Es perku makskeresanas karti,tatad ieguldu faktiski ari dalu zivju resursu atjaunosana.Talak es eju makskeret uz publisku udenskratuvi.Te nu ka pienemsim Aluksne,man prasa papildus maksu.Protams jautaju par ko.
Atbild-mes ari laizam zivis ieksa,mes apsargajam.Nu bet es tacu par to jau samaksaju un tas ir valsts pienakums sis lietas darit.Kapec man butu jamaksa tiem onkuliem kuri sabiedrisku udenstilpni izmanto savam vajadzibam.Nu velns ar viniem,laiz pasi zivis ieksa,ker un tirgo,lai gan es tacu nevaru kada cita darzina ieset savas auzas lai pec tam tas tirgotu un gutu pelnu.Ja kads grib audzet zivis sabiedriska udenstilpne tad tam butu ari pa r to jamaksa valstij,ja grib pasvaldibas ar to nodarboties caur kadu biedribu,ari vinam vajadzetu par to makasat.Aluksnes ezers jau nau tikai apkartnes iedzivotaju ipasums,vini tacu to nau radijusi,drizak otradi-gadiem savu kanalizaciju tur laidusi ieksa.
Galu gala sanak ta ka ar to laivu turesanu ezer,kapec vietejais Janis par to maksa divus latus,bet man desmit jamaksa,ar ko tad vins labaks sabiedriska udenstilpne,kapec vinam atputas iespejas valsts pieskir letak neka man?
Kapec tas ir ta,un kam tas izdevigi?Ja valsts delege tiesibas pasvaldibam organizet zveju ,makskeresanu un atputu un sanemt par to atlidzibu tad kadas tiesibas valstija prasit dubultu maksu par atputu makskeresana?
Kas tad ir maks par licenzi,vai atlidziba par papildu servisu vai vienkarsi papildus maksa par tam pasam atputas iespejam publiska ezera.
Nu nesaprotu lidz galam es so politiku licenzetaja makskeresana.
24.janvāris 2011, 16:36 |
links