kādu spoli ieteiktu priekš graphiteleader calzantes ex - 2.21 garumā? kāds izmērs no shimano būtu piemērotāks 1000, 1000s, vai varbūt 2000s/2000? skatījos uz biomasteru, vai varbūt kas cits būtu labāks?
celms, 22.septembris 2013, 22:36
Nu pēc idejas vieglam kātam prasās viegla spole, attiecīgi loģiska izvēle būtu kaut kas no CI4, tobiš no Stradic/Rarenium un uz augšu. Par izmēru tad mans personīgais viedoklis (droši vien daudzi nepiekritīs) ka nav jēgas pārspīlēt ar smalkmehāniku un niecīgas ~30g spoles svara starpības dēļ zaudēt jaudu, izturību, kasetes ietilpību utt. tādēļ es personīgi ieteiktu tomēr 2500/3000 (2000 tāds vjocīgs lielums ne šis ne tas un daudziem modeļiem tāda nav vispār).
Ja skatās atšķirības starp Stradic/Rarenium, tad spoles pēc dimensijām, svara un pārējā ļoti līdzīgas, taču ir ļoti būtiska atšķirība ātrumā - Stradic "ātrais" pārnesums , Rarenium "lēnais". Te arī var ilgi strīdēties kas labāks, es personīgi džigam tomēr dotu priekšroku "lēnajam"... Stradic'am vēl ir būtisks pluss - standarta kompletācijā 2tra kasete.