Mikrodžigs

Par un ap mikrodžigošanu
umā var piekrist, piemēram, Mega Strike ēdamgumijas, kas arī ideāli piesaista zivju uzmanību un ir ASV produkts, ir stingrāks, kā Japānas edam-gumijs. Tas laikam visos segmentos, tai skaitā kātos :)

sigi, 9.marts 2016, 14:53

Te atkal terminoloģija par "ēdam-" un "neēdam" :)
Par šo es pagājušogad žurnālā veselu rakstu uzrakstīju..."Ēdamu" gumiju, ko varētu lietot cilvēku vai dzīvnieku pārtikā nav, izņemot pāris "kuriozus" ko taisa no sojas vai kā cita tīri organiska materiāla (pasaulē ir pat mānekļi, ko taisa no kaltētas gaļas, vai dzīvnieku ādas)...
Neviens nav officiāli klasificējis un termins "ēdams" vispār ir maldinošs, bet nu tā apmēram vairums forumos utt. nostabilizējies viedoklis, ka "ēdamgumija" ir tad, kad materiālā ir iestrādāts aromāts, sāls un, advancētākos variantos, vēl dažadu aminoskābju kokteilis. Teorijā tieši sāls ir tā, kas padara struktūru mīkstāku, dabīgāku, bet neizturīgāku, kā arī liek ilgāk turēt mānekli mutē zivij (asins ta ir sāļas un sāls garša "apčakarē" uz brīdi) pirms izšpļauj un dod vairāk laiku copmanim.

MegaStrike un daudzas citas pēc šādas klasifikācijas nav "ēdamgumijas", bet "aromatizētas gumijas" jo iztrūkst sāls komponenta, bet izturības ziņā noteikti pārspēs jebkuru "ēdamgumiju". Ir arī kaudze "klasisku" mānekļu, kuriem nav ne sāls, ne atraktanta, ož savā dabiskajā PVC plastisola smakā, kas cilvēkam nebūt nav pievilcīga, bet tas jau nenozīmē, ka uz tām zivis neķer :) Katram savs...

Man personīgi (es nerunāju par veikalu, bet par saviem personīgajiem gadu gaitā pirktiem krājumiem) ir bez pārspīlēšanas vismaz kartupelu maiss ar gumijām, ēdamām, nēēdamām, aromatizētām , parastām un eksotiskām. Ir desmitiem mānekļu ko es varbūt esmu labi ja vienreiz ūdenī iemetis. Nu un, man patīk ekperimentēt, tas ir mans hobijs un es esmu maniaks :) Katram savs!
9.marts 2016, 15:17 | links

Cerams izdosies šogad SAWAMURA izmēģināt arī uz zandartu.. te tikai jautājums vai pus-peldošās un peldošās ir jēga likt DS sistēmā?
9.marts 2016, 14:57 | links

Būs jāpiekāp aptaustīt,vai ir arī tādas kuras peld kopā ar āķi jo neintrālās droši ka grimst. Vairāk intresē mazie līdz divarpus collu gumpīši.:)

kutis, 9.marts 2016, 14:34

Viss jau arī atkarīgs no izmantotā āķa svara. Bet tā principā pie normālas āķa un gumijas izmēra attiecības peldēs (celsies uz augšu) visi mani iepriekš minētie, tikai loģiski, ka "resnā" JOCO SHAKER 2.5" celspēja būs daudz lielāka (pat vienu otru džiggalvu pacels) nekā mazākajam 6cm Daiwa DuckfinShad, un vēl tievākajiem UNAGI SLUG vai LunkerHunt RiverWorm. Bet tā, iemetot spainī, visi šie peldēs pa virsu.
9.marts 2016, 14:54 | links

Nepretendēju uz SAWAMURA dziļu analīzi. Es tik padalījos ar savu konkrēto pieredzi, jo ietilpstu tajos 30%, kas nav sportisti.

Par to, ka visas ēdam-gumijas ir "vārgas", man ir grūti piekrist, jo pats izmantoju dažus keitech modeļus (zandartiem) un nekas neplīst. Tādēļ, es laikam neskatītos vnk uz Jāpāna, ne Japanā.. bet uz konkrētiem modeļiem.

Taču kopumā var piekrist, piemēram, Mega Strike ēdamgumijas, kas arī ideāli piesaista zivju uzmanību un ir ASV produkts, ir stingrāks, kā Japānas edam-gumijs. Tas laikam visos segmentos, tai skaitā kātos :)
9.marts 2016, 14:53 | links

Mastrojani
Cik veidu ir veikalā?

kutis, 9.marts 2016, 09:09

Tām "ēdamgumijām", kurām uz paciņas atrodams uzraksts - "floating", protams, ka ir uzlabota peldspēja attiecībā pret citām. Bet gandrīz visas "ēdamgumijas" varam saukt par peldošām...atšķiras vien peldspēja.
Veikalā patlaban ir Lunkerhunt, Joco, Unagi. Ar minētajiem uzrakstiem :):):) uz iepakojuma. Bet, kā jau rakstīju, peld arī Molix, Baith Breath, utt., u.tml. Sawamura silikoni ir nu ļoooti meistarīgi un skaisti (it īpaši jaunākās krāsas! ..exclusive! DD) darinājumi! Un, kā minimums, ar neitrālu peldspēju!

mastrojani, 9.marts 2016, 11:10

Būs jāpiekāp aptaustīt,vai ir arī tādas kuras peld kopā ar āķi jo neintrālās droši ka grimst. Vairāk intresē mazie līdz divarpus collu gumpīši.:)
9.marts 2016, 14:34 | links

Ir pieredze ar lielāko izmēru Sawamura. Tā izskatās smuki, bet ir ļoti neizturīga un ātri plīst. Nopirku lielo izmēru uz līdakām. Līdakas tā ķer labi, bet, ņemot vērā,ka ķeru ar ofseta āķi, tad.. lai cik uzmanīgi āķi liktu, tas baigi plēš gumiju, jo pēc struktūras gumija ir ļoti mīksta.

Pēc manas saprašanas.. no vienas puses šāds mīkstums ir labāks copē, jo piešķir māneklim plastiskumu.. no otras, beigās sanāk sālīts pasākums un neliels čakars, katru reizi saīsinot gumijas izmērus pēc kārtējā "ieplīsiena" ieliekot āķi.

sigi, 9.marts 2016, 12:21

Pilnīgi piekrītu, ka SAWAMURA nav lēta, lai gan, ja parēķina gumiju skaitu paciņā un cenu par gab., tad 5" SAWAMURA maksā lētāk kā 5" LJ Mister Greedy :). A tā reāli ~70% klientu uz SAWAMURA
ir vairāk vai mazāk profesionāli sportisti, kam potenciālais rezultāts un iespēja kaut par procentu būt aprīkotākam par konkurentu, ir svarīgāk par jebkuru mānekļa cenu.
Mīkstums un plīšana jā - jebkura ēdamgumija, īpaši japāņu (Keitech, Bait Breath u.c.) ir ļoti vārīga, to plēš, gan zivs gan āķis (nu ar āķi ir risinājumi ar turētājiem, bet 100% panacejas nav). Ja esi trāpījis žorā, kad ņem par uz gumijas zābaku, tad jebkuras augstās klases gumiju izmantošana ir ļoti "sālīts" pasākums, kam nav fiskālā effekta :) (ja vispār naudu skaita par mānekļiem). Visas priekšrocības parādās tikai brīdī, kad Tev uz konkrētu gumiju ņem, a citiem apkārt nē. Tāpat "dārgās" japāņu gumijas ir labi izmantojamas kā "meklētāji", kad aktīvu zivi atrodi, tad var mēģināt pāriet uz budžeta klasi un skatīties, kas nu būs, ņems vai neņems.
Un viss ir subjektīvs, neviens māneklis, spole, kāts, aukla, laiva, eholots utt. zivi neķer. Zivi ķer copmanis! :)
9.marts 2016, 13:41 | links

sigi
Bet tas normāli un pašsaprotami...uzliec to pašu keitech uz zandartu tur tas ir vēl trakāk. Bet sawamuru uz līdaku offsetā es laikam neliktu točna :D. manā skatījumā tai zivij, tas "ēdamgumijas" statuss ir pie kājas. Īpaši ja dragā pa seklumiem, pa vecajām niedrēm, zālēm. Tur vecais labais relax ar pretzāļu āķiem, vai ir daudz citas lētas, un pat mīkstas gumijas.
9.marts 2016, 12:26 | links

Ir pieredze ar lielāko izmēru Sawamura. Tā izskatās smuki, bet ir ļoti neizturīga un ātri plīst. Nopirku lielo izmēru uz līdakām. Līdakas tā ķer labi, bet, ņemot vērā,ka ķeru ar ofseta āķi, tad.. lai cik uzmanīgi āķi liktu, tas baigi plēš gumiju, jo pēc struktūras gumija ir ļoti mīksta.

Pēc manas saprašanas.. no vienas puses šāds mīkstums ir labāks copē, jo piešķir māneklim plastiskumu.. no otras, beigās sanāk sālīts pasākums un neliels čakars, katru reizi saīsinot gumijas izmērus pēc kārtējā "ieplīsiena" ieliekot āķi.
9.marts 2016, 12:21 | links

Mastrojani kādu bodi ta tu pārstāvi?

Bralitis, 9.marts 2016, 11:17

Es ar reklāmu nenodarbojos, pardon :):) Esmu parasts makšķernieks - cope ir hobijs! Izkopju to. Runāt varu (un protu) par copes tēmu - taču "publisku biznesu lai kruķī citi" :):)
Darbojos vienā no Rīgas copes veikaliņiem - tas arī kā hobijs, jo tā taču ir man mīļa sfēra :):):)
PM var komunicēt plašāk.

p.s. ..a bet bodīte irrrr ......:) Jig.lv
9.marts 2016, 11:24 | links

Kgan jopcik, tagad palasiju raksturojumu un tur nav minēts, ka tie peldoši. Lai jig.lv pakomentē, točna nav? Man kaut kā pārliecība, ka atminos, ka peldēja, ja gadienā maldos, tad jaucu ar kkādu citu japāņu brīnumu, kas bija kaut kas ļoti līdzīgs sawamuras OneUp shadam....

arvis_an, 9.marts 2016, 10:32

Sawamura One'up'Shad nav peldoši klasiskajā izpratnē, drizāk "puspeldoši" vai "ar lēni grimstošu asti" tur ir cita fiška, kuru, tāpat kā unikālo aromātu nav spējis nokopēt no tiem, kas noklonējis pašu formu (cik ta tur tā darba :D).
Tur ir tāda lieta, ka materiāla ipatnējais svars un blīvums ir dažāds galva smagāka, vidus vieglāks, aste aiz savienojuma vietas relatīvi pavisam viegla. Tas dod efektu, ka nokrītot uz grunts aste paliek gaisā un ļoti lēni, turpinot astes "lāpstiņas" sākustības, grimst, cik esmu seklumā skatījies pie staumītes tas var ilgt visai labu laiku, vismaz minūti vai vairāk. Arī vienkārši velkot uz līdaku pa zālēm vai arī izmantojot uz drop-shot (es izmantoju) astei ir tendence "celties" un lēnāk grimt pauzes laikā. Tieši to arī nozīmē uzraksts uz iepakojuma "specific gravity worm" un pašā nosaukumā minētais UP :)
9.marts 2016, 11:23 | links

Mastrojani kādu bodi ta tu pārstāvi?
9.marts 2016, 11:17 | links

Mastrojani
Cik veidu ir veikalā?

kutis, 9.marts 2016, 09:09

Tām "ēdamgumijām", kurām uz paciņas atrodams uzraksts - "floating", protams, ka ir uzlabota peldspēja attiecībā pret citām. Bet gandrīz visas "ēdamgumijas" varam saukt par peldošām...atšķiras vien peldspēja.
Veikalā patlaban ir Lunkerhunt, Joco, Unagi. Ar minētajiem uzrakstiem :):):) uz iepakojuma. Bet, kā jau rakstīju, peld arī Molix, Baith Breath, utt., u.tml. Sawamura silikoni ir nu ļoooti meistarīgi un skaisti (it īpaši jaunākās krāsas! ..exclusive! DD) darinājumi! Un, kā minimums, ar neitrālu peldspēju!
9.marts 2016, 11:10 | links

Viņa lapu jau zinu no galvas :) Peldošie ir tikai Laimīgā Džoņa darinājumi.

Bralitis, 9.marts 2016, 10:43

Nu vēl tīri peldoši ir Lunkerhunt RiverWorm tārpiņi un Daiwa DuckfinShad zivtiņas.
Bet vispār jā , visvairāk, protams, LuckyJohn gan pagājušā gada JOCO SHAKER, gan šī gada jaunums UNAGI SLUG (vot tas man reāli patīk!).
Kaut kad martā būtu jāienāk CrazyFish gumiju kravai, viņiem arī tagad ir peldoši modeļi, bet nu kad atnāks, tad redzēs.

JIG.LV, 9.marts 2016, 10:48

Ieliec savā bodē plastamsas kasti ar ūdeni lai var patirināt un reāli redzēt spēli . Tas uz mani visvairāk iedarbojas . Man patika izstādē Maskavā kā krievi bij saviem vobleriem stendiņu uztaisījuši .Tāda hevere kā maza šore griezās pa akvāriju pa trīsīšiem pa perimetru .Piekabini pie pavadiņas mānekli -tas skrien un var redzēt kā tas spēlē :) Rinda stāvēja un visi pirka kaut kāda vietējā ražotāja voblerīšus :))
9.marts 2016, 10:57 | links

Bralitis, 9.marts 2016, 10:43

Nu vēl tīri peldoši ir Lunkerhunt RiverWorm tārpiņi un Daiwa DuckfinShad zivtiņas.
Bet vispār jā , visvairāk, protams, LuckyJohn gan pagājušā gada JOCO SHAKER, gan šī gada jaunums UNAGI SLUG (vot tas man reāli patīk!).
Kaut kad martā būtu jāienāk CrazyFish gumiju kravai, viņiem arī tagad ir peldoši modeļi, bet nu kad atnāks, tad redzēs.
9.marts 2016, 10:48 | links

Zvani Gunčam :D

arvis_an, 9.marts 2016, 10:28

9.marts 2016, 10:43 | links

Kgan jopcik, tagad palasiju raksturojumu un tur nav minēts, ka tie peldoši. Lai jig.lv pakomentē, točna nav? Man kaut kā pārliecība, ka atminos, ka peldēja, ja gadienā maldos, tad jaucu ar kkādu citu japāņu brīnumu, kas bija kaut kas ļoti līdzīgs sawamuras OneUp shadam....
9.marts 2016, 10:32 | links

Zvani Gunčam :D
9.marts 2016, 10:28 | links

kutis'
no tām, ko pats esmu lietojis, tad reins bubbling shaker (bet tas dropšotam), tad tas pats LJ shaker uz līdakām un mazais izmērs ašukam, un vēl sawamura, no tiem mazie izmēri ir spriedzeklīši :D Kkur manīju, ka LJ papildinās klāstu ar mazajiem peldošajiem.

arvis_an, 9.marts 2016, 09:43

Kur dabūnami tie sawamura ? LJ esmu redzējis daudz vietās .
9.marts 2016, 10:15 | links

kutis'
no tām, ko pats esmu lietojis, tad reins bubbling shaker (bet tas dropšotam), tad tas pats LJ shaker uz līdakām un mazais izmērs ašukam, un vēl sawamura, no tiem mazie izmēri ir spriedzeklīši :D Kkur manīju, ka LJ papildinās klāstu ar mazajiem peldošajiem.
9.marts 2016, 09:43 | links

Mastrojani
Cik veidu ir veikalā?
9.marts 2016, 09:09 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager