Ledus urbji

Tātad no visa izlasītā var secināt, ka glaunie bori, Rapala, nav īsti labi piemēroti upēm un ezeriem kuros ledus ir netīrs, pilns ar smiltīm utt. Tātad vai nu ir jābūt 2 boriem, vai arī jāņem kāds no Krievzemē ražotajiem.
Interesanti pie kuras kategorijas Moras pieskaitīt?

micuks, 28.janvāris 2014, 14:40

Visi bori ir piemēroti ledus urbšanai :) Jautājums, cik izmaksā asināšana. Rapalas galva jāsūta pie Buma, tas ir lieks gemorojs, bet Nero nažus var uzprišināt pats uz slīpmašīnas, + var līdzi paņemt kaut 3 nažu komplektus. Ja par urbšanas komfortu, glaunais boris vienos vārtos ieliek krieviniekam :)
28.janvāris 2014, 17:32 | links

Tātad no visa izlasītā var secināt, ka glaunie bori, Rapala, nav īsti labi piemēroti upēm un ezeriem kuros ledus ir netīrs, pilns ar smiltīm utt. Tātad vai nu ir jābūt 2 boriem, vai arī jāņem kāds no Krievzemē ražotajiem.

micuks, 28.janvāris 2014, 14:40

Morām nav ne vainas. Ar savu bijušo 115mm moru 4 sezonas bez asināšanas nourbos pa upēm (Lielupe, Venta, Gauja) un ezeriem. Toties kolēģi ar 130-to upēs nebij īpaši priecīgi-ātri palika neasi. Upēm ieteiktu ņemt borus ar maināmajiem nažiem nevis maināmo galvu kā heinolai un rapalai. Rezerves nažus tak vieglāk kabatā ielikt kā galvu. :))
Ja žēl deldēt nažus, tad atliek visu sezonu staigāt ar vergu, vai cirvīti. :))
28.janvāris 2014, 15:28 | links

Es ar vakar saskaros ar smilšainu ledu pirmo reiz,jo kad upe aizsala bija liels udens limenis un var redzet ka visa upe sasala no vižņiem.Jau pirmajos caurumos ledū iekšā koki un visada draza.Pec kada 10 cauruma mana Mora Arctic 130mm (salatzaļa) beidza darboties.Asmeņos pat sīki robi iekšā :( Un neņem vispār.Nu nekas cerams Zariņ Valdis reanimēs :) Un 6d vares turpinat,bet upē vairs ar viņu nelidīšu.
28.janvāris 2014, 15:01 | links

28.janvāris 2014, 14:40 | links

Hmmm, šosezon arī novēroju, ka Banarulniekam Buma sfēriskie ne tā, ka ļoti labi ņem. Moš pie vainas tas traki cietais ledus? Ar orģinālajiem, šobrīd pat labāk grauž, šo cieto ledu. Protams grūtāk griezt, bet process notiek..:)

Tā ir, ka sfēriskie šādam ledum nav tas labākais variants, vai varbūt vienk naži nelabi uzasinājās pagājušo reiz? (šoruden).
28.janvāris 2014, 14:07 | links

Man arī 115 Rapala kalpoja 4 sezonas bez asināšanas Upēs neurbu Usma Atkodās Peipusā
28.janvāris 2014, 13:22 | links

.... Nez cik ar to somu var caurumus sataisīt kamēr notrulinās ? ....

Duglas, 28.janvāris 2014, 10:10

Man Rapalai galva iet piekto sezonu bez asināšanas. Copēt braucu katrās brīvdienās, sēdēt uz viena cauruma nemīlu. Vienīgais, neurbju smilšaino upes ledu, tam man ir Nero 110 mm ar robainiem nažiem.
28.janvāris 2014, 12:41 | links

Ezerkrasts,
lai noslaucīt/ nožāvēt nažu asmeņus mīnusos kā tagad, uztaisi kādus 10 cm dziļu urbumu sausā ledu.
28.janvāris 2014, 12:30 | links

Pirmkārt kas par urbi ? Otrkāet pēc 10 āliņģa urbis ir ar ledu apsalis ? Ja jā tad notīri un urb atkal 10 caurumus :D
28.janvāris 2014, 12:21 | links

Man ar jautājums, kāds nezin kāpēc ir tā, ka ar manu urbi urbjot pirmos 5-10 āliņģus var izurbt, bet pēc tam urbis nelien ledū iekšā. Var spiest cik grib, bet nekā nesanāk. Varbūt iemesls, ka pie nažiem mazliet apledo? Naži arī var teikt pilnīgi jauni. Urbim 150mm
28.janvāris 2014, 11:07 | links

Pāris jautājumi.
Kur var nopirkt NERO nažus? Interesē: ar zobiem 1003-130, sfēriskie 1001-130 un 1004-130M lai dabūt 150mm caurumu.
Kādi naži iet komplektā Tornado urbim?

Gambler, 28.janvāris 2014, 08:55

http://www.electrostore.lv/93-kastes
28.janvāris 2014, 11:03 | links

pamēģini nažus uzlikt savādāk....
man 2 gadi atpakaļ kaut kas tāds bij ar nepareizi uzliktiem nažiem...
abas asās šķautnes ir centrā jāliek tiem sfēriskajiem..
28.janvāris 2014, 10:17 | links

Par NERO - mēģīnāju, ka te ieteica nespiest ar svaru - nu tad urbis slido ka daiļslidotāja prom... arī nedaudz spiežot 30 apgriezieni - 3 cm. Uzguļoties ar svaru - 20 cm - 40 -50 apgriezieni.... Naži svaigi, pie tam 2 komplekti. (runa par sfēriskajism) .

Savukārt citi raksta ka urbis super un iet rūkdams. Nu nezinu, pagaišgad , kad tempretūra biaj apmeram 0- -5 gaja labāk, bet arī apmēram 300 - 400 caurumi un tad kirdiks. Sāku domāt vai bēda nav pašā pēdā. Varbūt leņķis nav ta sametinājies , jo tie sfēriskie naži slīpē ne urbj. Kad uzliek barnaula nažus tad cita lieta... Arī speciāļie pretsmilšu 150nieki grauž labi, bet tur atkal kad ir siltāks , tad dikti ķeras.

Vispār ja grib nopietni urbties tad vajag dažādam ledum dažādus nažu , bet vislabāk vienu ritīg geinolu. Nez cik ar to somu var caurumus sataisīt kamēr notrulinās ? Vai viņiem kads brīnumsastavs metālam, ka finkai, jeb konstrukcija tada ka mazāk dilst
28.janvāris 2014, 10:10 | links

Pāris jautājumi.
Kur var nopirkt NERO nažus? Interesē: ar zobiem 1003-130, sfēriskie 1001-130 un 1004-130M lai dabūt 150mm caurumu.
Kādi naži iet komplektā Tornado urbim?
28.janvāris 2014, 08:55 | links

piekritu BUMAM sakumam. ņem letako pectam varesi izveleties ! un nažus uzasinat pie buma nau problemu ! nedod asinat tadiem muļķiem ka es - piegruž pie smirģeļa un brinas urbis neas otra cauruma ! vel iesaku nesac ar 150 - pirmas reizes brekšus 2 kg nevilksi !
27.janvāris 2014, 20:51 | links

Ņem barnaulu un moči -pagaidām neko lētāku un praktiskāku nēsmu redzējis -te jau tūlīt visi bļaus, bet neklausies..)

guntars131174, 27.janvāris 2014, 19:54

Neviens te nebļaus -tikai ne ķīnieti Barnaul-jong-jang :DD
27.janvāris 2014, 19:58 | links

Ņem barnaulu un moči -pagaidām neko lētāku un praktiskāku nēsmu redzējis -te jau tūlīt visi bļaus, bet neklausies..)
27.janvāris 2014, 19:54 | links

Sweiki copmaņi.. Lieta tada ka esmu iesacējs ziemas cope, un ir doma iegadaties urbi, bet newaru izlemt starp Barnul un Nero urbjiem runa ir par 130 diametra.varbut kads varetu padalities pieredze, un un plusos un minusos starp siem variantiem,lai vieglak izlemt.

copetajs001, 27.janvāris 2014, 17:47

Ņemtu noteikti Nero.
27.janvāris 2014, 19:09 | links

sveiki. ko jus sakat par mora ice ledus urbi? labs vai nau tik labs. varbut varat ieteikt kadu labu un letu ledus urbi. paldies jau ieprieks.

martins95, 27.janvāris 2014, 17:29

Nūūū, vetsit, es labāk tagad mainītu pret baranul.
Mans Mora ātri atkodās...
27.janvāris 2014, 18:51 | links

sveiki. ko jus sakat par mora ice ledus urbi? labs vai nau tik labs. varbut varat ieteikt kadu labu un letu ledus urbi. paldies jau ieprieks.

martins95, 27.janvāris 2014, 17:29

Super
27.janvāris 2014, 18:31 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager