Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Ejot, vai neejot vēlēt paturiet prātā šo!
Mēs esam stipri un vareni. Mēs esam skaisti un bagāti. Mēs esam gudri un apņēmības pilni.
Mēs, nevis jūs.
Mēs esam brīvi savos vārdos un darbos. Esam brīvi no morāles stereotipiem un aizspriedumiem. Mēs ņemam no dzīves visu, ko vēlamies. 
Mēs, nevis jūs. 
Mēs, bijušie komunisti un komjaunieši kopā ar trimdiniekiem (kas par pēc pusgadsimta atgūtiem īpašumiem atzina mūsu leģitimitāti, kā arī virsvadību) izveidojām šo valsti. Tāpēc arī šī valsts pieder mums. Jo nevis jūs, bet mēs rakstām likumus, sodām un apbalvojam, izsniedzam atļaujas un aizliedzam, denacionalizējam un privatizējam.
Jūs domājat, ka jūs mūs ievēlat? Nē, mēs liekam jums balsot tā, kā labpatīk mums, nevis jums. Jo mēs izdarījām visu, lai jums nebūtu izvēles. Un pat ja uz politiskā apvāršņa parādās nezināmas sejas ar skaistiem lozungiem zobos un dāsniem solījumiem par drīzo paradīzi, nelolojiet ilūzijas – viņi nākuši no mūsu klana. Mēs viņus apmaksājam, mēs viņus apmācām. Un kad jūs tos ievēlēsiet, viņi pildīs mūsu pavēles.
Protams, lai to visu panāktu, nācās papūlēties. Pēc Tautas frontes vienotības nebija viegli iesēt sabiedrībā naidu. Bet ar pretējās nometnes palīgiem (kur arī darbojās mūsējie) mums izdevās sarīdīt cilvēkus, sašķirot viņus pēc tautības, pēc reliģiskās piederības, pēc idejiskās noslieces, pēc seksuālās orientācijas. Rezultāts ir acīmredzams: šodien valstī vairs nav tautas, bet ir atsevišķi bari, kuri ienīst viens otru. Un kamēr jūs dauzījāt viens otram purnus, jūsmojāt par pirmskara diktatoru, apraudājāt deportētos un pielūdzāt leģionārus, mēs tikām galā ar padomju režīma mantojumu, kas bija vairākus desmitus miljardu vērts. Viss tika sadalīts, katrs dabūja savi tiesu – gan mēs, gan jūs.
Brīvības atgūšana ļāvusi justies drošāk un garantēja pārticību.
Mums.
Un nekritizējiet mūs par to, ka uz Eiropu dodamies limuzīnos. 
Jo jūs taču paši gribējāt pastalas.
Pagaidām varat sajūsmināties par vārda brīvību, bet neaizmirsiet, ka arī šo privilēģiju jums dāvājam mēs. Kad pienāks piemērots brīdis, mēs atņemsim to tikpat nemanāmi un eleganti, kā ierobežojām pulcēšanas tiesības. Sāksim kaut vai ar aizliegumu mūs reklamēt pirms vēlēšanām (cik cēli skan!), bet saekonomēto naudu metīsim pensionāriem un maznodrošinātajiem, kuri par papildus pāris latiem arī turpmāk nodrošinās mums neierobežoto varu.
Un arī "stingra roka", pēc kuras daži alkst, ir jau sagatavota. Lieki teikt, ka tā nākusi no mūsu aprindām.

krumujancis, 11.februāris 2016, 01:29

Nu ko tur piebilst . Aplausi kājas stāvot tiem kas atļāvās ko TĀDU uzrakstīt ! :)
Mīlu šo zemi , ienīstu valsti !
11.februāris 2016, 01:36 | links

Ejot, vai neejot vēlēt paturiet prātā šo!
Mēs esam stipri un vareni. Mēs esam skaisti un bagāti. Mēs esam gudri un apņēmības pilni.
Mēs, nevis jūs.
Mēs esam brīvi savos vārdos un darbos. Esam brīvi no morāles stereotipiem un aizspriedumiem. Mēs ņemam no dzīves visu, ko vēlamies. 
Mēs, nevis jūs. 
Mēs, bijušie komunisti un komjaunieši kopā ar trimdiniekiem (kas par pēc pusgadsimta atgūtiem īpašumiem atzina mūsu leģitimitāti, kā arī virsvadību) izveidojām šo valsti. Tāpēc arī šī valsts pieder mums. Jo nevis jūs, bet mēs rakstām likumus, sodām un apbalvojam, izsniedzam atļaujas un aizliedzam, denacionalizējam un privatizējam.
Jūs domājat, ka jūs mūs ievēlat? Nē, mēs liekam jums balsot tā, kā labpatīk mums, nevis jums. Jo mēs izdarījām visu, lai jums nebūtu izvēles. Un pat ja uz politiskā apvāršņa parādās nezināmas sejas ar skaistiem lozungiem zobos un dāsniem solījumiem par drīzo paradīzi, nelolojiet ilūzijas – viņi nākuši no mūsu klana. Mēs viņus apmaksājam, mēs viņus apmācām. Un kad jūs tos ievēlēsiet, viņi pildīs mūsu pavēles.
Protams, lai to visu panāktu, nācās papūlēties. Pēc Tautas frontes vienotības nebija viegli iesēt sabiedrībā naidu. Bet ar pretējās nometnes palīgiem (kur arī darbojās mūsējie) mums izdevās sarīdīt cilvēkus, sašķirot viņus pēc tautības, pēc reliģiskās piederības, pēc idejiskās noslieces, pēc seksuālās orientācijas. Rezultāts ir acīmredzams: šodien valstī vairs nav tautas, bet ir atsevišķi bari, kuri ienīst viens otru. Un kamēr jūs dauzījāt viens otram purnus, jūsmojāt par pirmskara diktatoru, apraudājāt deportētos un pielūdzāt leģionārus, mēs tikām galā ar padomju režīma mantojumu, kas bija vairākus desmitus miljardu vērts. Viss tika sadalīts, katrs dabūja savi tiesu – gan mēs, gan jūs.
Brīvības atgūšana ļāvusi justies drošāk un garantēja pārticību.
Mums.
Un nekritizējiet mūs par to, ka uz Eiropu dodamies limuzīnos. 
Jo jūs taču paši gribējāt pastalas.
Pagaidām varat sajūsmināties par vārda brīvību, bet neaizmirsiet, ka arī šo privilēģiju jums dāvājam mēs. Kad pienāks piemērots brīdis, mēs atņemsim to tikpat nemanāmi un eleganti, kā ierobežojām pulcēšanas tiesības. Sāksim kaut vai ar aizliegumu mūs reklamēt pirms vēlēšanām (cik cēli skan!), bet saekonomēto naudu metīsim pensionāriem un maznodrošinātajiem, kuri par papildus pāris latiem arī turpmāk nodrošinās mums neierobežoto varu.
Un arī "stingra roka", pēc kuras daži alkst, ir jau sagatavota. Lieki teikt, ka tā nākusi no mūsu aprindām.
11.februāris 2016, 01:29 | links

Nēesmu arī šī moduļa piekritējs. Diktatūra tā pati vien ir.
Vairāk es atbalstu ideju, ka partijai ir jābūt teiksim 10"000 biedru. Biedrība pati izvirza mērķus,programmu un pati iebalso jeb izvirza personas (deputātu kandidātus), kas šos mērķus izpildīs. Ja kāda persona šo biedrības mērķi nepilda, var pieprasīt atkāpšanos. Tā mēs izvēlamies paši deputātus. Bet pēc tagadējās sistēmas ir tā, kam nauda ir tas sevi noliek saraksta augšgalā. Mēs kā saka nemaz neizvēlamies deputātus, mums jau piedāvā sarakstu! Un tālāk mēs redzam pašreizējo izpildījumu.

Jā, izklausās prātīgi, jo kārdinājumi ir lieli, un, jo tie lielāki, jo ciešākai pārraudzībai jābūt. Cik no Jums pēc vēlēšanām ir sazinājušies ar saviem deputātiem, sekojuši viņu balsojumiem un prasījuši atskaites?
Nauda.
Reklāma - tirdzniecības dzinējspēks.
Politiskā reklāma. Ko tad tirgo? Kas tirgo? UN KAS PĒRK?!?

Puuks, 11.februāris 2016, 00:59

Naivuma kalngals, arlabunakti k-gi.
11.februāris 2016, 01:26 | links

Vairāk es atbalstu ideju, ka partijai ir jābūt teiksim 10"000 biedru. Biedrība pati izvirza mērķus,programmu un pati iebalso jeb izvirza personas (deputātu kandidātus), kas šos mērķus izpildīs. Ja kāda persona šo biedrības mērķi nepilda, var pieprasīt atkāpšanos. Tā mēs izvēlamies paši deputātus. Bet pēc tagadējās sistēmas ir tā, kam nauda ir tas sevi noliek saraksta augšgalā. Mēs kā saka nemaz neizvēlamies deputātus, mums jau piedāvā sarakstu! Un tālāk mēs redzam pašreizējo izpildījumu.

Jā, izklausās prātīgi, jo kārdinājumi ir lieli, un, jo tie lielāki, jo ciešākai pārraudzībai jābūt. Cik no Jums pēc vēlēšanām ir sazinājušies ar saviem deputātiem, sekojuši viņu balsojumiem un prasījuši atskaites?
Nauda.
Reklāma - tirdzniecības dzinējspēks.
Politiskā reklāma. Ko tad tirgo? Kas tirgo? UN KAS PĒRK?!?
11.februāris 2016, 00:59 | links

Pašreizējo partiju biedru skaits ir cik liels, līdz 1000!? ja izdalam uz visiem rajoniem, tad sanāk, ka biedri ir tie paši ierēdņi, kas barojas no vienas siles.. Tās nav partijas, bet gan portfeļu shēmotāji. Un tam ir jāpieliek punkts!
11.februāris 2016, 00:51 | links

Bralitis, 11.februāris 2016, 00:36

11.februāris 2016, 00:48 | links

Junior stājies Kaimiņa partijā .Nomelnošanas kampaņa uz viņu jau ir sākusies. Tādi kā viņš ir vajadzīgi politikā .

Bralitis, 11.februāris 2016, 00:01
Viss jau būtu ok, bet šāda pieredze bija pavisam nesen, neatceros partijas nosaukumu, laikam tur bij Sprūdžs utt, kad pēc ievēlēšanas jau otrajā nedēļā atdalijās viens bariņš, jeb vienkārši izmantoja jaunās partijas aizsegu, lai tik tiktu saeimā.. Šķiet ka ar šo partiju var notikt tieši tas pats.

mjuniors, 11.februāris 2016, 00:12

Neesam mēs vienoti ne domās ne mērķos . Žēl . Tāpēc netiekam uz priekšu politikā. Kur 3 Latvieši tur 3 partijas :)) Ideāli būtu 2 partijas - tautas vēlēts prezidents - prezidenta izvēlēti ministri - ministru izvēlēti izpildītāji utt pa vertikāli.

Šis modelis jau ik pa laikam tiek izvirzīts ,bet patiesie politikas un massu mēdiju īpašnieki šo domu norok momentāli .
11.februāris 2016, 00:36 | links

[quote=436185]Puuk nav LV nevienas partijas kas varētu apdraudēt valsts pamatdrošību.Neaizejot vēlēt es nekādi nepalielinu kādas partijas kas apdraud manu valsti iespēju uzvarēt .Tā ir atbilde uz tavu jautājumu. Tādi domājoši vēlēšanu boikotētāju kā es ir ļoti maz .UN nevienu neaicinu boikotēt vēlēšanas -tā ir mana izvēle un mana sirdsapziņas atbildība. Ne Sullveidīgie ne citi nespēs manu pārliecību un politisko redzējumu izmainīt :) Es uzklausu tikai līdzīgus tev un krietni gudrākus par mani :)

Bralitis, 11.februāris 2016, 00:19[/quote

Skarbi, kad plāno iemest tuvāko lapeli urnā? Tavuprāt šie laiki pienāks Brālīt? Kad jele būs labi i bezdzimteņiem i ,nu tu jau zini par ko runa?
11.februāris 2016, 00:27 | links

Jocīgi a pilnmēness ta naf , ka tā ? :-)
11.februāris 2016, 00:22 | links

Puuk nav LV nevienas partijas kas varētu apdraudēt valsts pamatdrošību.Neaizejot vēlēt es nekādi nepalielinu kādas partijas kas apdraud manu valsti iespēju uzvarēt .Tā ir atbilde uz tavu jautājumu. Tādi domājoši vēlēšanu boikotētāju kā es ir ļoti maz .UN nevienu neaicinu boikotēt vēlēšanas -tā ir mana izvēle un mana sirdsapziņas atbildība. Ne Sullveidīgie ne citi nespēs manu pārliecību un politisko redzējumu izmainīt :) Es uzklausu tikai līdzīgus tev un krietni gudrākus par mani :)
11.februāris 2016, 00:19 | links

Sori planšetes gluks :-) !
Uzdevums ; kas valdības acīs vērtīgāks ; kaut kāda tur tauta vai kapitals ,(biezo maciņu īpašnieki)
Kas maksā , pasūta mūziku , va ne ? :-)
11.februāris 2016, 00:19 | links

Gadu atpakaļ dzirdēju teoriju par nomenklatūras bojāejas likumsakarībām: "pirmais cēliens - tā pretinieku ignorē, otrais cēliens -pretinieku izsmej, trešais cēliens - ar pretinieku cīnās, fināla cēliens cieš sakāvi no pretinieka.
11.februāris 2016, 00:14 | links

un tās politiskās prasmes

Kas tās tādas? Deputātu vienīgai rūpei ir jābūt tautas gribas izpildīšanai, nekam citam. Tas ir tāpat kā dodot pilnvaru (pinvarojot). Kā pilnvarotā persona rīkojas pretēji pilnvarotāja (latviešu tautas)
interesēm, tā pilnvaru atsauc un kaitējumu piedzen no krākpnieka.

Puuks, 11.februāris 2016, 00:01

Un vēl tads maziņš matemātikas uzdevums
11.februāris 2016, 00:14 | links

Junior stājies Kaimiņa partijā .Nomelnošanas kampaņa uz viņu jau ir sākusies. Tādi kā viņš ir vajadzīgi politikā .

Bralitis, 11.februāris 2016, 00:01

Viss jau būtu ok, bet šāda pieredze bija pavisam nesen, neatceros partijas nosaukumu, laikam tur bij Sprūdžs utt, kad pēc ievēlēšanas jau otrajā nedēļā atdalijās viens bariņš, jeb vienkārši izmantoja jaunās partijas aizsegu, lai tik tiktu saeimā.. Šķiet ka ar šo partiju var notikt tieši tas pats.
11.februāris 2016, 00:12 | links

Kas tās tādas? Deputātu vienīgai rūpei ir jābūt tautas gribas izpildīšanai, nekam citam. Tas ir tāpat kā dodot pilnvaru (pinvarojot). Kā pilnvarotā persona rīkojas pretēji pilnvarotāja (latviešu tautas)

Uja , un par zagšanu cērt nagus , par slepkavību nāves sods ! Uj uj puis neaizraujieties , ta var lidz komunizmam aizmuldeties :-) !
11.februāris 2016, 00:09 | links

Atklāti sakot, līdz šim nebiju meiģinājis sevi "iebāzt" bezdzimteņa ādā un saprast līdz galam šo domu viņu prātos. Skumji baiss pasākums izvēršās drusku iedziļinoties šajā...
11.februāris 2016, 00:09 | links

Es neeju vēlēt ,es neesmu murmulis. Man ir tiesības lamāt tevi kas ir ievēlējis zagļus un shēmotājus jo es viņus neievēlēju. Tu esi vainīgs . Pasaki man ,apgaismo jel mani ,kuri ir tie par kuriem es varētu iet vēlēt ????? Nosauc man kaut vienu partiju . Sauc partiju jo mums ir parlamentārā jeb partiju vadības sistēma . Poltika un tas kas notiek valstī mani interesē krietni vairāk kā 100 000 vēlētājiem kopā .

Nebūs tiesa. Jūs, Brālīt, domāja, ka nepiedaloties vēlēšanās, nevēlat? Nieki. Jūs tādējādi palielināt nomināli uzvarējušās partijas vietu skaitu Saeimā. And the Winer is ....... jā Popodru jebšu Sisidra.
Ko teiksiet?
11.februāris 2016, 00:07 | links

Tu pats noticēji tam ko tikko piedrukāji, ka esošie politiķu varza es nerunāju tikai par 100 personām viņi ir tik lojāli kā nodiktēji!? :)
11.februāris 2016, 00:06 | links

Mut ciet murmuļi kas neiet vēlēt, jums vispār nav tiesību izteikties par valdību, iekšpolitiku, jo esat malā stāvētāji, nevis valsts pilsoņi bet parodijas kas nēsā azotē lielu naidu pret mūsu valsti. Jūsu sūtība tupēt pie savām donkām un sapņaini gremdēties padumjo laiku absurdībās. Ilgi vairs neķiepsiet, 10-20 gadi un Latvija būs brīva no šitiem vāvuļotājiem tukšpiržiem.

Sulla, 10.februāris 2016, 23:46

Un par , nekipsiet , skaties ka pats ar savu naidu neaizrijies , nospraksi ātrāk par mani un ko tad ? :-)
11.februāris 2016, 00:04 | links

Puuk es ar vienreiz dienā kļūstu par ideālistu un romantiķi :))
11.februāris 2016, 00:04 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager