Sveiki,
Gribu aprunāties par kāta jutību uz roku. Esmu ķēris ar diviem light kātiem - salmo elite mj 2-10 un šodien pirmo reizi ar majocraft dodger 3.5-14. Viens maksa 40 eur, otrs maksā 200 eur. Uz roku es nejūtu ne vienu ne otru. Cik ļoti tas ir atkarīgs no ūdenstilpnes dibena(es ķeru Lielupē) vai vēl kkādiem faktoriem? Abus izmantoju 5-9g robežās + gumija.
ArtursP, 1.maijs 2016, 21:54
Divi pilnīgi un galīgi atškirīgi kāti... Salmo elite mj 2-10g ir labs iesācēja kāts, bet "uz roku" tur pat megaprofs ne vella nesajutīs... Dodgeru līdz 14g par lightu reāli nosaukt grūti, tas ir foršs vidējās klases kāts, bet, tā kā taisīts speciāli Krievijas tirgum, tad reāli ir japānim netipiska jaudas rezerve un džigam ar 5-9g sajūtas uz grunti nebūs viegli uztvermas. Vot tvičojot utt. lieliski sajutīsi pieskārienus zālītēm, gruntij, copi utml.
Kungi, nu negaidiet brīnumus, ka kāts Jums dos "elektrību rokā" visā testa amplitūdā, tādi kāti ir, bet ne jau šajā kategorijā. Sajūtas nāk ar pieredzi, diemžēl to iemācīt un nopirkt nevar, var tikai pats uz n-tajiem tūkstošiem iemetienu saprast un izstrādāt refleksu "uz nervu pamta dot pa zobiem" pie jebkuras aizdomīgas izmaiņas auklas, spices utt. kustībā. Vienkārši, ja kaut kas uz netveramu instinku robežas mainās - piecērt, ja nelīdžes, nekaittēs :D ! Vai arī ņemiet tiešam mīkstas spices solid kātus, strādājiet pie testa maksimuma robežas un skatieties uz spici kā pludiņu :)
1.maijs 2016, 22:21 | links