Makšķerēšanas noteikumi - MOSP jautā

rakstam, kas mūsuprāt MN būtu jāmaina
Nazi
Lai tie ZM peld un griež tos tīklus. Kādi tur 50m.:))
16.janvāris 2012, 18:31 | links

V.S.O.P
Necilā vecas lietas. Par zemūdens medībām viedokļi tika izteikti jau sen. Tagad ļoti aktuāls ir jautājums, vai vairāk kā 170 kilometriem tīklu Latvijas iekšējos ūdeņos pievienosies arī tā "gudrā" institūta BIOR, vai kā nu viņu tur, akceptētais vadu lietošanas atļāvums? Vai tiešām ar vadu ļausim kāst visus ezerus, pamatojoties uz to pilnīgo idiotismu, ko lūdz tā sauktie zvejnieki?
Zvejniekiem ir jūra. Vai iekšējos ūdeņos tīklu un murdu nav gana?? Kāš uz nebēdu...
16.janvāris 2012, 18:14 | links

Sveiciens!
Mans uzskats un skatijums uz ZM.
1. būtu apsurds nodot pašvaldībām lai nosaka kur var medīt. Pašvaldībām atkal vajadzēs līdzekļus un vajadzes cilvēkus kas ar to nodarbosies. Izeja no situācijas būtu elektroniskā pieteikšanās uz ZM atļautajās ūdens tilpēs. Tas būtu viens portāls kurš ir neatkarīgs no ZM.
2. Pieteikties var tikai un vienīgi reģistrēti ZM kuriem ir ZM apliecība un makšķernieku karte. Ierakstot abus Nr. piesakās uz ūdenstilpi. Tur ar to pašu kartes nr. var nodot atskaiti par lomu. Atļauja aktivizējās pēc stundas.
3. Civillikuma 1; 2; 3; pielikumā ir uzskaitīti ezeri un upes. No šiem pielikumiem varētu vadīties kuros ezeros un upēs var medīt kuros nē. 4.Uzskatu ka mazajās upēs un ezeros vispār nedrīkst.
5. medīt tikai diennakts gaišajā laikā.
6. bojai jābūt spilktas krāsas un piestiprinātai pie ZM nevis krastā.
7. Par zivju ķeršanas liegumiem, ļašveidīgo saudzēšanas laikā liegums upēs kur nārsto lašveidīgie.
8. Nebūtu slikti ja būtu līegums pavasara sezonā, tieši pavasara nārsta laiks.
9. nedrīks nodarboties ar ZM apzīmētas zivju nārsta ligzdu izvietošanas vietās.
10. ZM atrasties tuvāk par 50m. pie zvejas rīkiem.
16.janvāris 2012, 18:07 | links

Atkārtoju postu, jo gani, ierēdņi un citi vērtīgi priekšlikumi, ir jautājumu nostūmuši 3 lapā:

Šodien ZMZD telpās notika sanāksme par zemūdens medību(z/m) jautājumu. Šķiet, ka beidzot ir sākusies virzība uz šī jautājuma sakārtošanu. Visiem sēdes dalībniekiem ir uzdots līdz 30.01.2012 sagatvot savus priekšlikumus par to, ko vajadzētu iekļaut z/m noteikumos un un nākamājā sēde plānots tos izskatīt. MOSP priekšlikumu atjaunot 1. pielikumu pie makšķerēšanas noteikumiem īstenot neizdevās :) Ierosinājuma mērķis bija panākt straujākau jautājuma risināšanu kas nu ir izdevies.

Lūdzu visus interesentus nākt klajā ar saviem priekšlikumiem – kas noteikti būtu jāiekļauj z/m noteikumos.

īsumā ieskicēju lietas, kuras vajadzētu iekļaut noteikumos, manuprāt:

Bojas celtspēja, loma nostiprināšana pie bojas un tikai, liegumu saskaņošana ar makšķeršanas liegumiem, zušu medību risinājums – tiek šauts neredzot mērķi, reģistrēšanās uz medībām kārtība, vēlama apmācība un apliecība, kura varētu tikt anulēta pie atkārtotiem pārkāpumiem, līdzigi kā autvadītāja tiesības. Jaunajām MN redakcijā ir iekļauta norma, ka ar ZM drīkstēs nodarboties tikai diennakts gaišajā laikā.

Kam būtu, jūsuprāt, jābūt z/m noteikumos - varbūt rakstiet man PM vai mosp lapā, jo šeit, škiet, būs spama kilogrami jāpārlasa, lai vērtīgo atsijātu. Paldies par jau uzralstītajiem KONSTRUKTĪVAJIEM priekšlikumiem.
16.janvāris 2012, 17:26 | links

... runā, ka partiju aprindās ierēdņiem ir iesauka - derīgie idioti -
stāsts kopumā man patika
16.janvāris 2012, 16:58 | links

urmaas

Par to ganu ir baigi labais....bet par ierēdņiem labāk nemaz nevar pateikt....DDDDDD
16.janvāris 2012, 16:52 | links

Duršana no laivas saudzīgāks veids par zm ,jo vari durt cik redzi no laivas:D
16.janvāris 2012, 16:51 | links

Pilnīgu piekrītu, par to jau izteicos. Konkrētas vietas, konkrētus laikus, bet par ignori bargi pie pau..iem.
16.janvāris 2012, 16:48 | links

Man kā licenzētam elektriķim,tuvāka būtu licenzēta elektrozveja!!:DDD
p.s.
Joks protams.Te izskatās kā visur LV - kurš maksā tas pasūta mūziku.Tas gan vairāk attiecās uz LM un zveiniekiem.
16.janvāris 2012, 16:48 | links

Nē ir pieņemams, bet vajadzētu mehānismu kā kontrolēt un atbildību lielāku par neievērošanu.
16.janvāris 2012, 16:46 | links

Es arī pret, tas nenozīmē, ka nav jārespektē to cilvēku intereses. Tikai tāpēc, ka tas mums nav pieņemams?
16.janvāris 2012, 16:45 | links

Nu labi es arī pret zm , bet ja atļāva tad varbūt atļaujam licencētu duršanu no laivas????Skandināvijā esot atļauts:D
16.janvāris 2012, 16:43 | links

Tas man atgādina karu starp gājējiem un riteņbraucējiem.
16.janvāris 2012, 16:41 | links

(: Visām lietām savi aizstāvji un savi ienaidnieki. Vai dabā nepastāv līdzsvars?
16.janvāris 2012, 16:38 | links

Tiem ZM medību kartes ar ir,neesmu iedziļinājies?Es vienmēr esmu bijis pret zm,jo viņi iztīra mazajās upēs katru atvaru no vaislas zivīm.Un neviens man neiestāstīs ka viņi apmierinās ar noteikto zivju skaitu.Zivju nesakropļota atlaišana tur nepastāv.Ja valsts var atļaut izredzētajiem tikai nēģus zvejot,tad var arī ierādīt vietas kur medīt!Virs HESiem pietiekoši vietas,pietiekoši zivju-var nirt pēc patikas!
16.janvāris 2012, 16:37 | links

Pie aitu gana piebrauc kāds vīrelis, izbāž galvu pa automašīnas logu un saka:

Ja es pateikšu, cik tavā ganāmpulkā ir aitu, vai tu man vienu uzdāvināsi?

Gans nedaudz samulst, tad padomā un atbild: Jā, uzdāvināšu!

Vīrietis paņem savu portatīvo datoru, pieslēdzas pie mobila telefona, pievienojas internetam, ieiet NASA mājas lapā, izvēlas GPRS sakarus, noskaidro koordinātas, aizsūta tās uz NAS orbitālo staciju, tā noskenē apkārtni un izdod foto ar augstu izšķirtspēju, viņš to aizsūta uz laboratoriju, kas jau pēc brīža pa elektronisko pastu sniedz apstiprinājumu, ka foto ir apstrādāts un iegūtie dati saglabāti datu bāzē, tad viņš pieslēdzas datu bāzei, kopē tabulu un apstrādā rezultātus, pēc tam to visu izprintē un ganam lepni paziņo: tev ganāmpulkā ir 1472 aitas!

Tieši tā! Nu ko, vienu vari izvēlēties.

Vīrietis vienu paņem un liek bagāžniekā.

Gans viņam jautā: ja uzminēšu par ko tu strādā, vai atdosi aitu?

Vīrietis piekrīt.

Gans saka: tu esi valsts ierēdnis.

Jā, bet, ka tu uzminēji?

Pavisam vienkārši: tu uzradies, kad tevi neviens neaicināja, tu meklēji atbildi uz jautājumu, kuru neviens tev neuzdeva, par atbildi, kuru es pats zināju, tu prasīji samaksu un galvenais - tu neko nejēdz no mana darba.

Un tagad - izlaid no bagāžnieka manu suni!
16.janvāris 2012, 16:26 | links

Urmaas, esmu dzirdējis, ka padomju armijas kretīni, jau pametot Ādažu poligonu, esot izcopējuši tos ezerus ar granātām.
Esmu dzirdējis, ka arī patreiz tā notiekot, un tāpēc neesot zivju. Par jaunajiem laikiem varētu būt arī tufta.
16.janvāris 2012, 16:24 | links

Drl
Esi tik laipns un lūdzu izskaidro publiski par tiem militāristu paņēmieniem.
Izņemot pa kādam makšķerniekam un z/m neesmu pie Uikas redzējis nevienu dzīvu dvēseli.Protams jau vismaz gadus 4 tai virzienā copēt nebraucu.Jo tur vnk nav ko darīt.
16.janvāris 2012, 16:20 | links

bet to dara arī zm un pameiģini noķert, tāpēc ir priekšlikums kur vēži lai pašvaldība var aizliegt, vai mazos ezeros kur liels skaits brauc medīt, jo vieglāk zivi atrast, bet tāpēc vajag info lai zinātu kur un cik medī
16.janvāris 2012, 16:20 | links

Maliķi, vēžus ar harpūnu nelasa.
Vēžus Tu arī vari salasīt, uzvelkot masku (bet gluži visur nedrīksti).
16.janvāris 2012, 16:15 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager