" Ezers turpina augt ciet. Valsts neliekas ne zinis, bet tas ir viņas īpašums." Manuprāt šeit tev Māri nav taisnība. Tā jau ir apsaimniekotāja atbildības sfēr. Ir jāizvērtē kur labāk ieguldīt naudiņu. Zāles pļāvējs nopirkts, bet stāv bez darba? Atceros, vēl vecās Zives laikos, Vanems rakstīja, zivju laisšana Lobes tipa ezeros ir mazrezultatīva? Tur ir pietiekoši daudz nārsta vietu, laba barības bāze, zivis pašas sevi spēj atražot? Mums nevienam nepatīk, ka mūs māca. Tai skaitā arī man. Tāpēc viss ir tikai jautājuma formā. Man, kā jau rakstīju, ir vienalga. Lai jau ezers aug ciet, es savu zivi noķeršu tāpat. Bet, cilvēks, kurš palasījies šeit par zivju krājumiem Lobē, pirmo reizi ierodas tur. Ceļa izdevumi, laivu nomas izdevumi, var būt nakts mītnes izdevumi. Nocopē viņš divas dienas un var būt pat copi neierauga, jo makšķerēja ne tajā vietā, ne tajā laikā, ne ar tiem makšķerēšanas rīkiem. Nu var jau teikt, brīnišķigi pavadīts laiks, laba atpūta. Bet drīzāk viņš uz šejieni vairs nebrauks. Man, jo mazāk makšķernieku ezerā, jo labāk copēt, man tas ir izdevīgi. Bet jums, laivu bāzu īpašnieki, vai tas ir vajadzīgs? Pēdējo reiz, kad biju ezerā pagājušo svētdien, tautas maz, zivis nebaidītas. Rezultātā trīs mēra līdakas, divas nokratījās pa zālēm, četri asari no 300 līdz 500 grami un vēl sprīžinieki. Cope vienkārši pa skisto. Ar visām mānīšanām un pierunāšanām. Un kaut kā jocīgi, pēdējās divās copes reizēs tikai vien zemmērs. Bet to vietu, kur viņām vasarā kaut cik normāli var piekļūt klāt paliek arvien mazāk.
13.jūlijs 2011, 19:22 |
links