MRK

Makšķernieku radošā kluba aktualitātes
Jāskrien sarakt tārpi kamēr tam vēl nav licence jāizņem.
15.aprīlis 2011, 14:52 | links

Tad sanāk ka V.S.O.P. brālis ir inspektors, kas tos maliķus nevarēja nosargāt un tāpēc V.S.O.P. organizācijai piešķīra atļauju tirgot lieguma zonā un lieguma laikā licences?

Pārāk stulbi, lai būtu patiesība, ir kāds kas zina, ir V.S.O.P. brālis vispār? Ja ir vai ir inspektors vai nav?
15.aprīlis 2011, 14:48 | links

Par to LM. Es esmu par to, ja ir aizliegums ķert, iegūt utt. zivis kaut kādā vietā, kaut kādā laikā, tas tas attiecas uz visiem. Un nekādas licences par 5, 10 vai cik tur latiem. Un pat nav svarīgi kā kabatās nonāk LM nauda. Skaidrs ir tikai tas, ka tā nekompensē dabai nodarīto kaitējumu. Domāju, ka jāpainteresējas pie juristiem, cik likumīga ir Latvijā šī LM.
15.aprīlis 2011, 14:48 | links

Brusis, skaidrs ka atņemšu, būs jāmaksā. Drīz vajadzēs makšķeres glabāšanas atļauju, makšķerēs nēsāšanas atļauju, tauvas joslas izmantošanas atļauju, pludiņiem būs atļaujas pamatojoties uz svaru, tāpat kā vobleriem un džigiem. Aukla pamatojoties uz diametru, āķi pēc izmēra, utt. :DDD

Dzenīt, saldumu ražotāju apvienība grib pelnīt uz bērnu rēķina, zemnieku apvienība grib pelnīt uz maizes, gaļas piena, ēdāju rēķina. utt
15.aprīlis 2011, 14:47 | links

Ja makšķerēju es un sieva, cik var paturēt lomā, ja ķeras tikai viņai? Pēc likuma 5, dabā nevar sodīt par 10. Patiesībā paturam labi ja 3, jo abiem slinkums tīrīt.
15.aprīlis 2011, 14:42 | links

Eerglis,hm,gribēju uzrakstīt kādu priekšlikumu,bet te,hm, Dzenītis saka, ka tu ir žuļiks un atņemsi man naudu.DDDDDDDDDDD
15.aprīlis 2011, 14:41 | links

Nu tad lai apgrūtinātu maliķiem dzīvi ļaujiet ķer visur un visu laiku. Maliķi nevarēs paslēpties no modrajām makšķernieku acīm .... un pārvāksies uz Lietuvu vai Igauniju. Varēs pie reizes visus inspektorus atlaist un par to naudu zivtiņas salaist.
15.aprīlis 2011, 14:34 | links

VAA ir kopējis shēmu no Mēs Zivīm pie tam abas organizācijas darbojas rajonā kurš ir MOSP valdes priekšsēdētāja brāļa (Valsts vides dienesta Vecākais inspektors) uzraudzībā.

Vairums no MOSP organizācijām grib pelnīt naudu uz makšķernieku rēķina. Valstij nav naudas un valsts ir gatava šīs tiesības pārdot,
tāpēc tika radīts MOSP.

Apskatieties MOSP valdes sastāvu un organizācijas ko šie cilvēki pārstāv, un ar ko šīs organizācijas nodarbojas, Jums ir ilūzija par savādāku iznākumu?

Ja kādam ir vēlme ko mainīt, dariet kā zemūdens mednieki, izstrādājiet priekšlikumus un lobējiet paši.
15.aprīlis 2011, 14:26 | links

tie liegumi un LM ir interesants stāsts. Man liekas tur ir līdzīgi kā ar spiningošanu atļāva tjipa lai maliķiem dzīvi apgrūtinātu, ir kādas acis kas vēro.

Vai paši licenžu īpašnieki nepārvēršas par maliķiem (pārkāpjot LM) ir pavisam cits jautājums.

Beigās tāpat viss atdursies kontroles jautājumā, bezmaz katrā LM vietā jābūt vislaik vienam inspektoram čtoļi? kā aizej uz mašīnu ar zivīm tā tās dienas cope cauri. aizliegt nodot zivis citām personām? kādi ir jūsu piedāvājumi?
15.aprīlis 2011, 14:25 | links

Daddy_j
Ceru, ka kaut kas mainīsies. Ja ir nārsta aizliegums, tad ir. Un attiecas uz visiem (-ām). Bez izņēmumiem.
15.aprīlis 2011, 14:17 | links

Daddy,yeah,precīzi manas domas.
15.aprīlis 2011, 14:17 | links

Te tauta sauc pēc cipariem - lūdzu! :)

par LM uzskatu, ka pašreiz tā ir vistīrākā naudas kāšana NEDOMĀJOT par resursiem un to "ilgtspējīgu attīstību", kā tagad modē teikt :)

piem. raksts Zemgales ziņās http://www.zz.lv/portals/lietotaju_raksti/raksts.html?xml_id=29574, par vimbu slaktēšanu.

Sākās demagoģiski, it kā LM būtu dabas aizsardzībai:
Jāatceras, ka Lielupē no Staļģenes tilta pa straumi uz augšu no 1.aprīļa līdz 31.maijam, lai ierobežotu upes augštecē nārstojošo zivju ieguvi, ir vispārējs makšķerēšanas liegums, un lai šajā laikā varētu makšķerēt (līdz 15.maijam), ir nepieciešama licence... taču tālāk viss izrādās pilnīgi otrādi - Makšķerēšanas noteikumi nosaka, ka vienā makšķerēšanas reizē lomā drīkst paturēt 5 vimbas (Lielupē – licencētajā posmā - 8 vimbas)...lai ierobežotu ieguvi atļaujam ķert 8 nevis 5 zivis, labi tikai 4 dienas nedēļā, bet vienalga, loģikas manuprāt pamaz...

Gribētos zināt vai un cik no šo vimbu licenču (lasi - asins naudas) aiziet inspektoru algošanai u.c. reāli derīgiem pasākumiem? Nārsta vietu labiekārtošana ir fufelis...Ventā tas pats droši vien...sanāk, ka piesedzoties ar dabas aizsardzību viens, otrs vnk piebāž kabatas!!
15.aprīlis 2011, 14:13 | links

Kimko,vot šeit tev ir pilnīgi taisnība.Nedrīkst būt valstī situācija,kad ir divi likumi.Viens kategoriski aizliedz ķert zivis nārsta laikā, ar visādiem finansiāliem sodiem,otrs atļauj.Atļaut ķert zivis nārsta laikā drīkst privātā ezera saimnieks.[Gribētu gan tādu dzīvē redzēt]
15.aprīlis 2011, 14:08 | links

kimko
es zinu ka manas un VSOP domas daudz kur sakrīt. Un izeju var atrast tikai diskutējot nevis braucot kādam augumā.
15.aprīlis 2011, 13:59 | links

kilka, es tiešām jūtos dažreiz kā tu rakstīji, jo vienīgajam kaut kas nepatīk ... visiem parējiem viss ir super.

Pēc idejas mana pakaļa ir piesegta, tur kur makšķerēju pieder zeme, tur kur vimbas ķeru, piebraukšu no Lietuvas puses.

Principā, kā lai stājos un mēģinu palīdzēt organizācijai, par kuras vadītāju ir iecelts cilvēks, kura organizācija nodarbojas vai ir panākusi, ka vietās, kur ir liegums makšķerēt, lieguma laikā ir atļauts par naudu ķert un paturēt zivis, kaut ar laivu. Manās acīs ir panākta liegumu pārkāpšanas tirgošana, piesedzoties ar vēstuli.
Ja kaitējums tur dabai netiek veikts tad mainiet MN un neprasiet no cilvēkiem naudu.
15.aprīlis 2011, 13:37 | links

V.S.O.P.
Pierādi ka neesi ierēdnis rakstiski, ar skaitļiem, ieteikumiem un izziņu. Izziņai lūdzu pievieno izziņu ka cilvēks, kas izsniedzis izziņu ir tiesīgs parakstīt šādas izziņas un izziņu, ka tas kas izzņas parakstīšanas likumību ir apliecinājis ir tiesīgs apliecināt un parakstīt šādas izziņas.

Priecē ka tev ļoti nepatika Bebra teiktais.
15.aprīlis 2011, 13:16 | links

līkop, pirmajā maijā runāsim :DD
15.aprīlis 2011, 13:08 | links

runas būs kaut kad par to kak žitj daļše. bet ne par šī brīža LM sistēmu, kas ir murgaina un nesakarīga.
15.aprīlis 2011, 13:07 | links

OK.jebkad esmu gatavs diskusijai.mans,atkarībā dažiem,ieklausās ari ko citi runā.:)))
15.aprīlis 2011, 13:05 | links

Urmass davai par šito parunāsim 1. maijā ok? :D
15.aprīlis 2011, 13:03 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager