Tā ka uzsāku šo Topicu, tad taisu mazu kopsavilkumu, lai mēs, iesācēji (šai copes veidā, jo copes pieredze man ir gadi 45 un par iesācēju copē sevi nesauktu) noorientētos.
1. Shimano un Daiwa.
Līdz 150 LVL Shimano. Virs Daiwa. Tas pēc krievu un dažu vietējo gudrīšu atziņām.
2. Twicham der Shimano sākot no Exage vai Okuma sākot no Trio.
3. Smalkākai šņorei vajag arī smalkāku spoli. Tas pats atnesās uz špini - uz Legend Elite Trio neliek.
4. Labāk katram spinim savā iespējamā cenu segmentā pielaikot spoli, lai izjustu (novērtētu, izsvarotu) balansu.
5. Noplīst var jebkura gan budžeta, gan dārgā. TV Zvejas raidījumā P. Liderim tieši filmējot sižetu noplīsa jauna Twin power. Tas palika kadrā.
5. Bet galu galā, tomēr, copmani vērtē pēc tā ko viš' noķer (vismaz es tā domāju). Nevis, kas šamajam mugurā un kādi verķi rokā.
Tāpēc man šķiet dīvains apgalvojums, ka Shimano Catana špinis ir iesācēju rīks. Varbūt, tas copētājs ar šito iesācēju rīku sadzīvo kā viens vesels un savilcis pulka, pulka vairāk nekā tas ar G. Loomis pa 375 LVL un Certata ar auklu pa 50 LVL. Viņam nav iespēju pavilkt labāku, bet viņam jau nemaz nevajag, jo prieka tāpatām atliku likām.
A profs ar 1000 LVL verķiem, tā arī pie zivs netika. Nočortojās un brauc mājās. Vienreiz..., otreiz. Apnika ... - nobrauks labāk nākošnedēļ pamedīt. Tur verķi vēl biezāki. Profs jau!
27.janvāris 2013, 22:20 |
links