Tas BB tagad baigā modes lieta, tā pat kā džerks bija pirms kādiem 12-15 gadiem. Pirms komentēšu tālāk, pastāstīšu pieredzi!
Es sāku džerkot 2002/2004 - precīzi neatceros - bet bija pirmie džerki (mūsdienās tos par džerkiem vairs neuzskatītu - lieli koka kluči - FOX uc.) uz vienu veco 5500 ambaduseru uztinu 0.4mm salmo pīto auklu un ar 2.4m pilku viena no pirmajām copēm pacēlu 8kg līdaku, tas paķēra... lai ari nebija PB.
Kas attiecas uz lielo silikonu tad es sāku jau paralēli džerkam lietot lielās jenzi un pat 30cm dropshot gumijas spiningojot ...
2012 laikam tiku pie pirmajiem MC rubber - uz džerka kātu bija baigi neērti mest MC rubber JR - 22cm kur nu lielo (mūsdienās 22cm ir mazais māneklis), līdz ar to saku velcēt Lielupē un iegādājos AGAT northen pike 240cm līdz 250gr, tad jau sāku mētāt arī.
Tad parādījās vēlāk cūkas - 2013-2014, izmēģināju dažādus kātus, ar 20cm nebija problēmu ar džerka kātu lidoja bet ar 23 jau bija diskomforts .... bet nu 23cm likās kosmoss, bija posms kad startēju Mammādabā un pa lielam smagās copes primāri asara lasīšana, un tad līdaka ... diezgan bieži sanāca ka džerks izglāba, diezgan vēlu ar parinieku Modžu kaņiera posmā džerks, 20cm cūka un 23 cūka iesitām 9x līdakas un pēc punktiem ilgi bijām labākajā rez. - protams ticu ka ar esošo pieredzi strādātu savādāk.
Šogad Modža Eholotes.lv Pike Fight 1. posmā pirmajā vietā, es ar puiku izpildīju plānu un biju desmitniekā ar visu nomudīšanos.
Esmu ar džerku atliecis 2/0 āķus, īr lūzuši āķi, ir nokosti un aizsviesti mānekļi - divas trofejas ir atsitušas karabīni un aizgājušas.
Līdaku skaitu rekordus esmu sev uzstādījis gan uz spininga, gan uz džerka - nu jau hvz 12 gadus ne vienam no tiem neesmu pietuvojies, bet izmēru ziņā rekordi krīt katru sezonu, trofeju rekordi pieklibo - ja pats un sev puiku esmu dabūjis 10+ klubiņā, tad mērķis uz 120+ ko nesanāk sasniegt, dažādu iemeslu pēc *&*&& !
Neesmu bučotājs, bet piekopju C&R, sezonas laikā 9x% zivju atlaižu, bet paņemu ko gribu apēst un ko nesanāk atlaist - arī šogad ir nācies nokaut metru 6.5kg lielumā, jo neļāvās atbrīvoties ..
Laikam drusku ir pieredze, lai arī kāda viņa ir - ar buršanos un bez pie detaļām. Uz taisnību nepretendēju - bet gribu paradīt pamatu manam komentāram.
-------
Un tagad komentārs:
Ja kādam liekas ka ar BB nevajag kausēt zivi un strādāt ar bremzi tad nav pietiekoši strādājis ar BB un laikam nav pietiekoši padirsis lielas zivis, ar BB vari izvilkt sņorīti kā nebijis, bet normāla līdaka dos pretsparu un tu nedrīksti izļurkāt āķa vietu vai atliekt āķus - līdz ar to, ja kāds stāsta ka Jūs izvelkat zivi kā ar vinču tā nav tiesa. Protams uz light ir cits stāsts - bet dabūt kaut ko tādu ir vienreiz mūžā, nevis regulāri ... pašam ir 11.4kg lielupē no 7m dziļuma ar 0.11mm auklu, šaubos ka man kas tāds vēlreiz gadīsies!
Nākamais ja tu ej ar BB tad tu mēģini piemānīt to lielo, protams gribās copes un priecājies arī par 70+ , bet tā ir rutīna - tev interesē tā lielā - tā ir cita domāšana, cita cope - tu nesūksties ja cope ir par 0, jo tu ar to rēķinies - tiesa gan ka uz 0 bieži nesanāk palikt (ja neskaita pēdējās 2x nedēļās, 2x reizes) un ja sanāk parasti ir kontakti, kāda atrādīšanās ko tu vari medīt vēlāk!
Noslēgums:
BB jā ir smags darbs - gan fizisks , gan emocionāls - ne katrs to var pavilkt un pieļauju ne katrs var to saprast,un tā pa lielam ja ielien tad tevi nelaiž vaļā! Kas tikai virspusēji pamēģina un sak runāt kā gudrinieki - viņi to tēmu nesaprot, jo nezina visu ko tas nozīmē līdz ar to orientējas ka viņi zin daudz - 90% no saviem 10-20% tēmas ko viņi aptver!
Ja strādā ar BB un orientējies uz lielu zivi - tu sāc pievērst uzmanību daudz apstākļiem - gaismai, gaismas leņķim, kādā virzienā būs zivs, kādas krasas mānekļi viņa labāk redzēs un būs vis iekārojamāks, kādas formas māneklis būs labāks ... un visbeidzot kur viņa būs.
Pats esmu izbijis mušotājs un BB atšķiras smaguma un izmēra ziņā, bet tēma izzināt dabu un pievarēt,apmānīt pretinieku ir tā pati!
Līdz ar to baudiet ko Jūs dariet - vienalga vai tas ir BB vai džerks vai light ... vai kas cits... ja apnīk pamainiet - sāciet karpas makšķerēt vai markas krāt utml.!
UH. gari sanāca,
Ar Cieņu,
Dāvis :)
21.jūlijs 2020, 01:34 |
links