MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
...arī tā ir metode - novirzīt spiedienu uz "sāpīgāku" jautājumu, atlikt, izstrādāt jaunu kārtību (kurai tāpat "liks" virsū, kā vecajai) utt. :))

zarsj - ja godīgi, tad makšķerēšanas jomā praktiski VISI jautājumi ir sāpīgi, jo 20 gadus ūdeņi ir tikai "slaukti" un drīz vairs nebūs ne kur slaukt, ne ko slaukt...

Visas problēmas uzreiz nevar atrisināt (tāpat kā ziloni nevar ar 1 kumosu apēst), tā nu ir noticis, ka šobrīd pieķērāmies LM, tad nu lūdzu visus, kam rūp ūdeņu nākotne, atbalstīt šo inciatīvu, nevis visgudri spriedelēt - nu, ja cīnīsies par tauvas joslām, vai šķērsenēm (vai kādu citu jautājumu, kas konkrētam cilvim būs vissāpīgākais) tad es atbalstīšu, a citādi ne.

TUR JAU PARĀDĀS MŪSU TAUTAS VĀJUMS - SADRUMSTALOTĪBĀ - PAR SAVU SĒTU TĀLĀK NEREDZAM!
16.janvāris 2012, 09:42 | links

Daži skaitļi pārdomām. Ezeru skaits Latvijā ar platību virs 1ha ir ap 2200. Publisko ezeru skaits ap 200. Ezeri ar licencētu makšķerēšanu apm. 60, no kuriem tikai 32 atrodami publisko ūdeņu sarakstā.
Viens voblers maksā vismaz 2x vairāk nekā copēšanas licence vairumā gadījumu, nemaz nerunājot par degvielu aizkļūšanai līdz copes vietai.
Tomēr apsaimniekotāju klātbūtne risina zivju resursu atjaunošanu, uzraudzību valsts vietā.
Man liekas lielāka problēma ir likumā noteiktās tauvas joslas, īpašnieku un mūsu atkritumu savtarpējā mijiedarbība.
Ja par uzsaukumu, tad man liekas, ka sākumā jāizstrādā jaunu kārtību un tikai tad jāizbeidz esošos līgumus (kas ir ar ļoti dažādiem temiņiem). Kas maksās tiesvedībās - mēs no saviem nodokļiem!?
15.janvāris 2012, 18:13 | links

komunistts
Es nekad neesmu bijis par LM. Es nekad neesmu bijis prert LM ja tas neskar brīvu pieeju un nav papildus ierobežojumi no MN (publiskos ūdeņos)
14.janvāris 2012, 19:36 | links

Daļa labi saprot, ja nav saimnieka, tad kārtības nebūs,Kādā veidā tas tiek panākts tas cits jautājums.
14.janvāris 2012, 19:32 | links

Un cik ilgi pieņems balsojumus? Ļoti gausi kautkā cilvēki parakstās!
14.janvāris 2012, 19:24 | links

visu cieņu Urmaasam un MRK večiem, kas cīnās pret to bezpriģelu!
14.janvāris 2012, 19:23 | links

nevaru nobalsot, nav man banka :)
14.janvāris 2012, 19:23 | links

jeeska, kāpēc tu balsoji? pēc tevis te rakstītā izriet, ka esi kvēls LM aizstāvis....
14.janvāris 2012, 19:19 | links

Sorīt nobalsoju:-)
14.janvāris 2012, 19:17 | links

Vēl joprojām var balsot.Balsošana ir BEZMAKSAS:
http://manabalss.lv/pret-licenc-to-mak-er-anu-lr-publiskajos-de-os-/poster
14.janvāris 2012, 19:12 | links

zaraza
Un ko tad spēj VVd...pieņemsim Latgali/:)
Tur jau ir mans domu gājiens....sadalīt to VvD funkcijas...atvieglot, daļu novelt uz pašvaldībām(lielāko daļu), plus vēl aizsargājamo teritoriju inspekcija.:-)
14.janvāris 2012, 17:13 | links

jeeska...

nu tā jau nu gluži nav ka VVD nav spējīga neko...
Inspektori strādā arī pašreizējos apstākļos un cepuri nost viņiem...
Absolūta kontrole nebūs iespējama nekad - te jāstrādā 2vās frontēs - gan, pratams, kontroles palielināšanas virzienā, gan arī sabiedrības izglītošanas un domāšanas mainīšanas virzienā. Visa problēma jau pašu galvās...
14.janvāris 2012, 16:58 | links

zaraza istjinu glagoļit!!!
14.janvāris 2012, 16:28 | links

zaraza...beidz teikt daudz un nepateikt neko....ir jau mums tādi demagogi.
Tas bija mans priekšlikums par Lm vai brīviem ūdeņiem jebkuram makšķerniekam:-)
ko pašreiz ir spējīģa VVd....atvaino...neko. Manā(tikai manas domas), atvieglotu to procesu.
14.janvāris 2012, 16:12 | links

jeeska...

Tu saki "Ja nespēj, tad vispār priekš kam mums VVD ūdeņu sektors...slēdzam ciet:-)"

Jāmācās iztikt ar to kas ir - gan ūdeņiem, gan ceļiem utt. Ja nevaram, tad vienīgais loģiskais ceļš ir pasludināt defoltu un lai "kreditoru pilnsapulce" ieceļ "administratoru" ar diktatora tiesībām, kas tad saimniekos kā gribēs.
14.janvāris 2012, 16:07 | links

Maliķis
Vai tad kaut kas nepareiz.
Daļa valstij(visiem atļauts pēc noteikumiem), pārejiem nosaka kārtību novads, pārējie privāti ar saviem noteikumiem. Attiecīgi dabas parkiem savā rūpalā pāriet kaudzīte.
Noņemts slogs no VVD, palielinātas pilnvaras pašvaldībām, Neviens nejaucas manā privātajā ezerā/upē.
14.janvāris 2012, 16:01 | links

Nu arī variants, publiskos sargā valsts un nosaka noteikumus,privātos kur zvejas tiesības valstij skatās un nosaka ko var pašvaldība, bet privātos ezerus kam nav slinkums.
14.janvāris 2012, 15:50 | links

zaraza
Par to jau tiesi iedomājos. Ezeri>300ha, upes garākas par >100km (varbūt kļūdos, jo nepārzinu).....vietas kur aizliegt LM un lai valsts ar saviem resursiem uztur kārtību. Ja nespēj, tad vispār priekš kam mums VVD ūdeņu sektors...slēdzam ciet:-)
14.janvāris 2012, 15:10 | links

jeeska...

Teorētiski jābūt spējīgiem, jo tā ir viņu tieša funkcija un pienākums. Praksē, protams, ir kā ir, taču tas vien vēl nedod tiesības deleģēt šo funkciju privātajam sektoram... Valstij nav naudas arī ceļu uzturēšanai un CSN ievērošanas nodrošināšanai - ko tagad atdosim visu ceļus privātiem licencētās braukšanas organizēšanai un CP funkcijas privātām apsardzes firmām? Kārtība būs - ceļi būs ideālā stāvoklī spēj tik maksāt, aiz katra krūma sēdēs apsargs-CPists un ar lielu entuziasmu stādīs protoklus (pat kukuļus neņems, jo viņam no protokoliem ripos labs % un siltu vietu zaudēt neriskēs). Mēs to gribam?
14.janvāris 2012, 15:00 | links

Kā jums MRK liekas:
Latvijas zivju sargi(valsts) ir spējīgi apsekot 70 ūdenstilpes visā LV teritorijā (Upes-12- varbūt nokļūdijos skaitā un Ezerus (70-lielāki par 300Ha un robežezeri) pēc pilnas programmas.?
14.janvāris 2012, 14:41 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager