umā var piekrist, piemēram, Mega Strike ēdamgumijas, kas arī ideāli piesaista zivju uzmanību un ir ASV produkts, ir stingrāks, kā Japānas edam-gumijs. Tas laikam visos segmentos, tai skaitā kātos :)
sigi, 9.marts 2016, 14:53
Te atkal terminoloģija par "ēdam-" un "neēdam" :)
Par šo es pagājušogad žurnālā veselu rakstu uzrakstīju..."Ēdamu" gumiju, ko varētu lietot cilvēku vai dzīvnieku pārtikā nav, izņemot pāris "kuriozus" ko taisa no sojas vai kā cita tīri organiska materiāla (pasaulē ir pat mānekļi, ko taisa no kaltētas gaļas, vai dzīvnieku ādas)...
Neviens nav officiāli klasificējis un termins "ēdams" vispār ir maldinošs, bet nu tā apmēram vairums forumos utt. nostabilizējies viedoklis, ka "ēdamgumija" ir tad, kad materiālā ir iestrādāts aromāts, sāls un, advancētākos variantos, vēl dažadu aminoskābju kokteilis. Teorijā tieši sāls ir tā, kas padara struktūru mīkstāku, dabīgāku, bet neizturīgāku, kā arī liek ilgāk turēt mānekli mutē zivij (asins ta ir sāļas un sāls garša "apčakarē" uz brīdi) pirms izšpļauj un dod vairāk laiku copmanim.
MegaStrike un daudzas citas pēc šādas klasifikācijas nav "ēdamgumijas", bet "aromatizētas gumijas" jo iztrūkst sāls komponenta, bet izturības ziņā noteikti pārspēs jebkuru "ēdamgumiju". Ir arī kaudze "klasisku" mānekļu, kuriem nav ne sāls, ne atraktanta, ož savā dabiskajā PVC plastisola smakā, kas cilvēkam nebūt nav pievilcīga, bet tas jau nenozīmē, ka uz tām zivis neķer :) Katram savs...
Man personīgi (es nerunāju par veikalu, bet par saviem personīgajiem gadu gaitā pirktiem krājumiem) ir bez pārspīlēšanas vismaz kartupelu maiss ar gumijām, ēdamām, nēēdamām, aromatizētām , parastām un eksotiskām. Ir desmitiem mānekļu ko es varbūt esmu labi ja vienreiz ūdenī iemetis. Nu un, man patīk ekperimentēt, tas ir mans hobijs un es esmu maniaks :) Katram savs!
9.marts 2016, 15:17 | links