Plus šoks " copmanis vulgaris " ka nu ir jāmaksā netik MK + par privātīpašuma ceļu lietošanu , bet pat par atrašanos uz tauvas zonas !
21.marts 2019, 10:22 | links
Man patīk lasīt jūsu optimistiskās versijas un pieļāvumus, par vidusceļu meklējumiem. Par diplomātiju un saprašanos, kompromisiem. Esmu pieradis pie tādas kārtības eirolatvijā, ja tev ir konkrēta copes vieta, kuru tu gribi izmantot un vēl piebraukt, kā baltais civēks, tad bleķo saimniekam piķi un tev atļauts būs viss, vēl pienu pienesīs padzerties un pusdienas piedāvās. Ja nav tev šo sakaru un naudu maksāt un citus likumus mācīt, tad par mašīnu nevar būt ne runas, un neceri, ka sāksi eksaminēt īpašniekus likuma zināšanā. Stiep pa vairākām reizēm kā kamielis savu mantību un gaidi....Ja saimnieks ir mājās, tad sagaidīsi, kad ieradīsies ar piepūstiem vaigiem un visiem zināmām pretenzijām un diviem krančiem pie kājas, kas kvankšķēs un neļaus runāt. Ja pasūtīsi......atnāks ar plinti un te jau atkarīgs no tavām "profesionālajām visa veida prasmēm", kā "nomierināt", bet tad diena sabojāta un jāvācās labāk prom. Saimnieki tagad ar savu lielmanību un privātīpašuma dievināšanas valstiskā līmenī paranoju ir tālu aizgājuši. Man vienreiz bez makšķerēm kopā ar sievu pat atpūsties neļāva, draudēja ar visu uz ko stutēta valsts un ne tikai, vajadzēja gan parādīt kur kurkuļi dzīvo..... Un tā sajūta, ka tu tiec izsekots, vērots un parādīts īsākais ceļš un izeja uz municipiālo ceļu. Fui, cik tas ir riebīgi. Iesaku broņojieties ar ierakstu tehniku un gāzinieku. Un nestāstiet te viens otram pasakas par varbūtējiem savstarpējās sapratnes meklējumiem, kompromisiem. Veriet vaļā maciņus un rāpus uz ceļiem pie valdnieka un tad vēl gaidīsiet žēlastību. Kam zeme tas, dievs tētiņš un tas ieskrāpēts šodien papīrā.
Pravietis, 19.marts 2019, 11:02
Grus,
Tu lieliski iztulko likumu par labu zemes īpašniekiem. Vari tā tulkot , ievērot un dzīvot. Es gan dzīvošu un tulkošu, tā kā man izdevīgs un aprakstīts šeit CL 1110.p., ka publiskās upēs katram brīvi atļauta ūdens izmantošana, lietošana, cik tāl ar to nekaitē sabiedrībai un neaizskar īpašnieku tiesības, publisko ūdeņu krasta īpšnieku pienākums ir saglabāt brīvu pieeju šīm ūdenstilpnēm. Brīvi un bez saskaņošanas , t.sk. makšķerēt. Zvejniecības likums ir neskaitāmas reizes labots un sačakarēts par labu īpašniekiem un nolobets par labu tiem, acīmredzot, lai arī valsts varētu atbrīvoties no pienākuma piedalīties tauvas joslas uzturēšanā kopā ar īpašnieku, bet toties, manuprāt, nonācis pretrunā Civillikumam. Dzīvojat kā gribat, es dzīvošu, kā uzskatu par vajadzīgu, bet iesaku izlasīt šo te un izdarīt savus secinājumus :http://providus.lv/article_files/1491/original/Tauvas_josl.pdf?1331718763
http://rezeknesnovads.lv/ko-var-darit-udenu-tauvas-josla/
http://providus.lv/article_files/1491/original/Tauvas_josl.pdf?1331718763
http://rezeknesnovads.lv/ko-var-darit-udenu-tauvas-josla/
Pravietis, 19.marts 2019, 16:09
Man patīk lasīt jūsu optimistiskās versijas un pieļāvumus, par vidusceļu meklējumiem. Par diplomātiju un saprašanos, kompromisiem. Esmu pieradis pie tādas kārtības eirolatvijā, ja tev ir konkrēta copes vieta, kuru tu gribi izmantot un vēl piebraukt, kā baltais civēks, tad bleķo saimniekam piķi un tev atļauts būs viss, vēl pienu pienesīs padzerties un pusdienas piedāvās. Ja nav tev šo sakaru un naudu maksāt un citus likumus mācīt, tad par mašīnu nevar būt ne runas, un neceri, ka sāksi eksaminēt īpašniekus likuma zināšanā. Stiep pa vairākām reizēm kā kamielis savu mantību un gaidi....Ja saimnieks ir mājās, tad sagaidīsi, kad ieradīsies ar piepūstiem vaigiem un visiem zināmām pretenzijām un diviem krančiem pie kājas, kas kvankšķēs un neļaus runāt. Ja pasūtīsi......atnāks ar plinti un te jau atkarīgs no tavām "profesionālajām visa veida prasmēm", kā "nomierināt", bet tad diena sabojāta un jāvācās labāk prom. Saimnieki tagad ar savu lielmanību un privātīpašuma dievināšanas valstiskā līmenī paranoju ir tālu aizgājuši. Man vienreiz bez makšķerēm kopā ar sievu pat atpūsties neļāva, draudēja ar visu uz ko stutēta valsts un ne tikai, vajadzēja gan parādīt kur kurkuļi dzīvo..... Un tā sajūta, ka tu tiec izsekots, vērots un parādīts īsākais ceļš un izeja uz municipiālo ceļu. Fui, cik tas ir riebīgi. Iesaku broņojieties ar ierakstu tehniku un gāzinieku. Un nestāstiet te viens otram pasakas par varbūtējiem savstarpējās sapratnes meklējumiem, kompromisiem. Veriet vaļā maciņus un rāpus uz ceļiem pie valdnieka un tad vēl gaidīsiet žēlastību. Kam zeme tas, dievs tētiņš un tas ieskrāpēts šodien papīrā.
Pravietis, 19.marts 2019, 11:02
Bebrs
Vispār jau, likums hierarhijā stāv augstāk par MK noteikumiem un būtu jāvadās pēc likuma, bet vai nu šī ir pirmā reize LV, kad likums "neiet kopā" ar noteikumiem.
PS
Man nepieder īpašums ūdens teces, vai ūdenstilpes krastā. :D
grus, 19.marts 2019, 15:23
Cupix, nav pieņemts aizsargjoslu, vai tauvas joslu likums atsevišķi makšķerniekiem, diemžēl. :))
ir viens, ZL kurš attiecas arī uz makšķerniekiem un zemūdens medniekiem.
grus, 19.marts 2019, 15:01
Cik var malt vienu un to pašu?
Tak Zvejniecības likumā viss ierakstīts skaidrāk par skaidru!
9. pants. Tauvas josla
...............................
(6) Tauvas joslas bezmaksas lietošana bez iepriekšējas saskaņošanas ar zemes īpašnieku ir paredzēta:
1) kājāmgājējiem;
2) zivju resursu un ūdeņu uzraudzībai un izpētei;
3) robežapsardzībai;
4) vides aizsardzības, ugunsdrošības un glābšanas pasākumu veikšanai.
(7) Pēc saskaņošanas ar zemes īpašnieku tauvas joslā ir atļauta:
1) laivu un kuģu piestāšana (izņemot zvejas uzraudzības dienesta laivas un kuģus, ja tie izmantoti, pildot dienesta pienākumus), to izkraušana un pagaidu uzglabāšana;
2) laivu un kuģu pārziemošana, būve un remonts;
3) zvejnieku apmetņu ierīkošana, atpūta, zvejas rīku žāvēšana un citas ar zveju saistītas darbības;
4) ūdenstūristu apmetņu ierīkošana.
Tā kā būs vien jāsaskaņo savas darbības gribi vai negribi! :D
grus, 19.marts 2019, 14:15
Grus nu tu pats esi ar šauru skatu , raksti konkrēti ka : viss ierakstīts skaidrāk par skaidru, bet neatšķir ZVEJNIECĪBU no maķšķerēšanas.
Kā var jaukt auto CSN un kuģu CSN..
cupix, 19.marts 2019, 14:58
9. pants. Tauvas josla
(6) Tauvas joslas bezmaksas lietošana bez iepriekšējas saskaņošanas ar zemes īpašnieku ir paredzēta:
1) kājāmgājējiem;
3) robežapsardzībai;
1) laivu un kuģu piestāšana (izņemot zvejas uzraudzības dienesta laivas un kuģus, ja tie izmantoti, pildot dienesta pienākumus), to izkraušana un pagaidu uzglabāšana;
3) zvejnieku apmetņu ierīkošana, atpūta, zvejas rīku žāvēšana un citas ar zveju saistītas darbības;
9. pants. Tauvas josla
1) kājāmgājējiem;
3) robežapsardzībai;
Ak jūs ,, pīļu dīķa pēkšķētāji,, nu saprotuet tak reiz : ir īpašnieki, ir likums. Eiropu piesauciet un ko vēl, bet aizbrauciet uz to pašu Vāciju un pamēģiniet iebraukt privātīpašumā, sapratīsiet ko nozīmē : es te tikai atpūsties piebraucu vai kātu iemērkt. :) Par štatiem vispār nerunāsim, ir būts un redzēts. Tur vēl vienkāršāk - privātīpašums ir neaizskarams un īpašnieks var arī šaut un par to nekas nebūs. Tas tiem ,, varonīgajiem peldēt mācītājiem,, . Palasu un pasmaidu, jau dzīvojam vairāk kā divdesmit piecus gadus ,, citā iekārtā,, bet runas un domāšana kā padomju cilvēkam. :)))
Rondo, 19.marts 2019, 12:44
Rondo, Tu saprati ko tu uzrakstīji, es runāju par atrašanos uz tauvas joslas zemes, kas ir apgrūtinajums īpašniekiem un mana privilēģija. Nemusini ar valsts "pareizajām" idejām tautu, to ir par daudz un arī greizu. Tā arī nesaprotu, vai tu kacini mani kā maksķernieku, vai arī atbalsti aborigēnus. Par daudz smaidiņus esi salicis, šķiet....
Pravietis, 19.marts 2019, 12:51