Ā un protams džerka dziļums atkarīgs kāda pamataukla - ar 0.3mm protams ies dziļāk salīdzinājumā ar 0.4mm ...
21.septembris 2018, 17:41 | links
Davis-Di [54m]: To: BAigars
Nu džerkiem zem 15cm tas 0.9mm ir baigi rupji - it sevišķi seklos un dzidros ūdeņos, un ja ir sacensību režīms vai tml, copju skaits uz plānāku ir daudzas reizes vairāk - vismaz mans novērojums.
Un principā visas kas nokož ir uz copes mirkli un visdrīzākais, kad ņem no priekšas un pavada pāriet pāri visiem zobiem, līdz ar to domāju ka āķi pat nav ieķērušies un līdaka izspļauj mānekli.
Kā arī ir teorija ka līdakas mutē āķi rūsē ļoti ātri līdz ar to lielākais procents no āķa atbrīvojas 1-2 nedēļu laikā...Par pavadām utt tagad skaidrs. Ja tās dažas copes vairāk ir dzīvības un nāves jautājums, tad viss saprotams, jāliek tievākā.
Toties par āķiem gan nepiekritīšu. Tautā tā runā, bet realitātē ir noķertas vairākas līdakas ar ieaugušiem 3žuburiem no dzīvajiem, ieauguši rotiņi, džiggalvas. Āķi nav bijuši īpaši sarūsējuši.
BAigars, 21.septembris 2018, 16:12
Davis-Di [21.09.18]: To: BAigarsPar pavadām utt tagad skaidrs. Ja tās dažas copes vairāk ir dzīvības un nāves jautājums, tad viss saprotams, jāliek tievākā.
Nu džerkiem zem 15cm tas 0.9mm ir baigi rupji - it sevišķi seklos un dzidros ūdeņos, un ja ir sacensību režīms vai tml, copju skaits uz plānāku ir daudzas reizes vairāk - vismaz mans novērojums.
Un principā visas kas nokož ir uz copes mirkli un visdrīzākais, kad ņem no priekšas un pavada pāriet pāri visiem zobiem, līdz ar to domāju ka āķi pat nav ieķērušies un līdaka izspļauj mānekli.
Kā arī ir teorija ka līdakas mutē āķi rūsē ļoti ātri līdz ar to lielākais procents no āķa atbrīvojas 1-2 nedēļu laikā...
Davis-Di [21.09.18]: Par tām pavadām no manas puses.Var jautājumu? Jau entās reizes redzu, ka piemini, ka 2x gadā nokož fc. Noprotu, ka smago mānekļu mētātāji pārsvarā ir c&r piekritēji. Vai tas nav nedaudz neloģiski, ka tā vietā lai uzliktu 0,8-1,0 fc, liec 0,6 un vismaz 2 līdakas gada laikā visticamāk nogalini? Tā vietā uzliekot normālu pavadu, kura, būsim reāli, līdakai ir pie di****, cik copes zaudētu? Tās pašas 2 mazāk paņemtu!?
Smagajam kātam lietoju 0.9mm FC , sienu pats. (pazīstamajam šogad nokoda 0.8mm FC), rudenī un duļķainā ūdenī lietoju tagad 0.6mm nerūsējošā tērauda trosīti, taisu pats, patreiz apmierināts.
Vieglajam džerkam un gumijām līdz 20cm bez papildus svara 0.6mm FC, gadā ~2x nokož , šogad patreiz vienreiz.
Pīto titānu neizmantoju - jo pie intensīvas copes dzīslas nodilst pāris h laikā, titāna stieple - vasara gaišā ūdenī nepatīk, un esmu daudz ar brāķiem saskāries ... papildus samērā dārgi sanāk, materiālu nepērku, lai pats taisītu jo alternatīviem materiāli izmaksā daudzas reizes lētāk un pie pirmā gļuka vari izmest un uzlikt jaunu!!!
Tās reizes cik resno flu pārkož var uz pirkstiem saskaitīt
svens76, 21.septembris 2018, 15:07
Par tām pavadām no manas puses.
Smagajam kātam lietoju 0.9mm FC , sienu pats. (pazīstamajam šogad nokoda 0.8mm FC), rudenī un duļķainā ūdenī lietoju tagad 0.6mm nerūsējošā tērauda trosīti, taisu pats, patreiz apmierināts.
Vieglajam džerkam un gumijām līdz 20cm bez papildus svara 0.6mm FC, gadā ~2x nokož , šogad patreiz vienreiz.
Pīto titānu neizmantoju - jo pie intensīvas copes dzīslas nodilst pāris h laikā, titāna stieple - vasara gaišā ūdenī nepatīk, un esmu daudz ar brāķiem saskāries ... papildus samērā dārgi sanāk, materiālu nepērku, lai pats taisītu jo alternatīviem materiāli izmaksā daudzas reizes lētāk un pie pirmā gļuka vari izmest un uzlikt jaunu!!!
Davis-Di, 21.septembris 2018, 15:02
oceola [21.09.18]: Morgens,Jā.
0.9 fluru lietoju.
Man gan lielajam gumijām atsevišķs kāts, 2,28 m.
Ievērojami uzlabojas metiena attālums salīdzinot ar 2metrīgu.
Westin W3 Jerkbait 6ft6in XXH 40-130g
http://www.westin-fishing.com/en/product/jerkbait-w03prejerk/w3-jerkbait
Es domāju, ka šis būs labs Busteriem un Bandītiem, lielajām gumijām.
Spole: BFT INSTINCT LH X7
Aukla: Strike Wire Extreme 0.41
Pastāstiet vairāk par pavadām kādas lietojiet Jerkbaits un softbaits.
Rein, 21.septembris 2018, 07:41
svens76 [18.09.18]: Rein [Vakar]: Strike wireLietoju predator x8, 0.36mm[/quote]Pats nesen iekjēru svartzonker black series, 2.51 testā no 40-150, plaša pielietojuma kāts, ar vinju var mest da jeb ko un kāts atstrādā vnk perfekti, mētāju gan busterus gan big baitus, ja buusi iesācējs tad gan derētu īsāks modelis.
svens76, 17.septembris 2018, 22:29
Kuru no visām sērijām un kāpēc? Vēl neesmu saskāries ar šīm auklām, jo parasti izmantoju Fireline, kurš v ēl nav pievīlis, tomēr kpc lai neizmēģinātu ko jaunu un ja vēl labāks..?
http://www.strikepro.eu/en/products/strike-wire/braided-line