Es agrāk liku meža gaļu. Nekas burkā, Dieva dēļ, nav jālej. Man bija klāvs, kur varēja salikt 16 gab puslitra burkas. Burkā sabāž gaļu, sagrieztu apmēram gulaša lieluma gabaliņos, uz burciņu pustējkarote sāls, divas līdz trīs ķiploka daiviņas, mazais pipars 2-3 un viena maza lauru lapa, plus viena virca jeb lielais pipars. Visu sabakā burkā, aizvāko ar metāla vāku un klāvā iekšā. Kad klāvam vāku aiztaisa, caur ventili iepūš 2 atmosfēras un vāra uz ne pārāk liela uguns. Kad temperatūra uzkāpj 118-120 grādi, slēdz ārā, šajā brīdī atmosfēras katlā ir apmēram 4 atmosfēras. Tad slēdz ārā, nākamā dienā palikušas atkal 2 atmosfēras. Izlaiž gaisu un ver vaļā, labu apetīti. Lieki piebilst, ka klāvam bija piemontēts datčiks atmosfērām un temperatūrai. Tā darīju es.
11.decembris 2012, 21:55 |
links