Pītā aukla

Viss par un ap to.
Nepateikšu auklas marku, bet diametrs ir 0,13. Pie pavadas sienu ar Palomara mezglu. Tpfu, tpfu, tpfu, pagaidām bez starpgadījumiem. Bet kaut kas līdzīgs ir bijis ar 0,12 mm pīto auklu, bet tikai vienu reizi.
9.jūlijs 2012, 09:07 | links

Aukla 8 dzīslu PP 0.15mm, kāts 7-21gr, spole Shimano Technium. Vienreiz aizlidoja 9gr vobleris, vakar aizgāja Buma 12gr Vilītis.

Auklu pirku Rīgas ielā, par kuru vairāki Liepājas makšķernieki labi atsaucās un teica, ka tikai tur droši var pirkt pīto.
Tā jau uz aci izskatās, ka tinot nekādi mezgli neveidojas, uz spoles klājas labi.

Varbūt vaina ir manās līkajās :) rokās, ka kaut kā atvēzējot aizķeru auklu aiz kāta spice??? Vai arī tiešām kaut kur spolē ieķeras?

Pēdējā reizē aukla izlidoja apmēram 2-2.5m un pavadiņa ar vizuli aizgāja...

Būs turpmāk maigāk jāmet, vienīgi tā ir grūti no krasta pie niedrēm kaut cik tālu iemest.
9.jūlijs 2012, 08:41 | links

rapala33, kāda tev ir spole, kāda un cik resna aukla, kāds ir kāta tests, ar cik smagiem mānekļiem tev veidojas mezgli?
8.jūlijs 2012, 23:29 | links

Skaties, cik labi aukla klājas uz spoles, vai no tā nemetas mezgliņi. Tālāk - skaties vai aukla nelien aiz uztinējrullīša (iekšā starp uztinējrullīša turētāju un pašu rullīti), mēdz arī tā gadīties. Vai arī kaut kāda asa mala (piemēram, vieta, kur mānekļa āķi aizkabina).

Pēdējais - pārbaudi uz svariem pīto auklu vai nav iesmērējuši kaut ko no kreisās preces =) T.i. iesien vienā galā smagumu, iekabini svaros un cel. Tā arī vari patestēt dažādu mezglu izturību :)
8.jūlijs 2012, 23:02 | links

Paldies!

Šodien uzsēju polamor un vienu copi jau ir izturējis (izvilku 50cm).

Vienīgi man kaut kā tā pītā vai nu ķeras vai piņķerējas - jau otro reizi aizlido vizulis ar visu pavadiņu pēc tāda asāka metiena. Pagaidam nesaprotu, kur problēma, jo riņķi ir ok, un pirms mešanas liekas, ka nav nekas sapinies...
8.jūlijs 2012, 22:58 | links

8.jūlijs 2012, 19:42 | links

Populārākais, viens no izturīgākiem un vieglāk uzsienamas laikam būs Palomar mezgs.

Es sienu astoņnieku, divreiz apmetot auklas galu ap pamatauklu, pirms izver cilpai un savelk - kā es saucu - dubulto astoņnieku. Tad izveidotajai cilpai cauri pavadu. Cik esmu testējis, mezgla vietā parasti netrūkst.
7.jūlijs 2012, 23:12 | links

Lūdzu rekomendējiet kādu labu un ne sevišķi sarežģītu mezglu pītajai auklai pavadas pievienošanai.
Kopš uzliku pīto, viens bobleris pēc kāda laika aizlidoja (kā konstatēju, tad mezgla vietā notrūka) un gandrīz otrs aizgāja, jo spiningošanas beigās mezgla bija palicis 2x īsāks :(
7.jūlijs 2012, 22:50 | links

urmass, moš, bet tad jābūt labai mono auklai, jo viņa stīva un negrib likties uz spoles blīvi virsū :) īstenībā tā esu pieradis pie pītās, ka mono špinim nemaz negribu provēt
28.jūnijs 2012, 19:19 | links

Aukla griež pirkstā, ja metiena brīdī nostrādā spoles frikcija. Tad gan var labi līdz kaulam iegriezt. Bet tas parasti attiecas uz fīderiem un citiem smagajiem. Bet gadās visādi.
28.jūnijs 2012, 17:48 | links

par griešanu pirkstos es īsti laikam nesapratu... nu nevar 5 - 15 g māneklis tā iegriezt... es strādāju ar dažāda diametra auklām, bet nu iegriezis esmu tikai zacepus raujot, lai nebojātu spoli.
28.jūnijs 2012, 16:58 | links

Esmu ar 0.15 mētājis daudz, un pirkstiņam nekādas vainas:) Galvenais ir mācēt pareizajā brīdī to pirkstu atlaist!
28.jūnijs 2012, 14:16 | links

Par to pirkstu ir smieklīgs arguments, nemētā jau 100+gramīgus džerkus.

Par zacepiem - taisnība, ja copē upēs. Ezeros tomēr nav tik aktuāli. Īpaši jau Liepājniekā.
28.jūnijs 2012, 14:05 | links

Nu nezin viss par to 0,2. Pirmkārt ja tu mēģināsi nedēļu no vietas kapāt ar 0,15 pirksts tev būs lupatās un varēsi mētāt ar cimdu. Metot ar 0,2 (par cik striķis tā neiegriežas pirkstā) var spēcīgāk atvēzēties, un līdz ar to metiens sanāks tikpat tāls, vienkārši jānopērk laba 0,2. Treškārt parēķini cik mānekļus tu izglābsi ar 0,2 pie zacepiem.
Nu tas tā mans viedoklis un pieredze.
28.jūnijs 2012, 13:42 | links

Paldies, kungi!
Tad uz Jūsu atbildību tika iepirkta 0.15 :)
Ja laiks ļaus, nedēļas beigās būs jānotestē.
28.jūnijs 2012, 12:54 | links

Par 0.2 pievienojos - vēlāk nožēlosi, ka paņēmi tik resnu auklu.

0.15 un būs Ok.
28.jūnijs 2012, 09:53 | links

to rapala33! Nē - 0,15 būs pietiekoši - nu 0,18 max, jo 0,2 ir jau par daudz. Var arī skatīties uz 0,13.

Par vērpšanos - lūgums nepažēlot naudu un paņemt patiešām kvalitatīvas trosītes ar labiem griezuļiem. Ja pašam ir prasmes var montēt pats (es ietekto Owner 2 kameru griezuļus), ja nav - tad pērc gatavās, bet ņem ar 2 vai 3 kamerām (nu tās muciņas, kas griežās). Testu trosei skaties ap 8-10 kg vairāk nav nepieciešams, lai nepadarītu to visu pārāk smagnēju. Nav jēgas, ja trosīte tur 20 kg, bet aukla 7 kg.
28.jūnijs 2012, 09:09 | links

Jjanis
Ir, bet taadam kaatinjam ir stipri par lielu. Bija man ieprieksheejo gadu Fire line cristal 0,12, bet peec gada to vareeju ar rokaam raut kaa diegu. Nezinu, kas bija noticis, bet fakts. Lidoja normaali un zivis kjeeraas. Ar monofiilo juutami labaak asari njeema. Shogad vajag citu auklu un gribu piito.
urmaas
Gjeldees, nekur neliksies, jo cita nav. :) Es ar vinju metu 2Nr. roterus un bija labi, ari dzigus ap 18gr. normaali. Protams, ka kaatinjam ir ko tureet. Arii liidaka uz 1,5kg tam dod labu slodzi.
AndrisABC
Paarliecinaaji. Sufix tomeer daargs.
Paldies visiem par paliidziibu, ne asakas!
28.jūnijs 2012, 09:09 | links

Droši var ņemt PP 10lb 8 dzīslu auklu. Plusi: slidena, mīksta, tāls iemetiens, klusa, piemērots diametrs svariem sākot no gramiem 5-6 ja nelien zālēs, izturīga.
Mīnussi: irdena, ar naga asumu aizķerot kādu pavedienu, tas viegli izvelkas(viegli izlabojams auklu nostiepjot), nav apaļa. Bet tam apaļumam var pieiet filozofiski un ar nelielu iedziļināšanos ģeometrijā. Savā plānajā daļā PP 10Lb aukla ir plānāka kā līdzīga 10lb tikai apaļa aukla, platajā daļā nedaudz platāka. Mētājot aukla sagriežas un rezultātā vidējie diametri sanāk apmēram vienādi. Vēl var piebilst, ka iemetienā sagriezušās auklas diametra maiņa nav jūtama, jo aukla ir mīksta un gluda.
28.jūnijs 2012, 08:18 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager