Pītā aukla

Viss par un ap to.
Nu ekanamisks to4 ))) salidzinot ar 30eu auklam bet man patik spilgtas vismaz dzigam .

cilpa, 10.decembris 2015, 20:16

Man šīs sezonas otrajā pusē, tieši džigam, ļoti labi sevi pierādija Spiderwire Stealth Core Red (var apskatīt manos albūmos). Ideāla aukla. Labi redzama, ļoti laba nodiluizturība un krāsu arī vel nav nomainijusi. Šogad nodžigoju ar viņu pa Daugavas akmeņainajām dzīlēm, pie tam bez fļurika. Ne reizi nelika par sevi vilties. Noteikti šo auklu varu ieteikt!
10.decembris 2015, 22:21 | links

Power Pro THE BEST.... no eboat.lv

Power pro SS8 0,15mm kalpo 2 gadi krasa ideali gaisi zala 10x sezona fideru + spinings

Ja netici varu paradi ceku no 2013 gada....

Bilde
10.decembris 2015, 21:50 | links

Kādas atsauksmes par VARIVAS Avani Jigging 10x10 Premium PE auklām?
10 krāsas ik pa 10m
10.decembris 2015, 21:41 | links

Nu ekanamisks to4 ))) salidzinot ar 30eu auklam bet man patik spilgtas vismaz dzigam .
10.decembris 2015, 20:16 | links

Sveiki, padalieties kads ar kadu piteni sogad nocopeja kuras ir labi sevi pieradijusas nodilumizturiba un krasas noturiba ?

cilpa, 10.decembris 2015, 19:41

Ja jāsaka ne par TOP auklām, tad man tīri labi šo sezonu kalpoja Salmo Agressor pītā auklā. Izmatoju 0,13 mm variantu, maksāja nepilni 9 EUR. Cilpas problēmas nesagādāja, krāsu tur labi (tumši zaļa). Sanāk, ka tīri labs un ekonomisks variants.
10.decembris 2015, 19:54 | links

Sveiki, padalieties kads ar kadu piteni sogad nocopeja kuras ir labi sevi pieradijusas nodilumizturiba un krasas noturiba ?
10.decembris 2015, 19:41 | links

...tak , lai grimst, kā grib,,,es par to, ka neatceros, ka būtu lasijis kādu lēto šņoru lietotāja sūdzību, seit :)
Un iedzilināties, ka nu viņa grimst,ka vinu pareizi mera vai sver,,,prieks kam man svetdienas copmanim tas ? :)

Piem. tas pats bobslejs,,, kur rezultatu mēra sekundes tūkstošdaļās! .. skatīties nav jēga,,jautajums tikai kurs pirmais, jo brauc vini visi vienādi :)
25.novembris 2015, 08:26 | links

bet tas jau ari ir tas ko saku, ka prastas auklas, ka sir manītas no ebaya, ir plakanas, lai cik tie mikroni smalki rakstīti virsū, bet grimst viņa ar platāko pusi pret straumi
24.novembris 2015, 21:50 | links

:) japāņi lieli gudrinieki,,,bet es pērku no ķīnieša un uz copi eju pēc baudas, ne baidīties par pričidāļiem :)
24.novembris 2015, 21:50 | links

.. un vēl, kur tad paliek tas filings no copes, tas relax,,,ja vislaik jākreņķējas, ka tik kautkas nesaspurojas vai nenolūzt vai nepātrūkst un miniapzeltītais autorpatenta šūpiņš par 20 eurikiem neaizlido :)

bushmans, 24.novembris 2015, 21:20

A kāpēc Tev šķiet, ka jākreņķējas? Vienmēr esmu teicis, ka jācopē ar tādu inventāru, no kura pašam nav bail un ko var atļauties, nafig sev bojāt copes prieku. A kurš ko var atļauties, katrs nosaka pats pēc saviem kritērijiem un prioritātēm. Un ne vienmēr pat pēc maka vidējā biezuma, prioritātes mēdz būt dažādas, kāds varbūt ierobežo paiku, jo viņam prioritāte ir komfortabla mašīna utt. Kāds to nav spējīgs saprast, katram savs.
24.novembris 2015, 21:46 | links

JIG.LV ...atkal tikai un vienīgi sarunas uzturēšanai :)
tikko pamēriju ar mikrometru to šauracainā drauda auklu, kur rakstīts 12...reāli rāda 0,136 tātad līdz 0.2 vēl patālu :)
Es savā prātā domāju, ka mikrodžigs ir max. versijā līdz 5gr.
Un neredzu kur šķirba: ja mētāju ar 0.136 auklu 12 gramus (mans optimālaikais svars) vai cits ar 0.08 mm auklu 3gramus (MJ optimāls, man domāt)
Jo sanāk, ka ar 2x tievāku auklu mētā 4x vieglāku svaru bet ,kā smejies 3x ātrāk sabendē auklu un kreņķējas, ka viņa maksā tikpat cik spole !
Dīvaini,,,bet tāda sanāk tā matemātika !

bushmans, 24.novembris 2015, 21:16

Biki teorija par mērīšanu, arī tīri sarunas uzturēšanai :)

Ar mikrometru pītās auklas biezumu (diametrs šajā gadījumā ir kļūdains termins) nomērīt korekti nevar, tāpat kā ar bīdmēru nenomērīsi precīzi četras savītas drātis... Ja godīgi, tad 100% precīzi nomērīt ne ar ko nevar, ne velti japāņi pieņēmuši savu jocīgo # (dtex) mērvienību, kas norāda SVARU - zinot vienas pamata polietilēna mikrošķiedras svaru uz noteiktu garumu (savītas dzīslas, kuras tur 4 vai 8 izmanto pinumā, jau pašas ir savītas no mikrošķiedrām, a vot pats pamats ir nesavīts polietilēna mkromonodiedziņš, kuram diametru un svaru uz garuma mērvienību noteikt var). Jebkuri mm, kas tiek uzrādīti ir vidējais lielums, ko japāņi izrēķina no šī svara uz garuma mērvienību, ar visiem saviem pontiem ar 3šo zīmi aiz komata. A vot tālāk cik aukla ir apaļa un vienmērīgi turas savā nosacītajā vidējā diametrā jau nosaka pīšanas tehnoloģija un izmantotās aparatūras precizitāte un kalibrācija. Jo smalkāk jo sarežģitāk un dārgāk, ko arī cenas parāda.

Vienīgā metode auklu biezuma testos , kura gan nav 100% precīza, bet tiek uzskatīta par nosacīti objektīvu ir optiskā salīdzinājuma metode. Ņemam elektronu mikroskopu, zem kura paliekam neilona monodzīslu ar precīzi izmērāmu diametru. Noliekam blakus pīto auklu un pēc attēla objektu mērogu salīdzinājuma analīzes nosakam cik precīzi un uz kuru pusi pītā atšķiras no mono etalona.
24.novembris 2015, 21:40 | links

nav ne mazākā naida, pats ari vel nelietoju tik smalkas lietas, bet tas tikai pagaidām.
24.novembris 2015, 21:38 | links

da labi, atal nieze neparko, lai katrs dara, kā spēj, var, patīk,,,,
Galvenais, lai nav veģetāriešu sindroms : ..zāle tas ir labi, gaļa slikti !
24.novembris 2015, 21:33 | links

nē, jo lēta aukla nav apaļa unūdenī, kā zināms nostājas ar buras pusi pret straumi
24.novembris 2015, 21:32 | links

:)
1. mēriju auklu stingri (cik nu iespējams ar plikām rokām novikt) iespriegotu starp žāklīti !
Tātad max, apaļu.
2. Mikrometrs nemaz neļauj *saspiest*, tas nav štangelis!
3. Ko tas maina,,tātad tai 0,08 bura būs arī ap plus 60% tātad 0,12 ! :)
24.novembris 2015, 21:30 | links

tikko pamēriju ar mikrometru to šauracainā drauda auklu, kur rakstīts 12...reāli rāda 0,136 tātad līdz 0.2 vēl patālu :)
Un neredzu kur šķirba: ja mētāju ar 0.136 auklu 12 gramus (mans optimālaikais svars) vai cits ar 0.08 mm auklu 3gramus (MJ optimāls, ma

domāt)
Jo sanāk, ka ar 2x tievāku auklu mētā 4x vieglāku svaru bet ,kā smejies 3x ātrāk sabendē auklu un kreņķējas, ka viņa maksā tikpat cik spole !

bushmans, 24.novembris 2015, 21:16

mērot ar mikrometru tu saspied auklu un dabū savus 0.136, bet grimstot bura ir stabili 0,2mm
24.novembris 2015, 21:22 | links

.. un vēl, kur tad paliek tas filings no copes, tas relax,,,ja vislaik jākreņķējas, ka tik kautkas nesaspurojas vai nenolūzt vai nepātrūkst un miniapzeltītais autorpatenta šūpiņš par 20 eurikiem neaizlido :)
24.novembris 2015, 21:20 | links

Un neredzu kur šķirba: ja mētāju ar 0.136 auklu 12 gramus (mans optimālaikais svars) vai cits ar 0.08 mm auklu 3gramus (MJ optimāls, man domāt)
24.novembris 2015, 21:16 | links

Bušmans, neesmu gan bijušais 'ments',bet Tavam domu gājienam piekrītu...:)
Kaut gan bijušie 'menti'dažreiz bij cilvēcīgāki kā patreizējie...:)
24.novembris 2015, 20:27 | links

Kungi, man ir jautājums. Man patīk pītā aukla gan mj, gan džigam , gan twicham. Šogad tā ziema tākā ir, tākā nav i.e. ar spiningu pie ūdeņiem vēl ir ko darīt. Lietoju 0,06-0,14. Ar ko apstrādāt auklu mīnusa grādos, kā izbēgt no riņķu aizsalšanas un ja nevar lietot pīto aukstumā, tad kāda alternatīva mono auklai?

gb3332, 24.novembris 2015, 15:32

"Goldfish" uz Lubānas ielas ir speciāls pūšamais aerosols pītajām auklām uz silikona bāzes no krievu ražotāja SFT (pagājušogad mēs arī tirgojām). Pārbaudīts personīgi, tiešām strādā nevainojami. Ir arī japāņu ražotājiem, tam pašam Varivas u.c., tikai tur cipars stipri nīgrāks un arī neviens viņus tā sistemātiski neieved, kādam varbūt ir aizķēries.
Tie silikoni, ko pārdod celtniecības veikalos un benzīntankos, veči lieto, taču idejiski nav īsti tas, viņiem nav klāt speciālā ķīmija, kas izstrādāta priekš optimizēti preikš polietilēna(PE) šķiedas.

JIG.LV, 24.novembris 2015, 16:32

Vai pēc vairākām silikona lietošanas reizēm, aukla nezaudē savas īpašības? Vienkāršos vārdos, vai ar silikonu nevaru sačakarēt kvalitatīvu pīteni un kāda tā būs pavasarī pēc silikona lietošamas rudens-ziemas laikapstākļos? Izmantoju copei paredzēto silikonu.

skutans, 24.novembris 2015, 16:51

Pats neesmu tik daudz lietojis, lai varētu spriest. Tās pāris reizes, kad mīnusu temperatūrā copēju, pilnīgi noteikti ne vismazāko iespaidu uz auklas kvalitāti neatstāja. Toerētiski speciālajam silikonam neko nodarīt auklai nevajadzētu, bet atgriežoties pie prakses varu tikai pateikt, ka man nav zināms, ka kāds no tiem, kas pagājušā sezonā intensīvi lietoja SFT silikonu (par citiem nezinu) būtu sūdzējies un šogad prasa atkal. Speciāli tēmu no ķīmijas viedokļa pētījis gan neesmu.
24.novembris 2015, 18:51 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager