MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
Nu, bļin, i sarakstījuši Lieldienu rītā! Tāda sajūta, ka vakardienas cepumi bijuši indīgi...

kimko viedoklim 10:14 daudzos vispārējās nostājas punktos es varētu piekrist, taču ir dažas lietas, ko kimko vai nu nav sapratis vai nu apzināti cenšas saasināt diskusiju.
1 kārt par C&R - MRK statūtos kā mērķis minēts šāda principa popularizēšana, taču tas nebūt nevienam netiek uzspiests kā vienīgais iespējamais un obligātais copes veids. Man personīgi 100% C&R pat šķiet nedaudz amorāls - tipa apzināta zivju mocīšana prieka pēc. C&R man pašam asociējas drizāk ar "atlaid zivis, ko nevari/negribi apēst"
2kārt - šeit klātesošie savā vairumā pārstāv tikai makšķerniekus, līdz ar to ir tikai saprotami un normāli, ka katram savs krekls tuvāks un konkurenti tā paša resursa (ZM, zvejnieki) izmantošanā nav mīļi. Te vietā analoģija par plēsējiem vienā izplatības areālā ar vienu barības - tādu starpā simbiozes un kompromisu nemēdz būt. Ja interesē globālāka startēģisku dabas pieejamības utt. problēmātika, tad šī nebūs īstā vieta kur to risināt.
3kārt - nezinu uz ko kimko tēmēja šo "Situācija attīstās tā, ka sabiedrības pārstāvji (ievēlētie) ar citiem sabiedrības pārstāvjiem (kurus pilnvarojusi sabiedrības daļa) ir nolēmuši pārdot tiesības šaurām cilvēku grupām saimniekot ūdeņos." MRK kā organizācija un domubiedru apvienība ir KATEGORISKI pret šādu scenāriju un darīs visu savos spēkos esošo, lai tas netiktu realizēts.

Nobeigumā gribētu aicināt gan kimko, gan citus tolerantāk izturēties vienam pret otru, pat ja tā ir tikai anonīma interneta vides diskusija, un veidot konstruktīvu dialogu. Daudziem ir idejas un nostājas, loģiski, ka tās ir subjektīvas un šādu nostāju dispersija variējas plašā spektrā - būtiski ir meklēt kompromisus un pārliecināt vienam otru nevis iet uz asu konfrontāciju. Priecīgas Lieldienas visiem!
24.aprīlis 2011, 11:27 | links

p.s. uztaisi savu tēmu.
24.aprīlis 2011, 11:12 | links

Kimko, tava izteikšanās ir ieilgusi.
24.aprīlis 2011, 11:11 | links

Boroda, tavs viedoklis par cilvēkiem, kuri domā un izsakās, jau sen ir skaidrs.

Tavi vārdi, citāts: "Lapsrīc. Palasot šīs tēmas rasolu, šķiet, ka ar patiesības meklēšanu nodarbojas čīkstuļi, pīkstuļi, skauģi un visādi citādi slinki cilvēciņi... Šādu gaudošanu un činkstēšanu nebiju gaidījis...skumji."

http://www.copeslietas.lv/site/sarunas/topic/788/?sort=desc&p=147#fpost133864

Labi, ka tevi viss apmierina, tikai interesanti par ko pats iestājies?
24.aprīlis 2011, 10:49 | links

;)))
24.aprīlis 2011, 10:48 | links

Guntarskl - vairāk lūdzu jautājumus neuzdod!:DDD
24.aprīlis 2011, 10:21 | links

Taisnību nemeklēju, katram tā ir sava.

Atbildot Guntarskl:

Esmu cilvēks, LR pilsonis, rezidents, kam makšķerēšana ir viens no vaļaspriekiem. Kurš uzskata, ka dabas augļiem, ko daba dod neatkarīgi no cilvēkiem, jābūt pieejamiem visiem, un šai pieejai jābūt sadalītai regulēti un ieguve nedrīkst apdraudēt dabu vai diskriminēt līdzcilvēkus vai iesaistītos.

Vienkāršiem vārdiem, ja runā par ūdeņiem un zivīm, lai nākotnē, ikviens LR rezidents varētu pats noķert zivi, uzcept un pagaršot vai ja skaitās nevērtīgas zivis, izmantot tās pēc saviem ieskatiem un peldēties, braukt ar laivu vai motorlaivu, sērfot, vizināties ar ūdenslēpēm, jahtu, vējadēli, ledusdēli, nirt, makšķerēt, slidot nodarboties ar zemūdens medībām, zemūdens foto medībām, peldēties, spēlēt hokeju uz ledus.

Attiecīgi sanāk, ka esmu pret C&R kā vienīgo amatierzvejas veidu (no Guntarskl sapratu, ka esmu pret MRK biedriem un tiem, kuri reģistrējušies CL), esmu pret maluzvejniecību (arī likumīgu) un pret amatierzveju pamatotā aizsardzības laikā un vietā, kaut arī cilvēks patur vienu zivi (sanāk esmu pret VAA un Mēs Zivīm), esmu pret gaļiniekiem un pret tiem, kuri vēlas apsaimniekot ūdeņus tādā veidā, kā to dara pašlaik saskaņā ar dotajā brīdī spēkā esošajiem likumiem un normatīvajiem aktiem.

Esmu par to, lai, regulēti un likumīgi, ūdeņus, netraucējot viens otram, varētu izmantot visi, kuriem tas saistās ar vaļasprieku. Pagaidām neesmu atradis organizāciju, kas pārstāvētu līdzīgi domājošos.

Attiecīgi, lai varētu realizēties augstāk rakstītais, cenšos pagaidām rakstīt par stulbumu, nejēdzībām un skatīties, kā attīstās situācija.

Situācija attīstās tā, ka sabiedrības pārstāvji (ievēlētie) ar citiem sabiedrības pārstāvjiem (kurus pilnvarojusi sabiedrības daļa) ir nolēmuši pārdot tiesības šaurām cilvēku grupām saimniekot ūdeņos. Pie tam, cilvēku grupu pārstāvji ar savu reakciju pēdējā laikā, skaidri parāda, ka vēlas vienīgie saimniekot ūdeņos, un necieš citus, kam vaļasprieks ir saistīts ar ūdeņiem. Šodien tie ir zemūdens mednieki, rīt tie būs ūdens motociklisti vai citi.

Ceru, ka atbildēju uz jautājumu, ja nē tad, lūdzu, formulē precīzāk.
24.aprīlis 2011, 10:14 | links

Vij'š meklē taisnību - bet viņa ir tur - ārā. Fū, tāds pasmags tas lieldienu rīts, vakar tie cepumi bij dikt kraukšķīg' :D
24.aprīlis 2011, 08:23 | links

Kimko, kas Tu esi? ZJB jau visus.
24.aprīlis 2011, 08:18 | links

Paliksim pie tā - jaunie MN ir pī. Ja esat savā savā taisnībā tik ļoti pārliecināti, droši ņemiet harpūnu un laidiet lieguma laikā savu ģimeni ar lašu filējām un ikriem nodrošināt. Tikai pēc tam paņemiet juristu, kas ir Jūsu draugs. Viņš Jums precīzi ietieks kas sanāks lētāk, samaksāt sodu uzreiz, vai samaksāt juristam par tiesu un apelācijas tiesām un pēc tam vēl sodu un otrai pusei tiesāšanās izdevumus. Tad varēsiet gudri diskutēt vai Zvejniecības likuma izpratnē un uz to pamata pieņemto Makšķerēšanas noteikumu izpratnē zemūdens mednieks un makšķerniers ir viens un tas pats vai nav.
24.aprīlis 2011, 05:31 | links

Nu, es jau ar domubiedrs, vispābās. Tik BiedraKarti man vēl nav issnieguši :)
Bet Gunčam savus pers datus pa phonu nodiktēju reiz. Tagad nezinu, vai uz tiem nav koncertflīģelis uz līzingu nopirkc :DDDDDDDD
22.aprīlis 2011, 23:31 | links

nu Jūsu izteikumiem:DDDD
Griezeeej
tā nav partija,tie ir tikkai domu biedri:)
22.aprīlis 2011, 23:25 | links

Mlg2, nu es par to, ka tie Bračkas čomi varētu ZemŪdensFotoMedības piekopt. Un MRK (tā partija) ir par C&R popularizēšanu vispābā ;)
22.aprīlis 2011, 23:18 | links

mlg ......būsi ceturtais .:)
22.aprīlis 2011, 23:15 | links

..........un vispā kāds visam tekstam sakars ar MRK?
22.aprīlis 2011, 23:12 | links

Bralitis
par Tavu 22:34
nu nepiekrītu es Tev,es spiningojot laivā izturu14 st un tā 3diennieks it kā slodze ir:DDD
22.aprīlis 2011, 23:10 | links

Man patīk Griezēj kā tu esi uzbudinājies :)))) Ielien vēsā vannā ....drīz tiksimies :)))
22.aprīlis 2011, 23:06 | links

Bračiņ, beidz te ar savām sadomazo isvirtībām, ja. Un nemaz neceri uz tām. Tevi vnk DaktersBērziņš gaida. Un nemaz nesapņo par fetišu, "ābolīti" mutē, ādas apģērbiem ...
Tu vnk spiegsi / pīxtēsi, un ne jau svētlaimē :DDDDDDDD
22.aprīlis 2011, 23:03 | links

Par to grupņiku ...ok...trijatā jau esam .....vajag ceturto . ... lai veidojas pasīvistu un aktīvistu pāri, , citādi Griezēja man kaut kā žēl :DDDD
22.aprīlis 2011, 22:56 | links

Nē, neisdomāju. Bijušais, 2kārt bijušais (šodien atkal pārtraucu darba attiecības ar ...), kolēģis stāstīja. BTW, ohota i ribalka diezgan bieži savos ZM raidījumos stāsta, kādus rīkus vajag, kur lielam samam jāšauj, ...
A te to vajag????
Arī CIPS rīko ZM sacensības. Bet jūrā. Kāpēc jūrā? Padomā.
Nevari izdomāt? Labi, pateikšu priekšā - tur lielāki attālumi un zivis ...
Par tām 7-10kg līdakām, ko Tavi čomi tikai vienu nošauj - atbalstu VSOP kautkad raxtīto, ka katra uz trofeju "velkošā" zive ir pelnījusi dzīvot.
Ibio, toč nopēršu :DDDDDDDD
22.aprīlis 2011, 22:47 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager