Paskatījos dažus video, palasījos komentārus netā, iegāju veikalā - ieraudzīju un nopirku sev arī vienu. Tā kā 95% darbojos ar japāņu vobleriem, tad domāju, ka būs viens skaists papildinājums manam arsenālam. Nopirku vidēja izmēra (gramus neatceros) peldošo izumi (asarīša krāsojums). Tad nu vienā copes reizē sadomāju šo kabināt virsū. Teikšu kā ir - biju ļoti dziļi vīlies.
Pirmkārt: peldošais šinī gadījumā nozīmē, to, ka vobleris ūdenī iegrimst tikai līdz pusei. Otra puse tirinās virs ūdens un ne ar kādiem paņēmieniem nevarēju to vobleri dabūt kaut 1 cm zem ūdens. Pa manam peldoš vobleris ir tāds, kas iemetot ūdenī peld pa virsu, bet, uzsākot spēli, tas tomēr iegrimst, savukārt pārtraucot - atkal uzpeld. Tagad tāds puspoperis vai puswolks iznāk.
Otrkārt: mānekļa spēle ne tuvu nebija tāda, kā biju gaidījis. Izraustīju gan tā, gan šā, bet normāku voblera izslīdēšanu uz sāniem panākt neizdevās. Var jau būt, ka mans aprīkojums nav atbilstošs šādam māneklim (pītā aukla, fast action kāts...). Neko vairāk kā nelielu locīšanos un izlekšanu virs ūdens pierāviena bīdī, panākt neizdevās. Lēni, monotoni vilkts šis māneklis nestrādāja vispār (nelocījās, bet vilkās pakaļ auklai kā baļķis).
Ja kāds mani grib pārleicināt, ka esmu nopircis kādu viltojumu, tad par 110% varu apgalvot, ka tā nav - tas ir IZUMI.
Manā arsenālā ir gana daudz līdzīgas darbības mānekļi (piemēram sebile magic swimmer), kas arī ir peldošie, kurus izspēlēt sanāk vienkārši ekselenti.
Esmu pilnīgi pārliecināts, ka kādam šis māneklis strādā vienkārši ideāli un zivis ķerās tā kā dubļi, bet mana pieredze ir šāda. Ja nebūtu žēl to 7 latu, es droši vien nopirktu un izmēģinātu tādu pašu, tikai lēni grimstošo. Varbūt tas spētu mainīt manu priekšstatu par šo mānekli.
Ne asakas!
14.oktobris 2010, 12:48 |
links