Karsto putru pats ar esmu uzēdis taustoties nepacietībā, saprotu tevi:)
Nekas jau nedeg. Nu, hmm, neesmu nevienu jaunu spoli jau gandrīz gadu iegādājies, NEMIERS! :)
22.septembris 2017, 22:14 | links
Karsto putru pats ar esmu uzēdis taustoties nepacietībā, saprotu tevi:)
Kā jau te biedrs minēja, svarīgākais ir spoles-kāta balanss
Tas teorētiski skaidrs, taču kāts vēl aizvien skumst Japānas veikalā. Tik vien zināmi fiziskie parametri, svars 67g tai skaitā. Tā nu kasu pakausi vai ņemt spoli 190g vai 165g svarā.
Winnie, 22.septembris 2017, 21:32
Kā jau te biedrs minēja, svarīgākais ir spoles-kāta balanss
Kādu spoli izvēlēties kātam ar testu 0,6g-6g 2000S vai 2500S (tas pēc Shimano cipariem)? Jebšu spoles svaram ir izšķirošā nozīme?
Piebilde: spoli izmatošu tikai mikrodžigam.
Winnie, 21.septembris 2017, 23:39
Kādu spoli izvēlēties kātam ar testu 0,6g-6g 2000S vai 2500S (tas pēc Shimano cipariem)? Jebšu spoles svaram ir izšķirošā nozīme?
Piebilde: spoli izmatošu tikai mikrodžigam.
Winnie, 21.septembris 2017, 23:39
Gunča, gribētos tādus profesionālākus vērtējumus par šīmaņa sahāru un ultegru. Vai tiešām der arī mikrodžigam. Kas vispār notiek šajā nozarē - revolūcija vai tikai baumas. Un, lūdzu, uzraksti šeit, žurnālu vairs nelietoju.
andreiko, 22.jūlijs 2017, 13:06
Waffen, neesmu jau tik liels spečuks, bet....
Parasti bukses rauj no spoles ārā,mainot tās pret gultņiem. Man likās, ka labās spolēs šī problēma vispār nedzimst. Negribas zvanīt Bumsim, viņš ir lietas koks gandrīz visos copes štrumentu jautājumos.
andreiko, 22.jūlijs 2017, 14:52
Gunča, gribētos tādus profesionālākus vērtējumus par šīmaņa sahāru un ultegru. Vai tiešām der arī mikrodžigam. Kas vispār notiek šajā nozarē - revolūcija vai tikai baumas. Un, lūdzu, uzraksti šeit, žurnālu vairs nelietoju.
andreiko, 22.jūlijs 2017, 13:06
Gunča, un ko tu saki par to ygk un to jauno dīvaino izmēru 0,5? Redzi, copējot no krasta, reizumis ir dikti tālu jāsviež, man tāda kāre dzimst pamēģināt...
andreiko, 22.jūlijs 2017, 07:32
Man pie ietekas jūrjā ir divas saliņas. Asaris tur parasti vislabāk uzturas no krasta gandrīz neaizsniedzamā attālumā (no laivas var pa pakausi šim uzklauvēt). Tievāks striķitis - tālāks metiens, tāpēc laikam jau būs jāaizslāj uz džigu un tā 0,5 aukliņa jāiegādājas.
P.S. Pārējiem copistiem. Asaris Gaujā pašreiz ir tikai pie jūras. Nav liels, drausmīgi šancējot, kaut ko var salasīt. Daži ķer uz gumijām, daži spiningotāji izmanto slieku vulgaris. Atvads un slieka galā. Spēle diezgan palēna. Gandrīz kā senāk oktobrī.
andreiko, 22.jūlijs 2017, 09:42
Nu #0.2 man pašam arī točno par smalku, bet 0.3 uz mikruhu liekas pavisam adekvāti, zivis točno nav rāvušas, lai gan noķertas arī līdakas virs 3kg un zandarti virs 2kg. Vienkārši normāli jāregulē bremze un kāta amortizācija jāizmanto, tad reāli var izvilkt daudz vairāk nekā formālie auklu testi, nevelk tak svaru bumbu ar vinču, cilvēks ar saprātu strādā, ne mašīna. Zāles "ravēt", protams, nevar, viss ar jūtām jādara. Iesācējiem rekomendēju tomēr
#0.6, tālāk jau pats sapratīs vai gribas iet uz smalko pusi vai nē.
JIG.LV, 21.jūlijs 2017, 22:01
Gunča, un ko tu saki par to ygk un to jauno dīvaino izmēru 0,5? Redzi, copējot no krasta, reizumis ir dikti tālu jāsviež, man tāda kāre dzimst pamēģināt...
0.4 tomēr ir diegs, no zacepa ārā (vismaz pie manis Gaujā) mānekli gandrīz nav iespējams. Ir tikai tirkš, un sien galā visu jaunu. Tāpēc Gaujai (otvodnojs, reizēm karolīna vai klasiskais džigs) izmantoju tikai PE#0,6. Ļoti labi šancēt. Vobleru kātam, protams, 1,2.
andreiko, 22.jūlijs 2017, 07:32
Nu #0.2 man pašam arī točno par smalku, bet 0.3 uz mikruhu liekas pavisam adekvāti, zivis točno nav rāvušas, lai gan noķertas arī līdakas virs 3kg un zandarti virs 2kg. Vienkārši normāli jāregulē bremze un kāta amortizācija jāizmanto, tad reāli var izvilkt daudz vairāk nekā formālie auklu testi, nevelk tak svaru bumbu ar vinču, cilvēks ar saprātu strādā, ne mašīna. Zāles "ravēt", protams, nevar, viss ar jūtām jādara. Iesācējiem rekomendēju tomēr