isskaidrot, bet apstiprinājumu šai manai domai ...
"vieplis.Kaut gan Tu atzīsti tikai PP,es būtu baigi pateicīgs, ja varētu man atvilkt Fireline braid-green 40lb QL 123773".
Janka07, es tev sagādāju to, ko tu vēlējies. Tu tici, ka 0.20mm pītā tur 19.50kg svaru?
vieplis.Rīgā pirktai uz kastītes -0,2 mm,-19,5kg,mērīt nemērīju bet uz aci diametrs tā kā būtu.Cabeļu auklai 40LB - bet diametrs uz aci kautkur ap0,35.
BTW, kautkad vasarā (nesen) sanāca rokās turēt un izšķirstīt, laikam Angling International. Laika nebija, tāpēc tik izšķirstīju. Vienc virsraxc iekrita stipri acīs - lielākie auklas ražotāji mēģina vienoties, ka nemelos (aptuveni tā) :)))))
Neesu gan Vieplis, un arī nekāc PP specs, bet ...
... tie Eiropas tirgotāji ir nekaunīgāki vienkārši :))))))))))
Ja pa nopietnam, tad dažāda pieeja dažādiem tirgiem.
Piemēram, amerikānu standartos 10lb = 4,5kg monofīlā aukla ir aptuveni 0,3mm resna.
Ja paņemsi rokās kādu savu mono auklas spolīti ar līdzīgu dia, un apstīsies kas uzraxtīc, tad ...
Janka07, nevarēšu tev sakarīgi paskaidrot. Vietējās copes bodēs pērku tikai steidzami savajadzējušos štruntus. Bez tam, kā saka Guntarskl: "Uz šķūnīša rakstīts xyi, bet iekšā malka". Tiec nu gudrs. Bet vēlreiz - es ticu tam, ko USA pārdevējs stāsta.
vieplis.Tu kā specs pa PP man nevarētu apskaidrot kā tas sanāk,ka Rīgā pirktā Berkley ir gandrīz divreiz tievāka nekā no Cābeļiem ,pie tam LB testi abām praktiski vienādi.Moška Rīgā tirgo krutku?