MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
Imations, pieņemu Tavu pašnovērtējumu- tas tava paša un Dieva ziņā. Bet, kas ir autors Tavai piedāvātajai saitei? To nezinot, grūti izdarīt izvēli: smieties vai sūdzēties par holokaustu kā žīdiem...
18.janvāris 2012, 19:46 | links

...Dračīs...D
18.janvāris 2012, 19:41 | links

Griezējs, tere!
Tiešām, sen nebiji manīts! Atļaušos pairgāties par Tavu viedokli, t.i., jebkura iemaņa ir jātrennē, citādi tā neglābjami zūd- ko darīsim, ja vairs nemācēsi lasīt??? :DDD
18.janvāris 2012, 19:33 | links

Jāatvainojās, jo kā te (cl.lv) ir sākusies dikta rīvēšanās / ķēzīšanās, esmu pātraucis te pat lasīties ...
... un arī nebiju nobalsojis. Tas labots ;)
MRKisti, ja kas svarīgs, lūgums uzzvanīt, jo štiem visiem ... sekot līdz, man negribas laiku un emocijas tērēt.
Thanks in advance! :)
18.janvāris 2012, 13:07 | links

Es sevi pieskaitu pie apmierinātajiem latviešiem saistībā ar LM jautājumu, kas uzskata, ka te kārtējo reizi notiek tikai un vienīgi latvju bāliņu ķēzīšanās paša ķēzīšanās principa dēļ, bet ne objektīva problēmu risināšana skatoties no zivju resursu viedokļa un LM organizētāju pienākumu izpildes viedokļa.
Par cik esmu vidējais latvietis, kurā ir vidējais statistiskais vergu/kalpu gēns un man viss ir labi un viss poh - un ar to, protams, LEPOJOS, aicinu pievienoties pulciņam Patiesība par Latvju bāliņiem (tas links advancētiem bāliņiem - http://tehvi.dv.lv/).
18.janvāris 2012, 12:14 | links

Un kādā rītā tas pats makšķernieks, kurš bija gudrāks par visiem un nenobalsoja, izbridies caur rasu, un jau tik tuvu līdz bērnības upei ... satiek vīrīņu, kas paskaidro "ribolovnaja karta govno nužno ļizenziju, ļicenzija v kantore 15km ot sjuda, stoit kvart za deņj, no ja mogu tebe razrešitj za čirik." Nesapratu? Vīriņš atkārto - gribi makšķerēt maksā man 10 bez čeka vai pērc licenci pa 25.
17.janvāris 2012, 15:21 | links

Bēdīgi!
17.janvāris 2012, 15:16 | links

Spriežot pēc šiem datiem-http://manabalss.lv/pret-licenc-to-mak-er-anu-lr-publiskajos-de-os-/show Latvijā ir 235 neapmierināto.Pārējo,[vidējais latvietis],visspēcīgie argumenti;
1.Manam mūžam pietiks.
2.Es zinu vietu X, kuru neviens nezina un par kuru neviens nerunā.
3.LM organizatori ir mani draugi,paziņas,radinieki, skolasbiedri.Gan jau mani neapbižos.
4.Nav ko bojāt nervus,vajadzēs maksāšu.
5.Es no likumiem neko nesaprotu,un kaut ko lasīt,domāt negribu,man ir svarīgākas lietas.
6.Varbūt kāds aizstāvēs arī manu vietu x,es taču CL tik daudz par viņu rakstīju.
7.Gribētos jau parakstīties,bet tur taču prasa manus datus,atņems vēl visu naudu,vai būs citas sankcijas.
8.Kas ir internetbanka?
9.Mani vēl neviens nav noķēris,nav ko satraukties.
10.Lai ķer ar ko grib,es tāpat jau krāmēju čemodānus, lai brauktu prom.
17.janvāris 2012, 14:56 | links

Labrīt!!!
Skatos ka ir jāpakustina oglītes lai nodziest!
Es domāju ka nav vajadzības pārlieku daudz spriest par to kas notiek kādā no organizācijām.
'Varbūt beidzot visi paliks mierīgāki un reāli neapkakās viens otru. Ja neuzskatat kādas biedrības kompitenci šādā vai tādā jautājumā lūdzu aizstājiet un labojiet. Šī stulbā skaidrošanās un faktu grozīšana apnikusi. Varbūtās pirms prasam kādam atskaites kas ir darīts, savedam savas lietas kārtībā. kas saistīts ar VAA darbību miera labad varu teikt ka mums biznesa plāna nav, ir darbības plāns kurš pilnībā tiek ievērots. Visi finansialie apgrozijumi ir pārskatāmi, atskaites un nauda tiek izlietota paredzētajiem mērķiem.
Tīri mans viedoklis par LM. Es esu pret LM, bet diemžēl neredzu citu iespēju kā varētu gūt līdzekļus resursu sargāšanai. Principā esu makšķernieku pusē, tiklīdz atradīšu iespēju kā varēs nosargāt savādākā veidā, LM ko mēs organizējam pārstās eksistēt. Paliek jautājums ko darīt ar tiem kuri organizē bet netiek ieviesta kontrole, vai tā ir tik neefektīva. piemēram ir viena LM vieta kur viņa skaitās bet cik bieži notiek kontrole, makšķernieki saka ka nekas tur nenotiek, neviens nekontrolē, un nav nekādas aktivitātes. Sadalot pa posmiem visas LM kas ir uz Daugavas un saskaitot kopā finanses kas ienāk no makšķerniekiem ir iespējams nosargāt visu Daugavu no Rīgas līdz Jēkabpilij, turklāt pieķerot vēl ezerus kas ir šajos novados. Bet tiklīdz tiek jauktas lietas būtības ar kādu mērķi ir organizētas LM viss aiziet greizi. Nauda aiziet sacensībām par kurām tikun tā ir jāmaksā, vai arī dalības maksa.
Zinu ka kādam nepatīk ko es rakstu, bet reāli ir iespējas to sakārtot. Es domāju ka šeit arī neviens neko neiebilstu ja tas būtu sakārtots. Es daudz makšķerniekus zinu un satieku. Visi saka ka ir jau labi, bet vienīgi ka par to naudu neredz atdevi.
17.janvāris 2012, 08:59 | links

Brālīt
Uzreiz neatradu to konkursa nolikumu par MK tirdzniecību internetā, tur bija sadalījums 70%-30%, Mirtina rakstītajam cerams ticēsi
Šodien Zemkopības ministrijā (ZM) tika prezentēta makšķerēšanas karšu tirdzniecības vietne internetā. "Leards" valdes loceklis Rolands Grīslis informēja, ka tirdzniecības sistēmā ir izstrādāta un līdzko tā būs saskaņota ar Valsts datu inspekciju un parakstīti grozījumi līgumā ar ZM Zivsaimniecības departamentu, makšķerēšanas karti varēs iegādāties internetā un tas varētu notikt aptuveni mēneša laikā.

Arī internetā būs iespējams iegādāties makšķerēšanas karti vienam gadam desmit latu vērtībā un trīs mēnešiem - piecu latu vērtībā. Internetā makšķerēšanas karti varēs iegādāties 24 stundas septiņas dienas nedēļā. Interneta vietne izstrādāta latviešu, krievu un angļu valodā, lai to varētu lietot arī ārvalstnieki.

Tirdzniecības sistēmas izstrādātāja SIA "City Credit" valdes priekšsēdētājs Kārlis Andersons informēja, ka makšķerniekam, lai iegādātos karti šajā pat interneta vietnē vajadzēs izlasīt makšķerēšanas noteikumus, ievadīt savu vārdu, uzvārdu, personas kodu un e-pastu. Ārvalstniekiem personas koda vietā vajadzēs ievadīt cita personu apliecinoša dokumenta reģistrācijas numuru.

Norēķināties par karti varēs "Swedbank" internetbankā vai arī ar bankas maksājumu kartēm. Pēc tam, kad pirkums būs apmaksāts, uz pircēja mobilā tālruņa numuru pienāks īsziņa, kas apliecinās, ka pirkums ir bijis veiksmīgs, un uz e-pastu tiks nosūtīta makšķerēšanas karte, kurā būs redzams kartes numurs un derīguma termiņš. Sākotnēji plānots, ka karti vajadzēs izdrukāt un ņemt līdzi, dodoties makšķerēt, un vajadzības gadījumā uzrādīt inspektoram kopā ar personu apliecinošu dokumentu, taču nākotnē paredzēts, ka makšķernieks inspektoram varēs uzrādīt tikai kartes numuru.

Savukārt inspektori pārliecināties par elektroniskās makšķerēšanas kartes autentiskumu varēs, nosūtot kodu karšu reģistram. Visas iegādātās kartes tiks reģistrētas un pieeja reģistram būs "Leards" un ZM Zivsaimniecības departamenta atbildīgajām amatpersonām.

Grīslis uzsvēra, ka, iegādājoties makšķerēšanas karti internetā, nebūs papildu izdevumu, jo visus izdevumus segs "Leards". Viņš patlaban nevarēja nosaukt konkrētu summu, kas ieguldīta jaunās tirdzniecības sistēmas izveidē, jo pakalpojums vēl tiek pilnveidots.

Savukārt ZM Zivsaimniecības departamenta direktora vietnieks Ričards Derkačs teica, ka šīs sistēmas izveidē valsts nav ieguldījusi budžeta līdzekļus.

Paralēli saglabāsies arī papīra formāta makšķerēšanas karšu tirdzniecība vairāk nekā 1200 tirdzniecības vietās.

Runājot par to, vai kādreiz makšķerēšanas karti varētu iegādāties vienai dienai, vai vienai nedēļai, Derkačs stāstīja, ka patlaban Makšķerēšanas noteikumi nosaka, ka ir divu veidu kartes - trijiem mēnešiem un gadam. "Makšķerēšanas karte ir atļauja izmantot Latvijas zivju resursus noteiktu laika posmu. Kādreiz makšķernieku vidū ir bijusi diskusija par to vai būtu nepieciešams ieviest karti īsākam termiņam - vienai dienai, taču būtu grūti aprēķināt maksu vienas dienas kartei," teica Derkačs.

Patlaban tiek nodrukāti 50 000 gada makšķerēšanas karšu un 70 000 mēneša karšu. 70% ieņēmumu no karšu pārdošanas nonāk Zivju fondā, bet 30% saņem "Leards". Pērn Zivju fonds no makšķerēšanas kartēm ieguva nepilnus 300 000 latu, kas tiek tērēti, lai atjaunotu zivju resursus, Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektoriem, sabiedriskajām organizācijām un pašvaldību pilnvarotajām personām, kas uzrauga makšķerēšanas noteikumu ievērošanu, tāpat šis finansējums tiek novirzīts, lai Latvijas makšķernieki varētu piedalīties starptautiskās sacensībās.

VVD Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Liskins stāstīja, ka 2010.gadā inspektori noformējuši 2000 protokolus par makšķerēšanas noteikumu neievērošanu un katrs desmitais makšķernieks centies atrunāties, ka viņam nav bijusi iespēja karti iegādāties. "Manuprāt, šī jaunā tirdzniecības sistēma ļaus samazināt to makšķernieku skaitu, kuriem līdz šim nebija iespēju iegādāties karti," teica Liskins.

ZM līgums par makšķerēšanas karšu izplatīšanu ar "Leards" beigsies šī gada beigās. Derkačs norādīja, ka tiks organizēts atklāts konkurss par makšķerēšanas karšu izplatīšanu, taču "Learda" izstrādātā karšu pārdošana internetā noteikti nebūs priekšrocība, jo šāda prasība tiks izvirzīta visiem pretendentiem.

"Leards" sola "www.makskeresanaskarte.lv" reklamēt makšķernieku portālos, kā arī kaimiņvalstīs.

http://forum.miloveikals.lv/viewtopic.php?id=153
17.janvāris 2012, 07:03 | links

Pagaidām tiešām šeit foruma redzu tikai kautkādus savstarpējus pārmetumus. Daži oponenti ir izteikuši viedokli. Jautājums jārisina nevis kurš ko atbalsta un kam kāds bizness pieder. Domāju nav vajadzības apspriest cik un kurš ko ir izdarijis,lai makšķernieks justos ērti un tiktu aizsargāts LV. Nav pamata teikt ka LM pilnībā sevi nav attaisnojusi. Ir piemēri kur ir uzlaboti rādītāji kontrolē un apsaimniekošanā, ir arī piemēri kur LM aizgājis pilnīgi šķērsām. Mākšķernieks grib godīgi nopirkt savu karti(samaksāt savu olekti valstij) un makšķerēt bez liekiem izdevumiem brīvi piejamos ūdeņos. Un nevēlās uzturēt kautkādus biznesa projektus no kuriem neredz īpašu labumu. Man nav saprotāms kā var likumu virzīt tā kā iepatīk LM??? Kā var izveidot LM noteikumus kuri ir pretrunā ar MK noteikumiem??? Kā var atdot privātpersonai,valstij piederošu ūdeņu apsaimniekošanu kur skaidri redzams ka persona ar LM tiesībām pelna?
Šeit nav runa par tiem oponentiem kas piedalās šajā diskusijā. Šeit tikai viens no LM rikotājiem ir iedevis savu atskaiti par padarīto. Un neredzējām īpašu pārmetumu viņa virzienā.
VSOPA kungs Jūs taču pārstāvat varenu organizāciju varbūt varat mudināt pārējos LM parstāvjus ienākt forumā un pastāstīt savus +++ šajā sakarā. Kaut kā neredzu nevienu.
Varbūt es nesaprotu kur ko meklēt?? Nekādi neredzu atskaiti no citām LM cik AP protokoli sastādīti???(izņemot vienu) Un Jūs deklamējat pa skaisto atdosim daļu pašvaldībām. Pasakiet kaut vienu pāsvaldību kas apsaimnieko un ir sodijuši pārkāpējus (arī izņemot vienu man zināmu).
17.janvāris 2012, 00:11 | links

ehh, vi ribaki... ja kau puse no ierakstiem būtu kas jāuzlabo un kā to panākt, būtu jau daudz, bet nē pin visu iekšā bet ne to, kas svarīgākais :(
16.janvāris 2012, 23:10 | links

Tad kā privātpersona, vari uzrakstīt kur slēpjas SVAA bizness? Jo vismaz neredzu ka viņi ieviestu LM. Tas mani tiešām interesētu (bez sarkazma, vienkārši es to nezinu).
16.janvāris 2012, 22:52 | links

Informāciju vācu objektīvu, no dažādiem avotiem + ir arī kautkāda dzīves pieredze sakrājusies :) info ir apstiprinājusies.
16.janvāris 2012, 22:31 | links

V.S.O.P. žēl ka neesi ievērojis, ka kādu laiku kašķi vairs nemeklēju.

Bez oficiāliem tekstiem, padomā pats, kas tavu un MOSP valdes viedokli par SVAA veidojis.
16.janvāris 2012, 22:27 | links

Zvaigzne

Beidz meklēt kašķi.
Par SVAA valde nespēja vienoties pirmajā sēdē un tika pieprasīta papildus info.

Es nekad neesmu teicis, ka MOSP nav vajadzīgi sadarbības partneri, bet valdes viedoklis ir izšķirošs.

Nav grūti uzpūst pārstāvniecību, piemērs LMA(Birkova), iesaisti 4-5 invalīdu biedrības, un iegūsi labu statistiku.

Kad MOSP nonāks līdz biznesa intereses skarošiem jautājumiem, tad arī biedri saradīsies. Kamēr MOSPā naudas nav, tikmēr neviens arī neraujas stāties iekšā.

Domāju, ka tuvākajā nākotnē MOSP rindas papašināsies ar vairākām lielām biedrībām, jo iestrādnes ir. bet ir arī valds viedoklis, ka MOSP ir makšķernieku organizācija, mūsu rindās jau vides aizstāvju pietiek. Mūsu mērķis ir uzlabot situāciju makšķerniekiem, jo līdz šim ar to nodarboties bezkaislīgi nevienam nebija izdevies.
16.janvāris 2012, 22:18 | links

Citāts:
MOSP nav vajadzīgi sadarbības partneri, par kuru darbību ilgtermiņā ir šaubas.

Šis ir mans personīgais viedoklis.

MOSP valdes viedoklis SVAA sakarā nav pieņemts, trešdien SVAA jautājums sēdē tiks izskatīts. Ir dienas kārtībā. Tai skaitā - ko darīt ar publiskiem apvainojumiem. Mans piedāvājums būs - atstāt bez virzības un aizmirst, bet ir iespējami arī citi viedokļi.

Domāju, ka nav vērts strīdēties.
16.janvāris 2012, 22:07 | links

VSOP- es saprotu ka MOSP var rīt izteikt viedokli ka viņiem nepatīk nēģeri, veģetārieši , citu reliģiju pārstāvji, nabagi un zilie un tt.Opredēļites kas Jūs ?????
16.janvāris 2012, 22:02 | links

v.s.o.p : "...liet virtuālos mēslus uz MOSP neļaušu, jo tur jau ir daudz darba ieguldīts... ...apmelot MOSP neļaušu..."

v.s.o.p. - visu cieņu, bet draudzīgs aicinājums - tad, lūdzu, arī pats izvēlies izteicienus, ko lieto par MRK.
16.janvāris 2012, 21:59 | links

Nu redzi, cilvēki atkal interpretē visu pa savam. Nav jābrīnās, ka nepareizs viedoklis veidojas.
Žēl ka neatbildēji agrāk, būtu daudz nesmukumi rakstos izpalikuši.
Tā kā atvaino, ja iepriekš kas ne tā.

Kā iepriekš rakstīju, to pašu ko saka JST, MOSP ir nepieciešams vārda svars. Kas konkrēti teica kas VAA ir biznesa projekts? To atdzinusi tiesa? MOSP veido tik daudz organizācijas ar demitgadēm pārbaudītu reputāciju, ka var izlemt kas ir un kas nav biznesa projekts? Cik no Jūsu biedriem ir dibināti ne parāk ilgi pirms MOSP rašanās? Kad organizācija nepārprotami izdarīs pārkāpumu, varat izdzīt ar negodu. Bet no sākuma atteikties uzņemt, kaut vai ierakstīt par atbalstītāju - tādu lepnību MOSP nevar atļauties. Padomā pats pamatā visam ir praktiski vai emocionāli apsvērumi?
16.janvāris 2012, 21:58 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager