MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
Varbūt piekritīsiet, varbūt nē, bet visu Latviju vieniem noteikumiem pakļaut nevar, ja novadā 3 vai 40 vai vairāk ezeru, jo saprātīgi apsaimniekot kas mums ir vajadzētu.Ja tika trīs, mana nostāja būtu tajos tikai makšķerēšanu atstāt, bet ja 40 tad jau jāsāk domāt kā to izmantot
11.janvāris 2012, 22:07 | links

Vai nebūtu pareizi pirms lēmuma pieņemšanas palaist kadu pilotprojektu? Piemērm LM Babītes-Lielupes kanālā un tad skatās, jo visi balsos ar saviem maciņiem. Ja nav apmeklētāju, miskaste nav nokopta un cemerētāji vēl dzīvi, tad nekas mūs neglābs un atceļam šādu iniciatīvu.
11.janvāris 2012, 22:05 | links

V.S.O.P
Jāsāk sev sist pa pirkstiem, jo tik daudz laika šeit rakstot izķēzīts... ļoti ceru, ka nebija velti. Ja kādam ir vēlme piedalīties pie mēģinājuma ko mainīt copes "purā", tad laipni aicināti bariņā, jo darāmā netrūkst. Šeit rakstot lietas neizmainīsim.

Tur jau ir tā lieta,ka mēs neesam vienaldzīgi.
Es persōnīgi nevaru un negribu vienaldzīgi noskatīties kā tiek itkā "sakārtota" copes padarīšana.To ka valsts PĀRDOD savus pienākumus dabas aizsardzības jomā,NAV normāli.Atliek tik nožēlot,ka visu šito neesam iesākuši agrāk.
11.janvāris 2012, 22:01 | links

NG-NG...

Paradokss jau tāds, ka jo labāk iemācās copēt, jo mazāk "rijīgs" cilvēks paliek, lai gan fiziski zivis spēj noķert krietni vairāk :) Pēc sevis zinu :) Lielā mērā tas ir tieši Tavs ieguldījums, jo ar savām publiskajām aktivitātēm TV, medijos un personīgos kontaktos ļoti veicini makšķernieki izglītošanu un izskaidro ka makšķerēt var arī bez "rijīguma", taču nevajag arī krist galējas C&R fanātismā, ka daži mūsu "foreļelites" utml. pārstāvji!
11.janvāris 2012, 21:59 | links

Sākumā skolotājus vajaga, kas paši saprot, nevis no papīra lasa
11.janvāris 2012, 21:58 | links

un skatītāju ložu labi lielu, jo līdzjutēju būs vairāk :D
11.janvāris 2012, 21:58 | links

varbuut skolaas vajag dabasmaaciibai blakus veel panjemt kaa saudzeet dabu,jebkaadaas taas izpausmees.Tas gan vairaak buutu izgliitiibas ministrijai:)Kaut gan visaadiem dranjkjiem dauda atrodas,bet kam labam un noderiigam,nekaa.
11.janvāris 2012, 21:56 | links

zedeņu sēta ar būs gana laba :D
11.janvāris 2012, 21:56 | links

eergli- konferencei izvēlies kādu meža pļaviņu lai pēc mietiem tālu nav jāiet:D
11.janvāris 2012, 21:53 | links

Zvaigzne- kur Tu ikdienaa copee? Ja neredzi kas notiek pie ūdeņiem, 75-80 procenti copmanu ir tikai neemeeji, bet ir jaadod dabai arii atpakalj vai jāierobežo negausiiiga nemsana, manaa teorijas to var darīt LM, bet redzu ka tevi nepaarliecinaaat un jautājums vai vajag
11.janvāris 2012, 21:52 | links

Esmu par LM, jo citu ceļu kā ūdeņi varētu atdzīvoties es neredzu. Par naudiņām? Ja grib, tad var nopelnīt, un vairāk kā 200ls...
11.janvāris 2012, 21:49 | links

Kad ir runa par to, kam pieder tauvas josla un kā to citi var izmantot, tā vairumam nav iebildumu pret CCCP, kā ir runa par to, ka ūdens ir kopējais, tā CCCP paliek slikts :)
11.janvāris 2012, 21:32 | links

NG neesmu dzirdējis ka dzērāji un bomži apsēstu ūdenskrātuvi kurā ir kontrole. Man patika viena privātā dīķa noteikumi, Rīdziniekiem par maksu, vietējiem un viņu draugiem bez maksas, loms saskaņā ar MN, atsevišķām personām makšķerēt aizliegts (tās kuras pieķēra vēlāk tirgojot zivis, pārkāpa MN vai maliķoja).
Ar naudas barjeru atsijā mazāk turīgos. Pie tam, ja dzērājs nav gaļinieks un dabu ciena vairāk nekā dažs labs pagasta deputās, tad viņš ar no ūdeņiem izolējams.
Man šķiet ka no ūdeņiem jāattur maluzvejnieki, nevis cilvēki kuri lieto alkoholu, maz pelna vai nav noteiktas dzīves vietas.
Bet no valsts īpašuma sagrābšanas un citu izolēšanas jāttur visus privilēģiju un "Vosa dīķa" tīkotājus.
11.janvāris 2012, 21:22 | links

un vēl, bieži vien nevēlēšanās maksāt rodas no tā, ka nav saprotams, kā tā nauda tiek izlietota un kas par to tiek sniegts pretī. Tas attiecas gan uz nodokļiem, gan pakalpojumiem, gan precēm. :)
11.janvāris 2012, 21:19 | links

imations...

Nelaime jau tāda, ka nav jau īsti definētu to pienākumu, kurus varētu pārbaudīt un kontrolēt, kur nu vēl nedo Dies' soda sankciju LM organizatoriem un reālas iespējas LM organizācijas tiesības atņemt (nevienu precedentu nezinu!)...
Atkarībā par "dabas kopresursu", tad tā nav gluži tikai CCCP "kolhozu" hipertrofētais modelis ... Starp Eiropas valstīm šajā jautājumā ir diezgan liela dispersija un man personīgi daudz tuvāks ir dažu Skandināvijas valstu modelis, kur brīva pieeja dabai ir garantēta ar likumu un bez īpaša pamatojuma neviens privātīpašnieks nevar pat savam ezeram vai mežam žogu apkārt uzcelt (neiet runa par sētu, lauku vai savu dīķi), un ir Vācijas modelis, kur visi ūdeņi ir apsaimniekoti - de facto privatizēti. Nekādā mērā necenšoties noniecināt privātīpašuma tiesības, tomēr jāsaprot arī, ka ir gadījumi, kad sabiedrības un valsts infrastruktūras interesēs tiek uzlikti tā apgrūtinājumi - piemēram ceļi, dzelzceļi, elektrolīnijas, dabas liegumi utt. Par to, ka visi cilvēki nav ekonomiski vienādi, taču demokrātijā vismaz de jure tie ir sociāli un politiski, un visiem ir vienāds balsu skaits vēlēšanās un teorētiska iespēja ietekmēt likumdošanas un sabiedriskās pārvaldības procesus... Es nebūt neesmu tik ideālistisks, lai nesaprastu situāciju de facto, bet arī skaļi publiski deklarēt tikai un vienīgi "maksātspējīgo varu" man šķiet pārāk ciniski...

P.S. Neesmu ne komunists,galīgi arī ne trūcīgais uz vidējā LV fona, arī nekustami privātīpašumi man ir, un pie paša raktā dīķa pielaižu tikai tos ko pats gribu :) Bet es jau te 10x esmu teicis - negribu lai mani pēcnācēji sēž katrs pie savas peļķes vai upes kilometra un reizi gadā apmainās kvotām!!!
11.janvāris 2012, 21:16 | links

imitations vai Tu zini kādi pienākumi ir LM organizatoram ?
11.janvāris 2012, 21:16 | links

vo piespamojuši, kamēr es pa vishumānāko tiesu ņemos :D

Atkārtošos, RK ir pret šī brīža LM sistēmu, kur var "piepirkt" klāt papildu lomu, var copēt nārsta laikā, lai ķertu raudas un asarēnus ir nepieciešama licence utml.

LM reāli ir nepieciešama tikai atsevišķu sugu ķeršanai, un atsevišķās vietās. Organizējam sapulci?

Man ir priekšlikums, katrs interesents uzraksta, kādu viņš redz makšķerēšanas sistēmu un atsūta man uz martins.vanags@gmail.com. Es apkopošu, tad sataisām vienu konferenci, kur izstrīdēties izkauties un nonākam pie kaut cik reāla un vienota kopsaucēja ar kuru kā ar karogu ejam pa kabinetiem.

Citādi katram idejas ir, bet neviens nesaka, jozin, ka nories par laušanos pie siles :D
11.janvāris 2012, 21:14 | links

Vispār jau sen zināms fakts jo mazāks cilvēkiem ienākums, jo lielāka smaka no šiem cilvēkiem ceļas par valsti, valsts pārvaldes formu un jebko, kas prasa papildus izdevumus, bet vairums šādu cilvēku arī nevēlas atrisināt problēmas, strādā par tiem 100 Ls- 200 Ls klusi ripinot darbā gurķi, saņem pabalstus un turpina vaidēt, ka VISS ir SLIKTI UN BŪS VĒL SLIKTĀK, bet ne mēģina atrisināt problēmas, cilvēkiem ir tiesības uz darbu, bet valstij nav pienākums to nodrošināt. Cilvēkam, kā maznodrošinātam, bomzim vai dzērējam protams ir ar mums visiem vienādas tiesības, bet mēs neesam vienādi, tādēļ tas ka viņi nevar atļauties nodarboties ar IZKLAIDI - makšķerēšanu vai LM ir tikai viņu pašu problēma.
Protams visinteresantākais ir šeit valdošais jēdziens "Valsts kopresurs", to lasot man šķiet ka dažiem ir bērnības trauma no CCCP laikiem.
Varbūt vērts sākt ar mazāko: uz sabiedrisko sākumu pamata sākt vētīt atsevišķu LM organizatoru pienākumu izpildi attiecībā pret LM objektu. Vienkārši izvērtēt vai izpilda visas LM nolikuma prasības, ja tās neizpilda tad uz sabiedriskiem pamatiem var rakstīt VVD, ka viss ir slikti un jāanulē LM atļauja, ja VVD klopē ar ausi tad ir arī Administratīvā tiesa un sabiedriskais viedoklis, protams, lai to darītu ir jāzina likumi un jābūt iniciatīvai, ar bļaušanu te nebūs līdzēts.
11.janvāris 2012, 20:45 | links

:):) nevajag manis rakstiito lasīt starp rindaam, ja saku dzeeraaji un bomzi, tad arī domāju tos kurus var saukt par dzeeraajiem un bomziem, jaa savos uzskatos esmu skarbs, bet ļoti labi zinu ko runaaju jo lielāko daļu dzīves nodziivoju laukos, biju uzņēmējs, pagasta deputāts , dabas sargs un kas viņu zin vel kas, tāpēc situāciju un notiekošo zinu, tie kas negrib tie nestrādā un nedariis to nekad, tie kas grib dzīvot cenšas no purva tikt aara un agraak vai veelaak to izdara. Negribeeju aizvainot ne pensionārus ne invalīdus, Pietam zinu dadzus pensionārus kuri atlicina tos paaris latus lai reizi mēnesii vai divos aizbrauktu uz kaadu maksas diiki vai LM vietu, tomēr uzskatu ka Visosos uudenjos nevar buut vienādi copes noteikumi . Par taam algaam runājot , cilvēks vai nu ir apmierināts un cenšas savilkt galus ar tiem 200 latiem vai meklee ko labāku , jaa ir jāatsakās no ierastaa dzives ritma, bet iespēja ir un to lielaakaa dala ir piraadiijusi.
Maliki uzraksti man privāti , var buut ko šādu sākam.
Ja man būtu vienalga tad es nedarītu to ko daru, man ir arii sava teorija kādiem būtu jaabuut LM noteikumiem, bet to ne šeit un ne tagad, baigi ilgi telefonaa jāraksta :):):)
11.janvāris 2012, 20:41 | links

Marti- piekāš eļļu un kūšu matus- galvenais ir čungurs!!!
11.janvāris 2012, 20:34 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager