Mikrodžigs

Par un ap mikrodžigošanu
Paldies par informāciju! Vēlreiz izmeklējos internetā par tiem pārnesumiem. 5.0:1 nozīmē, ka veicot vienu pietinienu kasete apgriežas 5 reizes. Tas maz izsaka par ietīšanas ātrumu dažādo kasetes izmēru dēļ - nereti viena spole ar 5.0:1. ietin tikpat daudz auklas cik spole ar 6.0:1. Apskatot mani interesējošo Stradic C14+ 1000Fa microline, sapratu, ka tas augstāks pārnesums ir, visticamāk, tādēļ, lai kompensētu kasetes mazo izmēru, jo ietīšanas ātrums ir tāds pats kā Shimano Rarenium Ci4 2500FA ar 5.0:1.

Moriartijs, 6.jūlijs 2014, 10:04

Jā , tieši tā, ātrāks pārnesums loģiski ļauj ātrāk ietīt spolē un savākt auklu, tādējādi kompensē mazas kastes izmēru. Tas ir labi.

Bet ēnas puse ir tā, ka pats māneklis, loģiski arī kustas ātrāk... Lielāks sākotnējais pāātrinājums nzoīmē, ka māneklis straujāk palecas un uzlido "augstāk", straumē ar maziem gramiem, tas nozīmē stipri tālāku mānekļa nonešanu pa straumei un lēnāku grimšanu. Ja strādā uz iespējamā saprātīgā svara robežas, tad tas kļūst par traucējošu faktoru.

Papildus minētajam vēl var filosofēt, ka katrai zivij ir savs uzbrukuma ātrums, pie tam slinka paēdusi zivs nebūt nealkst tērēt enerģiju un skriet pakaļ ļoti žiperīgam lēkājošam māneklim... Kaut kur zivs galvas dziļumos mazajās smadzenēs ieslēdzas dabas dots "klakulators", kurš izrēķina, ka šī ķēma ķeršanai var būt par lielu enerģijas patērinš vai pārāk liela iespēja kļūdīties un neko nedabūt, un uzbrukuma refleks neieslēdzas :)
6.jūlijs 2014, 10:52 | links

Paldies par informāciju! Vēlreiz izmeklējos internetā par tiem pārnesumiem. 5.0:1 nozīmē, ka veicot vienu pietinienu kasete apgriežas 5 reizes. Tas maz izsaka par ietīšanas ātrumu dažādo kasetes izmēru dēļ - nereti viena spole ar 5.0:1. ietin tikpat daudz auklas cik spole ar 6.0:1. Apskatot mani interesējošo Stradic C14+ 1000Fa microline, sapratu, ka tas augstāks pārnesums ir, visticamāk, tādēļ, lai kompensētu kasetes mazo izmēru, jo ietīšanas ātrums ir tāds pats kā Shimano Rarenium Ci4 2500FA ar 5.0:1.
6.jūlijs 2014, 10:04 | links

P.S Spoles ar ātrāko pārnesumu (piem Daiwa luvias 2004H) ir vajadzīgas tiem kas vairāk strādā ar kātu MJ ,tvics. Izšancējot ar kātu ļauj atri savākt izstrādāto auklu.
6.jūlijs 2014, 02:41 | links

Džigam tas ātrums nav vajadzīgs, jo svarīgi ir izspēlēt mānekli, nevis pēc iespējas ātrāk izvilkt.

Bet vai tad "ātrāka" spole tieši nedod iespēju izdarīt ātrākas mānekļa kustības,piemēram, ar vienu griezienu pacelt zivtiņu no grunts? Man nekad tāda spole nav bijusi, tā kā nevaru salīdzināt.

Moriartijs, 5.jūlijs 2014, 15:33

Atrāks pārnesums nozīme to, ka kustība ātrāka un vienā apgriezienā māneklis veic tālāku soli... Dažreiz ātrums ir labi, lai operatīvi pārtuastītu perimetru un noceltu aktīvo zivi, bet nu tomēr lēnie pārnesumi ir universālāki (it sevišķi maziem gramiem, jo to mazo neko nesverošo bummbiņu kā parauj ar lielu ātrumu tā viņa uzlido gaiša un grimst ilgi) un ļauj kārtigāk un rūpīgāk izspēlēt, taisīt īsus solīšus utt.
6.jūlijs 2014, 00:24 | links

Cik lielas gumijas max jus izmantojat mikrojiga? Lidz 2' (5cm) vai ari lielakas ?

CROCOP, 5.jūlijs 2014, 14:28

Nu vaiŗak jau mikrodžigu pēc džiggalviņas grmiem klasificē līdz kādiem 5, nu max 7g. Bet protams nez vai 1g galvu ar 15cm gumijzivi var nosaukt par mikrodžigu.,. Klasiski varētu būt līdz 2.5" -3", taču vēl jau atkarājas no mānekļa formas un laukuma un svara. Tievu 4 collu tārpiņu arī vēl varētu skaitīt pie mikro, a resnu un masīvu 3" zivtiņu diez vai...
6.jūlijs 2014, 00:20 | links

Sveiki! Visi Laimīga Jahnja manekli strādā, bet uz tiem suda vezishien velns ,ka nennem. Varbūt kāds zin ,kad var ķert uz tiem moshkiem. Sapirkos vinjus daudz bet pagaidām jēgas maz.

koki, 5.jūlijs 2014, 23:32

Vēzīši ir specifisks māneklis, bet ļoti efektīvs noteiktās vietās, kur barības bēzē ir vēži vai arī tuvu pie jūras (Rīga Daugava un Lielupe, Liepājas osta, Ventas pie V-pils utml.) kur acīmredzot tie kaut kādu jūras mikromošķi atgādina.

Katrs spēlē pa savam un iespējams, ka mana tehnika kādam liksies jocīga bet es daru tā... Jāsaprot, ka vēzis naz tvisteris vai zivtiņam, tam nav likana ķermēna vai astes, visa spēle ir spīlēs un citās ekstremitātēs, tur ar klasisku stop&go nedkas īsti nesanāks. Es ar vairākiem īsiem ātriem rāvieniem pēc kārtas paceļu mānekli virs grunts(visērtāk to darīt turot kātu VERIKĀLI, nevis kā klasiski džigojot horizontāli pret ūdeni), kad māneklis nokrīt, tad pauze un bišķi pakasa pa grunti. Visas tās darbības miksē, ar paužu garumu arī ekesperimentē. Vajag diezgan ļurīgu kātu, kurš pie vertikālas spēle vēl pats noamortizē un "uzsit atpakaļ" superasie un sakanīgie tādai tehnikai īsti nederēs....
6.jūlijs 2014, 00:16 | links

es ar mēgināju vēzīti bet neņēma, ejošais sodien bija balta tioga vibroaste .
6.jūlijs 2014, 00:01 | links

Man arī vēzītis strādā. Lielajiem patīk, jo šamie ēd vēžus. Līdakas arī ņem. Gan jau, ka zandis arī nesmādē.
Tīrot ašukus, nereti tiem puncī ir nelieli vēzīši.
5.jūlijs 2014, 23:58 | links

Man atkal vēzīši ir topā ,visus lielos asarus dabonu tieši uz tiem ,arī šādada lielāko asari uz kilosimts !
5.jūlijs 2014, 23:54 | links

Sveiki! Visi Laimīga Jahnja manekli strādā, bet uz tiem suda vezishien velns ,ka nennem. Varbūt kāds zin ,kad var ķert uz tiem moshkiem. Sapirkos vinjus daudz bet pagaidām jēgas maz.
5.jūlijs 2014, 23:32 | links

Džigam tas ātrums nav vajadzīgs, jo svarīgi ir izspēlēt mānekli, nevis pēc iespējas ātrāk izvilkt.

Bet vai tad "ātrāka" spole tieši nedod iespēju izdarīt ātrākas mānekļa kustības,piemēram, ar vienu griezienu pacelt zivtiņu no grunts? Man nekad tāda spole nav bijusi, tā kā nevaru salīdzināt.
5.jūlijs 2014, 15:33 | links

Cik lielas gumijas max jus izmantojat mikrojiga?

Es sapirkos tās Lucky John ēdamās gumijas 2" 2,4" un 2,9". Nav vēl bijusi izdevība izmēģināt, bet itkā labas atsauksmes (!?). Jāsaka ļoti patika Lucky John 3.9" Mr. Greedy uz klasiskā spininga.
5.jūlijs 2014, 15:21 | links

Spolēm ir atšķirīgi pārnesumi.. Stradic'am ci4+ ir 6.0:1, savukārt Rarenium'am C14 - 5,00:1. Vai to atšķirību ir vērts ņemt vērā, zinot, ka spole primāri ultralight jigam?

Moriartijs, 5.jūlijs 2014, 13:30

Džigam labāk "lēnās" spoles, manuprāt. Ātrās lai iet fīderim, pludam, kad izvilkšanas ātrumam ir nozīme. Džigam tas ātrums nav vajadzīgs, jo svarīgi ir izspēlēt mānekli, nevis pēc iespējas ātrāk izvilkt.
Pirmsākumos man bija spole ar +/- 6:1 pārnesumu. Man nepatika, nevarēju kārtīgi izspēlēt mānekli. Varbūt citiem ir cits viedoklis.
5.jūlijs 2014, 14:35 | links

Cik lielas gumijas max jus izmantojat mikrojiga? Lidz 2' (5cm) vai ari lielakas ?
5.jūlijs 2014, 14:28 | links

Spolēm ir atšķirīgi pārnesumi.. Stradic'am ci4+ ir 6.0:1, savukārt Rarenium'am C14 - 5,00:1. Vai to atšķirību ir vērts ņemt vērā, zinot, ka spole primāri ultralight jigam?
5.jūlijs 2014, 13:30 | links

Stradic ir izlaista jauna ar CI4+ korpusu. Nevaru sagaidīt, kad izlaidīs Rarenium CI4+ Eiropas tirgum.
5.jūlijs 2014, 13:22 | links

Izdomāju nopietnāk pieiet UL microjigam un tādēļ iegādājos team salmo Tioga kātu 1,98 m ar testu 1-8g.
http://www.fishbon.lv/site/product/lv/4157/1047
Tagad domāju par spoli. 200 eur klasē laikam jau nekas labāks par Stradic 1000 FA microline nav? http://www.fishingisland.lv/4717/id/618. Varbūt kāds var ieteikt ko lētāku vai alternatīvas ko būtu vērts apskatīt?
5.jūlijs 2014, 13:08 | links

Arí neslikti salmo elite jig 2-20 g,2.40 m? taisos sonedel pirksu.

Rozish, 4.jūlijs 2014, 20:41

2-20 tāda nav

2-10 ( Elite microjig 10) ir man ir 2,13m variants - vēl neesmu iemācījies sadzīvot ar šo kātu - tiesa pirms tam jigojis neesmu vispār.

ramex, 4.jūlijs 2014, 22:16

2-20 tāda nav

2-10 ( Elite microjig 10) ir man ir 2,13m variants - vēl neesmu iemācījies sadzīvot ar šo kātu - tiesa pirms tam jigojis neesmu vispār.

Nez,paskaties te

http://www.fishbon.lv/site/products/series/view/lv/salmo-elite-jig-20

Rozish, 4.jūlijs 2014, 23:38

Nu napatika man ne 15 ne 20, tikai 18 un viss. Pavisam dažādi kāti. 15 ļurīgš kā plauša, 20 likās smags un neveikls stīvs bomis,a vot par 18 biju ļoti patīkami pārsteigs, salīdzinoši elegants un daudz asāks, normāls zandartu kātelis gandrīz pa velti. Smalkmehānikai gan neder, bet nu vidējam džigam kā "darba zirgs" uz kura apčubināšanu un lološanu var neiespringt ir OK. Ja nokasītu birku Salmo, tad varētu droši ņemt uz veikalu tirgot un bez problēmām prasīt kādus 100-120EURO :) Tagad kaut kā kauns likt kātu pa 40EUR starp 200EUR vērtām Varivām utml. :) Ja nu kādam reģionos nav variantu, tad varu uz pasūtījuma piegādāt, bet nu labāk jau nu paši uz Salmo veikalu aiztipiniet...
5.jūlijs 2014, 00:42 | links

2-20 tāda nav

2-20 tāda nav

Nez,paskaties te

4.jūlijs 2014, 23:38 | links

2-20 tāda nav

2-20 tāda nav

Nez,paskaties te

4.jūlijs 2014, 23:38 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager