MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
par babīti
Kā es lietas saprotu, tad tieši tāpēc Spuņņupi aizbēra un izraka Varkali, lai babīte "vēdinātos" viscaur. Ja atvērs Spuņnupi, tad tas, kas pa Gāti ienāks, pa Spuņnupi iztecēs un līdz Varkalim nekas nenonāks.
12.janvāris 2012, 13:14 | links

Akmens viesi, es par to domāju jau gadus piecus, varbūt ir iespēja kā to var panākt ar Eiropas atbalstu ?
12.janvāris 2012, 13:09 | links

Par to jau ir runāts, viss atdurās pret naudu un ierēdņu negribēšanu!
12.janvāris 2012, 11:13 | links

Labrīt! Es labprāt ieteiktu vēl vienu skaistu projektu, kas ilgus gadus varētu noturēt pie dzīvības visus enerģiskos cilvēkus - atjaunot tiltu Spuņciemā, lai Babīte tik strauji neaug ciet.
12.janvāris 2012, 11:06 | links

Nevis pie hesiem bet pie HESa! Tiešām ir pieķerti labajā krastā 240m un kreisajā tuvu pie 80m. ir tikai viens iemesls tā ir pussala kuru pēc sarunām ar JIUP inspektoriem arī ar BIOR nonācām pie secinajuma ka labāk būs ja LM būs līdz galam lai būtu vieglaķ kontrolēt tādēļ arī pāri daugavai sanāca tas posms.
11.janvāris 2012, 23:40 | links

NG, atbilde PM, LM plusus apzinos, esmu pret tādu kāda tā LM ir šodien.
11.janvāris 2012, 23:26 | links

Nazis...

Tiešām cienu Tavu darbu zivju aizsardzības frontē un saprotu arī realo situāciju ar Jūsu organizācijas finansējumu, bet arī pie Tevis būs neērti jautājumi par HES'iem :) Piemēram kādēļ licencētas zonas izmēri pārsniedz sākotnējo HES'u lieguma zonu, tādējādi, pretēji LM ieviešanas deklarētajiem mērķiem "pieķerot" vēl papildus gabaliņu no iepriekš brīvi pieejama ūdens...
11.janvāris 2012, 23:06 | links

Zaraza es no savas puses Jums arī daudzko varu pastāstīt!
bet tagad makšķerēšanas noslēpumi!
11.janvāris 2012, 23:00 | links

Mans domā tā ka noteikumos nav tādas definīcijas kā pensionāri, Publisko ūdeņu saraksts ir civillikuma 102 panta 1 pielikums. tūr arī ir kautkas!
tas tā neiedziļinoties!
11.janvāris 2012, 22:59 | links

imations...

Paldies par info un izvērstu analīzi - Tu mus aiztaupi daudz pūļu. Kā reizi pašlaik sākam "uzsist roku" uz šādu juridisku kāzusu meklēšanu un analīzi, lai varētu officiāli uzdot neērtus jautājumus :)
11.janvāris 2012, 22:57 | links

eergli - LM organizētāja pienākumi ir noteikti MK 574 noteikumos, un katrā LM nolikumā.
Ja kādam ir vēlēšanās ne tikai bļaustīties, bet arī uztrenēt roku LM organizātoru čakarēšanā ir kosjaki Burtnieka LM nolikumā:
Visi zina, ka MN p.3. ir atrunāts, ka penziķiem un bērniem cope ir pa brīvu, tādēļ, ka tās ir grupas, kas ietilps sociālajās kategorijās par ko rūpējas sabiedrība (nu tjipa valsts) un tā tam jābūt.
MK 574 noteikumos (tas ir par LM atļauju dabūšanu) ir VIII sadaļa, kur ir punkts 23.1. kas nosaka, ka penziķi un bērni copē pa mazāku maksu vai na haljavu.
Saistošos noteikumos Nr.6/2011 Par licencēto makšķerēšanu Burtnieku ezerā ir punkts 2.1.1 Kas nosaka, ka copēt ezerā var visi, kas ievēro MN, šitos not., un ir IEGĀDĀJUSIES licenci (tāpat copēt nevar). Tālāk 4.1.3. punktā, ka bezmaksas licence ir bērniem un penziķiem, bet kas DEKLARĒTI Burtnieku novadā.
Ņemot vērā normatīvo aktu hierarhiju (arī, ka speciālā norma ir stiprāka par augstākstāvošo normu) tomēr man sanāk noteikumos Nr.6/2011 norma, ka var na haļjavu copēt tikai vietējie ir prettiesiska jo Rīgas bērniem un penziķiem jāpērk licences par pilnu cenu.
Protams var minēt, ka Burtnieku ezers un zem tā esošā zeme ir nodota Burtnieku novada pašvaldības valdījumā, bet ūdeņi tāpat paliek publiskā lietošanā un zināmā mērā šo sociālo grupu tiesības ir pat ierakstītas Satversmē.
Nju un ko bļāvēji teiks - kur vērsties un kas ko darīs, lai "šo" briesmīgo netaisnību novērstu ???
11.janvāris 2012, 22:54 | links

Pri čom te LM? Normatīvo aktu izpildes kontrole ir valsts un pašvaldību nevis privātstruktūru funkcija funkcija...
11.janvāris 2012, 22:52 | links

Malikis2011...

Tu jau pats atbildēji uz savu jautājumu... Teorētiski visu nosaka likums (respektīvi MN), un šai gadījumā skaidri redzams ka velcētājiem netiek inkriminēts nekas nelikumīgs, bet tikai tas, ka viņi ar savu makškērešanas tehniku iegūst lielākas zivis, savukārt grunteņotājiem tiek inkriminēti MN pārkāpumi (rīku skaits, tīkli utt.), līdz ar to sanāk, ka formāli taisnība ir velcētājiem :) Protams, fakti ir jāpārbauda... A ja vienkāršāk, tad te ir neatrisināms interešu konflikts - grunteņotāji un velcētāji savus rīkus met uz tām pašām kantēm un skaidrs, ka pārāk apmierināti viens ar otru nevar būt. Tīri personīgi arī uzskatu, ka velcētāji tomēr zolīdāki - neesmu redzējis, ka kāds pie pilna prāta močī pāri gruntenēm, savukārt samestus ašpadsmit kātus ar komplektā esošiem pārdzērušies pāris večiem esmu redzējis cik uziet...
11.janvāris 2012, 22:50 | links

Jautājums tie kas makšķerē Daugavā.Man novadā iet strīds, tie kas braukā uz velci un tie kas sēž ar gruntsmakšķerēm.Vieni bļauj ka velcētāji visas bedres izsit no lielām zivīm, kā sami un līdakas, otri ka grunts makšķernieki ,ķer ar pārāk daudz rīkiem un vēl aizsegā līcī tīklu ieliek, bet šie tos izvelkot un sabojājot, tāpēc neieredzot velcētājus.Kādi priekšlikumi, aizliegt velci, vai ieviest LM???
11.janvāris 2012, 22:39 | links

Man nekas nebūtu pret to LM,ja tik tā cena būtu adekvāta,savus 1-2ls varētu noziedot!Savukārt bērniem,pensionariem ,invalīdiem tas pasākums vajadzētu būt par brīvu.
Cits jautājums kurš tad regulēs un pētīs tās cenas,kurš mums te vispār gribēs atskaitīties par to ienākumu lietderīgo iztērēšanu....?
Zinot mūsu tautas mentalitāti ne viens nevēlēsies uzņemties tādu atbildību!

P.S.Laikam jau daudzi grib lai tie ūdeņi ir tīri un bagāti ar zivīm.Bet zinot mūsu banān republikas piedzīvojumus,katru māc šaubas par to gaišo nākotni! )))
11.janvāris 2012, 22:35 | links

> Bralitis
Tikai viena ķibele, Latvijā nedzīvo lidojošās zivis :)
11.janvāris 2012, 22:33 | links

lielu dalju meeslu uudenju malaa atstaaj arii ne makshkjernieki,vienkaarshi atpuutnieki.Makshkjernieki arii greeko,nav shaubu.Vecaaki dziivo mezha malaa un caur to mezhu iet celjsh,tad reizeem redzot maisinju ar meesliem,kas driizaakais ir vests no maajaam un apzinaati mezhaa izmests,es domaaju kaadam kroplim jaabuut,lai aizdomaatos vispaar tik taalu.
11.janvāris 2012, 22:27 | links

Man ir radikāls un vienkāršs piedāvājums :
Aizliegt vispār zivju makšķerēšanu Latvijas teritorijā!
Tā tiks saglābtas pilnīgi visas zivju sugasun nepiesārņotas upes .Ornitologi tak nešauj un neķer tos puntus - viņi kaifo par viņiem :)) Fočē,forumos spriedelē utt. Daram tāpat :))
11.janvāris 2012, 22:23 | links

L-upeslīni Tici vai nē bet ja šeit ieliktu vienalga kādu LM projektu, tas būtu nodi...ts, un maz labuma būtu no tā. Un katram makšķerniekam lai būtu labi neizdarīsi.
es jau jautāju ko vēlētos izmainīt. Neviens nepievērsa tam uzmanību, par brīnumu arī nenolika. Tātad nemaz tik slikti tie rakstītāji nav.
11.janvāris 2012, 22:13 | links

mans faaters ar ir licis tiiklus un shnjores,jauniibas gados ar pameegjinaaju.Pagaaja krietni daudz gadu un izlasiitu graamatu un zhurnaalu,lai saprastu kas ir kas.Domaaju ja to man kaads jau skolaa buutu klaareejis,par to visu buutu aizdomaajies jau krietni aatraak.Pagaajusho gad pabiju nedeelju Norveegjijaa,saakumaa likaas ka viss buus baigie privaatiipashumi un taadaa garaa.Nonaacaam vienaa kalnu ezeraa,ezera malaa bija maaja.Saakaam tur meetaat,skatamies iznaak no maajas,iekaapj laivaa un brauc pie mums,domaajaam viss,izlamaas un padziis.Bet piebraucot tikai noteica,mazaas laidiet atpakalj,lielaas variet patureet.Patiesiibu sakot es buutu arii visas palaidis.Bija savaadi ka cilveeks arii redzot ka neesam vieteejie mums atljaava makshkjereet uz savas zemes neprasot par to nekaadu naudu.Gluzhi preteeji pat ieteica uz ko labaak kjert.Par ko gribeeju teikt,mums vienkaarshi ir jaapaarceet tas magjiskais aplis,pastaastiit cilveekiem ka var arii dziivot un saimniekot arii citaadaak un nevis tikai raust un raust.
11.janvāris 2012, 22:07 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager