Manuprāt turp vērts braukt pēc līdakas, labs asaris ir tepat pierīgā noķerams (Ķīšezers, Baltezeri, Babīte, utt)... bet katram "dīķim" jau sava aura un, ja dzīvo Vecumniekos, vai Bauskā, tad vispār bez variantiem :)
...bet sestdien tur satiku čaļus no Smiltenes 8)
daddy_j, 3.janvāris 2022, 20:24
Nu man līdz Lādzēniem 15 min :D Bet kādreiz turp braucu arī no Rīgas. Kad tur vēl saimniekošana bija pašvaka, braucām ķert raudas rudeņos, Tās tur bija smukas, lielas. Tad vēl varēja pa tām krūmu rindām, kas tagad applūdušas kājām staigāt. Bet pa tiem laikiem laikam to ezeru pamatīgi izkāsa, jo lielu raudu pēdējos gados neesmu redzējis. Gan jau kāda ir, visas izķert tak nevar, bet smalkā zivs ir lielos daudzumos. Līdakas, jau tur īpaši uzpasē. 2.janvārī redēju čalis bija kaut kādu 7 - 8 kg izcēlis. Nezinu, kas viņam galvā darās, bet skats bija nesmuks. Aizkabinājis ar gafu, vilka pa ledu. Es saprotu, ka smaga, bet nu tā drusku necienīgi... Citiem bija švakāk. Es meklēju asari. Lielo neatradu. mazos simtnieciņu spannai salasīju, Puika mani apķēra. Noķēra pirmo simtnieku un lielāko dienas asari - 360 gr. Bet nu ar baigi kasīšanu. "Slepenā" vieta kreisā ezera galā klusēja. Tur jau dzīvas vietas vairs nav, viss nourbts. Visi kas tur bija, līdz pusdienām notinās uz labo pusi. Tā, ka bija jāmeklē svaigs asaris.
3.janvāris 2022, 20:37 | links