A sarunāt uz savu atbildību un risku par dubultu samaksu... Tur kur es biju pagājušajā svētdienā, ledus bija vismaz 25cm. Varu turp aizvilkties gar malu apkārt visam ezeram. Nu nevar tik ātri tas viss nokust...
15.marts 2023, 10:36 | links
IMHO sāņpeldi ēd ūdeņos, kas ar jūru saistīti - Babīte, Ķīšezers, Baltezeri... iekšzemes ūdenstilpnēs kaut kā sāņpeldes diži neesmu manījis...
Savulaik Ķīsī, Pils kaktā saķērām sāņpeldes garajās alģēs un uz Apendicītu uz lielajiem asariem...
sorrī par offtopic
daddy_j, 13.marts 2023, 21:56
mirtins [13.03.23]: Lādzēnos pilnīgās niedrēs asari nesēž. Vasarā jā, mēdz būt. Bet cik ziemā nācies mēģināt, nekad. Blakus - jā, nedaudz nostāk - jā, pilnīgā klajumā - jā. Par sāņpeldēm izvirzīšu hipotēzi, ka tās, Lādzēnos nestrādās. Preparējot asarus, neesmu redzējos nevienu sāņpeldi. Spāru kāpuri, kaut kādi vēl mošķi, vēži, raudiņas, asarīši, rudulīši, spidiļķi.babē asaris sēž meldros gan, lasa nost sāņpeldi no tiem. kamerā tas izcili redzams. bet tā cita tilpne, citi apstākļi
Man šķiet, ka sāņpeldēm šeit nav baigi labvēlīgie apstākļi.
Par niedrēm un asariem man ir cita pieredze. Niedrēs viņs arī ir, pie nosacījumā, ja dziļums ir ne mazāk pār 1.20 cm.
tajfun, 13.marts 2023, 14:45
mirtins [13.03.23]: Lādzēnos pilnīgās niedrēs asari nesēž. Vasarā jā, mēdz būt. Bet cik ziemā nācies mēģināt, nekad. Blakus - jā, nedaudz nostāk - jā, pilnīgā klajumā - jā. Par sāņpeldēm izvirzīšu hipotēzi, ka tās, Lādzēnos nestrādās. Preparējot asarus, neesmu redzējos nevienu sāņpeldi. Spāru kāpuri, kaut kādi vēl mošķi, vēži, raudiņas, asarīši, rudulīši, spidiļķi.Par niedrēm un asariem man ir cita pieredze. Niedrēs viņs arī ir, pie nosacījumā, ja dziļums ir ne mazāk pār 1.20 cm.
Man šķiet, ka sāņpeldēm šeit nav baigi labvēlīgie apstākļi.
tajfun [10.03.23]: 100 + āļiņğu rezultāts.Bij, bij 100+, bet strīpaiņiem pofig :D Var arī no pirmā āliņģa savilkt, bet var visu dienu aktīvo palaidni meklēt, bet rezultātā čiš vien sanāk. Ar to tā cope arī interesanta... :)
tajfun [10.03.23]: Simsins [18:36]: Rīt plāns uz Lādzēniem. Kā ledus, kā ar asari? :)Viss ir labi, gan ar ledu, gan ar asariem, bet dikti jāmeklē, 100 + āļiņgus un būs...;)))100 + āļiņğu rezultāts.
Man nebija :) Pareizāk sakot āļiņģi bija, zivis apakšā arī, bet ārā nenāca ne uz lieliem, ne maziem mānekļiem :)
MT9, 10.marts 2023, 19:02
MT9 [10.03.23]: Viss ir labi, gan ar ledu, gan ar asariem, bet dikti jāmeklē, 100 + āļiņgus un būs...;)))Bet ja godīgi,biju tur pats 4 reizes.Vienu es kādus 10 gab. izmocīju,nourbos kā traks.Pārējās gandrīz pa nullēm.
tajfun, 10.marts 2023, 18:45
Man nebija :) Pareizāk sakot āļiņģi bija, zivis apakšā arī, bet ārā nenāca ne uz lieliem, ne maziem mānekļiem :)