Paga, a kur es kaut ko teicu par varēšanu/nevarēšanu izkāst? Pilnīgi pareizi, visu var izkāst, attiecīgi tas jāregulē ar liegumiem, saudzēšanas laikiem, mazuļu atražošanu utt., Gudri vīri pēta, rēķina un nosaka, ja vajag. Tikai nesaprotu kāpēc kāda suga būtu īpašāka par pārējo, kādam nārsts jāsargā, kādam nē. A par Ventu nevajag, kā uz laivošanas sezonas sākumu tur vietējie un ne-vietējie skalda reāli nārstojošu asari ar tekošiem ikriem un pieņiem, tā arī skaldīs. Vēl nupat bija vaļā makšķerēšanas noteikumi, varēji mierīgi iesūtīr priekšlikumu uzlikt asarim nārsta ķeršanas liegumu... Tiesa gan, pēc tam Tevi visi Venspils un ne tikai copmaņi ilgi meklētu paldies pateikt :)
Vot te gan es gribētu teikt, ka asaris ir īpašs un ir jāsargā. Visi grib MJigot un retais, kas laiž vaļā. Lieguma un izmēra ierobežojuma taču nav. Man domāt, ka vajag ieviest izmēra liegumu. Asaris pat netiek audzēts, saudzēts, lai pavairotu populāciju. Visi mēs ķeram, bet pat nepadomājam, ka izkāšam. Nu bet lašiem būt.
Būtu skaisti, ja JIG.LV iestātos par asaru pavairošanu. Kaut vai mārketinga triks..
Ceru, ka nenogriezīsi man atlaides.
Vot te gan es gribētu teikt, ka asaris ir īpašs un ir jāsargā. Visi grib MJigot un retais, kas laiž vaļā. Lieguma un izmēra ierobežojuma taču nav. Man domāt, ka vajag ieviest izmēra liegumu. Asaris pat netiek audzēts, saudzēts, lai pavairotu populāciju. Visi mēs ķeram, bet pat nepadomājam, ka izkāšam. Nu bet lašiem būt.
Būtu skaisti, ja JIG.LV iestātos par asaru pavairošanu. Kaut vai mārketinga triks..
Ceru, ka nenogriezīsi man atlaides.
28.marts 2016, 23:25 | links