Kā te teica kāds gudrinieks, cope pofig, kāds ir ledus? Ziņoju, ledus sūdīgs. Varētu teikt, ka ledus nav vispār. Nu vismaz es neredzēju. Tas gan neizslēdz iespēju, ka kaut kur, kādā tumšā vietā vēl ir :DDD
Pa ļoti retiem laikiem nobraucu līdakās. Sākums bija bēdīgs, trešajā minūtē zemmērs, kas pie laivas pats paspruka. Tad kādu brīdi cīnījos pats ar sevi un nesapratu, kādēļ tikai knābā, bet nepaņem. Kad sapratu, kur, kā un kādēļ, jau kļuva jautrāk. Laivā pabija piecas līdakas, āmurs, vecas šķiltavas un četras plastmasas pudeles. Līdaku bija daudz, taču tās, kas varēja nokabināties un aizpeldēt, laivā netika celtas. Noslaktēju divus mēriņus 53 un 64cm. Mēriņi bija vēl kādi četri. Pārējās mazās. Nepateikšu, cik. Tā kā līdakas neinteresē, centos tās baigi nemocīt. Pirmo mēriņu paņēmu, jo pirmā, ieskaitei... Otrais, lielākais bija mānekli apēdis tā, ka "caur pakaļu" bija jāpreparē laukā. Nezinu kā citiem, man visa cope bija pa seklumiem, pa nolauztajām niedrēm. Strādāju ar maza izmēra mānekli, kas drīzāk asarim derētu. Starp citu līdaki bija arī kreisās puses dziļajā dīķī pa lēpītēm, kuras jau sāk parādīties. Ja vien nebūtu tas briesmīgais vējš, kas viļņus jau šķīla putās, vispār būtu pa smuko. Ūdens dikti auksts, zivs lēna, kūtra un attiecīgi lēnu, mierīgi ir jāstrādā. Es laikam tagad tikai kad asari iznārstos braukšu, vai arī kad līnis parādīsies. Nu i nafig tās līdakas :D
P.S. Āmurs kā jau āmurs. Nezinu, ko var darīt ar āmuru ezerā, bet man tas nocopēja :D
6.maijs 2023, 10:33 |
links