Viss kas no Buma !

Bori- naži -cope -drope Viss ko sirds vēlas
Šādas tādas idejas par pļāvēja dzinēju var pasmelt šeit un blakus vidikos.Varbūt kāds letiņu lielražotājs var izgriezt pogas visiem tiem dārgajiem dzinējiem.Lai veicas ;)-

http://www.youtube.com/watch?v=hTKeJbmxobQ
http://www.youtube.com/watch?v=rsFjUJWy4Jk
2.augusts 2012, 22:45 | links

nu zāles plāvējam standartā, manuprāt, kā rezi apgriezieni ir jau 5000 vai pat vairāk un zāles plāvējs stumjot praktiski visu laiku tiek turēts uz max apgriezieniem... ja viņs stumjot stundām pa karstu dienu nepārkrast, tad neredzu iemeslu kādēļ lielākā ātrumā ar vēju pārkarstu...
Problēma drīzāk ir tajā, ka standartā , protams, tam ir krietni mazāka hermetizācija - tas "jātjūnē"... Es jau minēju, ka noteikti jāštuko inženiertehniskie risinājumi un 50-100Ls uz aci jāiegulda... Bet reāli uz ūdens esmu redzējis ar Straton&Brigs motoru...

ātruma regulēšana standarta kā jau pašgājējam zāles plāvējam - dod ručā iet uz priekšu :)
2.augusts 2012, 21:57 | links

snipiens...

Ar uz autiņa bāzes uzķīlētiem stacionāriem motoriem arī pie mums gāž, taču tas toč ir čerez ž...
Tad baigi iekšas jāpārlasa, jo autiņa motors paredzēts pie ilgstošām slodzēm uz 2.5-3.5 tūkst. apgriezieniem, a laivai standartā ir ~5000... Parēķini pats cik ilgi tu ar autiņu pirmajā ātrumā uz 5000rpm nobrauksi :)
2.augusts 2012, 21:50 | links

1) Zāles pļāvējiem ir gaisa dzes, bet 5HP visi nāk ar ūdens (vai arī es kļūdos?).
2) Kā uztaisa ātruma regulēšanu? Vēl ceļ apgriezienus? Tad jau var ātri pārkarst.
2.augusts 2012, 21:49 | links

es saprotu, ka latviski tu arī saproti:)
2.augusts 2012, 20:13 | links

Rembo 4 (kinofilma - kustīgas bildītes ko tumsā rāda uz balta palaga), SLY - Silvestrs Stallone (aktieris)
Tas aktieris, tajā filmā braukāja ar motorlaivu,kurai bija pielāgots automobīļa (pašgājējkariete) motors.

P.S. ja nezini vēl kāda vārda nozīmi, jautā droši. :)
2.augusts 2012, 20:11 | links

kāds nevar pārtulkot vikinga domu graudu
2.augusts 2012, 20:04 | links

Bums!Būšu pateicīgs par atbildi,bet tagad jāiebrauc patorčīt uz pludiņiem!
2.augusts 2012, 19:49 | links

Rembo 4 SLY ar tādu braukāja. :)
2.augusts 2012, 19:44 | links

Zaraza!Un kāpēc atkal čerez ž... .Paskatoties jaščikā kā Indonēzijas,Vjetnamas pusē vīreļi mauc ar uz autiņa bāzes uzķīlētiem motoriem...par ko ne...?Vai tad ja nav zavodskova proizvodstva ar kleibu-brendu,tad nav aršana...!Palasoties šeit arī tie brūk nost!A ja var ar trimmeri gūt vajadzīgo efektu,tad sanāk ,,divi vienā"!Nav nekāda kašķa!!!
2.augusts 2012, 19:37 | links

nedaudz ne par tēmu, bet esmu redzējis ka viens braukā ar laiviņu, kurai pierīkots zālespļāvēja motors ar piemunsturētu kaut kāde laivas motora kāju. Mūsu cilvēku ģenialitāte ir varena... Neliels aprēķins - 4-taktu zāles plāvējs ~ 5HP maksā ~ 100Ls + kādi 50-100Ls attiecīgai kājai un citai pielāgošanai. Sausajā atlikumā tiek īegūts 4-taktu 5HP laivas motors, kura veikala cena ir vismaz 600Ls. Apgriezieni un paredzētās jaudas +/- sakrīt, svars arī parktiski tas pats... Ir jau protams caur ž, bet nu ja līdzekļi ierobežoti un cilvēks saproti no šīm lietām, tad tas ir iespējams... Bums un citi "Kulibini" - uz priekšu :)
2.augusts 2012, 18:31 | links

Un vispār Bumsim liels paldies - Tavi meistardarbi nav pievīluši! Ja ne ar zivi, tad vismaz ar labām, kaut nerealizētām copēm mājās esmu atnācis, bet tur laikam paša vaina ar pieciršanu u.t.t! Tikai 1 reize bija tukšā, jo nebiju vēl apjēdzis kas un kā jādara! Tā ka tikai uz priekšu un sāc jau ziemai loriņus būvēt! :)
2.augusts 2012, 18:01 | links

Pilnīgi nekas nenotiks - daru to jau regulāri, reduktors iet kā iedams, slodze gan bišku lielāka, bet tas pats kas pļaut slapju zāli! Ja pļausi akvalangā zem ūdens, tad gan tas pasākums ātri beigsies! :D
2.augusts 2012, 17:59 | links

Tas būtu interesanti, jāgaida Buma atbilde.

Es domāju, ka drīz vien reduktors atņirgsies, jo pamatīgs slapjums iekšā + smēri ātri vien izskalos. Un diez kā vēl ar ūdens radīto slodzi?
2.augusts 2012, 16:41 | links

Sveiks Bumsi!Kādas iespējamās sekas Tu vari prognozēt izejot no tehniskajiem un inženieriskajiem viedokļiem,ja ar trimmeri pļautu niedres zem ūdens?
2.augusts 2012, 16:04 | links

-Laikam tāpēc ,ka licenzētās...
2.augusts 2012, 08:46 | links

Toni , uzmanīgi lasi forumu , Buļļupē ļurbas jau ķeras .
2.augusts 2012, 08:03 | links

Gint,uz ļurbām ta ka vēl pa agru...,vai Tu pēc nakts dežūrām noilgojies?:))
2.augusts 2012, 07:39 | links

Bums , nevienam , nekādas mēnešreizes nav , es tikko no copes , mēness tik apaļš un tik spilgts , ka fīderim spīgulīšus nemaz nevajag , a Tu te stāsti ka kātelim mēnešreizes , ne viss mēnešreizes , bet pareizā mēnešfāze , tas arī viss .
2.augusts 2012, 00:24 | links

Apsveicu Salmo ar pirkumu :)) lai veicās visu sakārtot līdz ziemas sezonai ....
1.augusts 2012, 21:50 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager