Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Dvēselīte redzēs un dzirdēs. Zinātniski pierādīts. Pat svars zināms.Mamma Google saka 21,3gr jeb 3/4oz (speciāli Angloamerikāniskā dievinātājiem!)

BrunoL, 17.novembris 2015, 16:34
17.novembris 2015, 22:09 | links

Jā, labi tev... Bet kā ar to dvēseli? Runā, dzīvniekiem tā kā neesot, divkājaiņiem pat svars šamai esot noteikts+-? Kur ta šamo?

skutans, 17.novembris 2015, 22:05

cilvēki pārsvarā runā blēņas, un nav lielākas blēņas (pretrunas) kā dvēseles svars :)
17.novembris 2015, 22:08 | links

Bija doma par kremēšanu un lai manus pelnus izkaisa kaut kur pie manām upēm, bet tad sapratu ka velti tuviniekiem uzkraut tādu ķēpu, man pašam jau būs vienalga. Mums tomēr tuvāks apbedīšanas rituāls.
Sulla, 17.novembris 2015, 21:57

Pfeeee..Tu gribi tur zem zemes smirdēt divus mēnešus? Nokurināt un miers-tīri,higiēniski,dzīvajiem vietu nepaģēroši... Un sentēvu metodēm daudz atbilstošāk!
17.novembris 2015, 22:08 | links

Tiešām nekad neesi iedomājies par sevi "pēc tam"? Man šķiet viss būtu pārāk vienkārši ja tā būtu...

skutans, 17.novembris 2015, 21:44

Protams esmu, mans ES beigs pastāvēt līdz ar smadzeņu nāvi nomirstot. Lai gan var notikt arī spēcīga insulta vai smadzeņu traumas gadījumā kad ķermenis kādu laiku vēl turpina eksistēt bez apziņas. Var arī pafunktierēt kas notiks ar mana ķermeņa atomiem. Lielāko daļu pārstrādās baktērijas pūšanas procesā. Tārpi mazāk piedalīsies manu elementārdaļiņu izplatīšanā, ja vien nenoslīkšu copējot un mani neatradīs pēc pāris mēnešiem :) Bija doma par kremēšanu un lai manus pelnus izkaisa kaut kur pie manām upēm, bet tad sapratu ka velti tuviniekiem uzkraut tādu ķēpu, man pašam jau būs vienalga. Mums tomēr tuvāks apbedīšanas rituāls. Nu tātad pēc vairākiem miljardiem gadu kad saule sāks atdzist un izplesties manas elementārdaļiņas iztvaikos visumā kopā ar visiem zemes iežiem, skaisti vai ne ? :)

Sulla, 17.novembris 2015, 21:57

Jā, labi tev... Bet kā ar to dvēseli? Runā, dzīvniekiem tā kā neesot, divkājaiņiem pat svars šamai esot noteikts+-? Kur ta šamo?
17.novembris 2015, 22:05 | links

skutans
"pēc tam" tu esi trūdošs līķa gabals un nevajag lolot ilūzijas par mūžīgo dzīvi paradīzē:) Tas ir neatvairāms māneklis lumpeņu nospiedošI MILZĪGAJAI masai,kurai ir tik ērti iestāstīit,ka tagad ir sūdīgi,toties PĒC TAM!!!VĀAAU! NIRVANĀAA!
17.novembris 2015, 22:04 | links

Tiešām nekad neesi iedomājies par sevi "pēc tam"? Man šķiet viss būtu pārāk vienkārši ja tā būtu...

skutans, 17.novembris 2015, 21:44

Protams esmu, mans ES beigs pastāvēt līdz ar smadzeņu nāvi nomirstot. Lai gan var notikt arī spēcīga insulta vai smadzeņu traumas gadījumā kad ķermenis kādu laiku vēl turpina eksistēt bez apziņas. Var arī pafunktierēt kas notiks ar mana ķermeņa atomiem. Lielāko daļu pārstrādās baktērijas pūšanas procesā. Tārpi mazāk piedalīsies manu elementārdaļiņu izplatīšanā, ja vien nenoslīkšu copējot un mani neatradīs pēc pāris mēnešiem :) Bija doma par kremēšanu un lai manus pelnus izkaisa kaut kur pie manām upēm, bet tad sapratu ka velti tuviniekiem uzkraut tādu ķēpu, man pašam jau būs vienalga. Mums tomēr tuvāks apbedīšanas rituāls. Nu tātad pēc vairākiem miljardiem gadu kad saule sāks atdzist un izplesties manas elementārdaļiņas iztvaikos visumā kopā ar visiem zemes iežiem, skaisti vai ne ? :)
17.novembris 2015, 21:57 | links

Man atkal bija tāds gadījums/-mi. Bijusī sieva bija makten nešpetna un bieži skandalēja par manu biežo copētgribēšanu. It kā jau pie kājas - braucu tāpat. Bet, ja skandalēšanās bija īpaši vētraina, tad copē totāli neveicās. Varbūt dikti sanervozējos vai kaut kā tā.
Nācās izšķirties. Šķiet, ka copējas labāk!
17.novembris 2015, 21:57 | links

Bij tāds gadījums pirms 25 gadiem , braucu ar ciskadrilli no 3 dienu copes. Bija tumš vakars, nebiju gulējis 2 naktis un biju ellīgi noguris, brīžiem redzēju halucinācijas redzes lauka malā, brīžiem braucot aizmigu. Rullēju pa ceļa labo malu, Talsu šoseja, vēl bija visai dzīva satiksme. Neskaitāmas reizes atmodos no tā ka ritenis sāka iebraukt grāvī, tobiš nez kāpēc aizmidzis stūri griezu pa labi nevis kreisi uz ceļa vidu, kur mani būtu notriecis kāds autiņš. Protams varētu šādā situācijā pieminēt eņģeļus ka paglābuši mani, lai gan tas bija vienkāršs pašsaglabāšanās instinkts. No lielā pārguruma mana apziņa atslēdzās un es ieslīgu tādā kā seklajā miegā, kādā mēnessērdzīgie spēj staigāt apkārt atvērtām acīm un darīt visai apzinātas un koordinētas darbības, pat runāt. Visam ir loģisks izskaidrojums.

Sulla, 17.novembris 2015, 21:32

Var jau būt draugs, bet ne visam ir loģisks un zinātniskiem faktiem balstīts apgalvojums rodams. Cilvēkam no dabas ir dota tieksme visu izzināt:) Tiešām nekad neesi iedomājies par sevi "pēc tam"? Man šķiet viss būtu pārāk vienkārši ja tā būtu...
17.novembris 2015, 21:44 | links

Bij tāds gadījums pirms 25 gadiem , braucu ar ciskadrilli no 3 dienu copes. Bija tumš vakars, nebiju gulējis 2 naktis un biju ellīgi noguris, brīžiem redzēju halucinācijas redzes lauka malā, brīžiem braucot aizmigu. Rullēju pa ceļa labo malu, Talsu šoseja, vēl bija visai dzīva satiksme. Neskaitāmas reizes atmodos no tā ka ritenis sāka iebraukt grāvī, tobiš nez kāpēc aizmidzis stūri griezu pa labi nevis kreisi uz ceļa vidu, kur mani būtu notriecis kāds autiņš. Protams varētu šādā situācijā pieminēt eņģeļus ka paglābuši mani, lai gan tas bija vienkāršs pašsaglabāšanās instinkts. No lielā pārguruma mana apziņa atslēdzās un es ieslīgu tādā kā seklajā miegā, kādā mēnessērdzīgie spēj staigāt apkārt atvērtām acīm un darīt visai apzinātas un koordinētas darbības, pat runāt. Visam ir loģisks izskaidrojums.
17.novembris 2015, 21:32 | links

[quote=424510]Tur jau tā lieta, ja cilvēks savā tupumā un spītībā to visu neredz, kāds saka priekšā... Nebrauc puikiņ šodien ,būs auzas:)

skutans, 17.novembris 2015, 21:00

TAS kas tev saka priekšā ir vienkārši sakot intuīcija, zemapziņa, uzkrātā pieredze, informācija. Ne vienmēr to var momentā izvilkt laukā apzinās stāvoklī, īpaši kad esi aizņemts ar citām domām vai kādu darbību. Kungi, vajag tomēr vairāk lasīt zinātniskus rakstus, kaut vai par cilvēka domāšanas mehānismu, smadzeņu funkcijām, atmiņu. Šajā sfērā pēdējos 10 gados ir grandiozi sasniegumi un atklājumi! Bet ja jūs dzīvojat ar skolas laikā pirms 20-40 gadiem uzkrātajām trūcīgajām zināšanu drumstalām, tad protams nekas neatliek kā visur saskatīt kaut ko pārdabisku jo citas atbildes jums nav :)

Sulla, 17.novembris 2015, 21:13

skutans, 17.novembris 2015, 21:16[/quote

Pieminēšu vēl reiz šo skumjo RIEPU, redzot šo no rīta , iekšēji jutos draņķīgi, ne tā kā ierasts citās dzīves situācijās. Zemapziņa, pieredze ?
17.novembris 2015, 21:29 | links

Tur jau tā lieta, ja cilvēks savā tupumā un spītībā to visu neredz, kāds saka priekšā... Nebrauc puikiņ šodien ,būs auzas:)

TAS kas tev saka priekšā ir vienkārši sakot intuīcija, zemapziņa, uzkrātā pieredze, informācija. Ne vienmēr to var momentā izvilkt laukā apzinās stāvoklī, īpaši kad esi aizņemts ar citām domām vai kādu darbību. Kungi, vajag tomēr vairāk lasīt zinātniskus rakstus, kaut vai par cilvēka domāšanas mehānismu, smadzeņu funkcijām, atmiņu. Šajā sfērā pēdējos 10 gados ir grandiozi sasniegumi un atklājumi! Bet ja jūs dzīvojat ar skolas laikā pirms 20-40 gadiem uzkrātajām trūcīgajām zināšanu drumstalām, tad protams nekas neatliek kā visur saskatīt kaut ko pārdabisku jo citas atbildes jums nav :)

Sulla, 17.novembris 2015, 21:13
17.novembris 2015, 21:16 | links

Tur jau tā lieta, ja cilvēks savā tupumā un spītībā to visu neredz, kāds saka priekšā... Nebrauc puikiņ šodien ,būs auzas:)

17.novembris 2015, 21:13 | links

Es kaut ko nesaprotu,skutān-ja cilvēks tādā laikā brauc ar laivu,tad šis ir drošs Darvina balvas laureāts! Pričom tur dievi,reliģijas,utt? Ja tu vētras laikā neiebrauci ar laivu ezerā,to tu uzskati par zīmi no "augšām"?:)

raihs, 17.novembris 2015, 21:05

:) Neko nesaskati BMW riepā? Nekad nav bijusi iekšēja intuīcija - būs sūdi, labāk šodien ne? Ar laivu būtu aiziries un savā vietā bez enkura pīpātu, nezinu ,kaut kas no tā visa atturēja. Vētra paredzēta bija naktī...
17.novembris 2015, 21:11 | links

Es kaut ko nesaprotu,skutān-ja cilvēks tādā laikā brauc ar laivu,tad šis ir drošs Darvina balvas laureāts! Pričom tur dievi,reliģijas,utt? Ja tu vētras laikā neiebrauci ar laivu ezerā,to tu uzskati par zīmi no "augšām"?:)
17.novembris 2015, 21:05 | links

Kaut kā labi šovakar smeķē alutiņš, tad nu lūk vēl stāsts , nu jau iz gada 12tā . Vēls rudens, rītu brīvs, tak uz copi!) Laikapstākļi līdzīgi iepriekšējam gadījumam, tikai vējš todien solījās būt rupjāks. No rīta šoks, vecajam BMW mīkstais, (tā bija pirmā un vienīgā reize, ar auto nobraucu gadus 5cus) nu neko ,noperos ar riepām un apņēmības pilns startēju . Šoreiz virziens Saulkrasti, Lilaste. Iekšēji jūtu visu laiku ,ka būs herņa, kaut kas nav labi. Aiz Gaujas tilta ,netālu no Dzirnezera kempinga smuki nokritis bērziņš pāri štrāsei, no manas puses. Izvairīties protams nereāli (tumšā d-nakts stunda+kolonna ar auto straumi Rīgas virzienā) . Acs bembītim un bamperīts čupā (tēvreizi gan neskaitīju), nobraucu līdz ezeram. Bāzes vīrs teicās laivu nedošot, vējš par stipru... Pēc pierunāšanas daudz netika, lai izbaudītu novembra ūdentiņu Lilastes ezeriņā, tad nu beidzot "došlo", šodien nevajag uz copp.

skutans, 17.novembris 2015, 20:49

vispār ļoti loģiski, vējš tik spēcīgs ka sāk izgāzt kokus, protams tādā laikā doties ezerā ar laivu ir visai riskanti , var, bet labāk nevajag. Un vai te jāiepin mistiku ? :)

Sulla, 17.novembris 2015, 20:55

17.novembris 2015, 21:00 | links

Kaut kā labi šovakar smeķē alutiņš, tad nu lūk vēl stāsts , nu jau iz gada 12tā . Vēls rudens, rītu brīvs, tak uz copi!) Laikapstākļi līdzīgi iepriekšējam gadījumam, tikai vējš todien solījās būt rupjāks. No rīta šoks, vecajam BMW mīkstais, (tā bija pirmā un vienīgā reize, ar auto nobraucu gadus 5cus) nu neko ,noperos ar riepām un apņēmības pilns startēju . Šoreiz virziens Saulkrasti, Lilaste. Iekšēji jūtu visu laiku ,ka būs herņa, kaut kas nav labi. Aiz Gaujas tilta ,netālu no Dzirnezera kempinga smuki nokritis bērziņš pāri štrāsei, no manas puses. Izvairīties protams nereāli (tumšā d-nakts stunda+kolonna ar auto straumi Rīgas virzienā) . Acs bembītim un bamperīts čupā (tēvreizi gan neskaitīju), nobraucu līdz ezeram. Bāzes vīrs teicās laivu nedošot, vējš par stipru... Pēc pierunāšanas daudz netika, lai izbaudītu novembra ūdentiņu Lilastes ezeriņā, tad nu beidzot "došlo", šodien nevajag uz copp.

skutans, 17.novembris 2015, 20:49

vispār ļoti loģiski, vējš tik spēcīgs ka sāk izgāzt kokus, protams tādā laikā doties ezerā ar laivu ir visai riskanti , var, bet labāk nevajag. Un vai te jāiepin mistiku ? :)
17.novembris 2015, 20:55 | links

17.novembris 2015, 20:49 | links

Ko teiksi par astroloģiju-arī murgs vai tomēr zinātne?

raihs, 17.novembris 2015, 20:33
viduslaiku līmeņa murgs, misticisms, kad vēl pat nezināja ka zeme riņķo ap sauli :) Kāpēc gan tev pašam kaut drusciņ nepameklēt infu kas tas ir ? :)
Daži fakti:
1) Astroloģija balstās uz ģeocentrisko pasaules uzbūves modeli (pasaules centrā atrodas Zeme, ap to riņķo Mēness, Saule un planētas, tālāk – ārpusē atrodas nekustīga zvaigžņu sfēra). Šī iemesla dēļ astrologi visus spīdekļus sauc par planētām.
2)Daudzi astrologi neorientējas elementāros astronomijas jēdzienos – nezina, kas ir planēta, zvaigzne un ko nozīmē, ka planēta atrodas kādā zvaigznājā. Nereti tiek lietots tāds mistisks jēdziens kā zvaigžņu stāvoklis.
3)Precesijas dēļ, Saules atrašanās vieta pie debess sfēras konkrētā datumā mainās. Ja, piemēram, pirms 2 tūkstošiem gadu pavasara ekvinokcijas brīdī Saule atradās auna zvaigznājā, tagad tā atrodas jau zivju zvaigznājā. Astrologi planētu pozīcijas (arī Saules) nosaka pēc šiem 2000 gadu vecajiem novērojumiem, tāpēc mūsdienās neviena zodiaka zīme praktiski nekad nesakrīt ar reālo spīdekļa atrašanās vietu zvaigznājos.
4) Nav skaidrības, ko nozīmē spīdekļa atrašanās konkrētā zvaigznājā, piemēram, Mēnesim ir samērā liela paralakse un tas nozīmē, ka, raugoties no dažādām pasaules vietām, tas var atrasties dažādos zvaigznājos.
5)Astroloģijā neviens fakts netiek pierādīts vai pamatots un pat paši astrologi nezina, kāpēc ir tieši tā un ne savādāk.
6)Ietekme uz cilvēku tiek „rēķināta” pēc izlases veidā ņemtiem debess ķermeņiem. Tiek ņemta vērā pat tālā Plūtona ietekme, tomēr tiek ignorēti daudz tuvāk esošie un daudz lielākie milzu planētu (Jupiters, Saturns Urāns un Neptūns) pavadoņi.
17.novembris 2015, 20:46 | links

raihs, 17.novembris 2015, 20:33[/quote]

Zinātne ir devusi skaidru skaidrojumu jēdzienam "visums"?
17.novembris 2015, 20:39 | links

Man paziņa pēc klīniskās nāves sāka redzēt cilvēkiem cauri-nu kam nu kāda kaite,utt. Tīri nelaimīgs ar šo "dāvaniņu". Pa muti pat esot dabūjis,kad pienācis kādam klāt un pateicis,ka džekam krabis pakrūtē iemeties. Bet šis palasījies par tām lietām,un tīri zinātniskā valodā man(un vispirms jau sev) to izskaidroja-šim kaut kas tur galvā pie tās klīniskās nāves atmiris,un šis sācis redzēt siltuma izmaiņas. Nu un jebkurš orgāns,kas ir slims,ir siltāks nekā citi,jo ķermenis šo cenšas izārstēt pats.

raihs, 17.novembris 2015, 20:17

šādas "pilsētas leģendas" arī internetā klīst tūkstošiem :) Krievijā ir tāda slavena meitenīte gaišreģe, it kā varot 100% precīzi noteikt slimības diagnozi, tumsoņi rindā stāv pie viņas. Zinātnieki ar Diskovery kanālu šamo pierunāja veikt eksperimentu ar 10 slimiem cilvēkiem kuriem ārsti speciālisti jau noteikuši diagnozi, vai arī ir jau veiktas visai radikālas operācijas. Protams meituks aptaisījās un nespēja pat 50% ietrāpīt ar minēšanu ;) Tāpat arī par tavu paziņu, kamēr nepierādīs normālā eksperimentā ka viņš to spēj vismaz mani tādi pekstiņi nekādi nesaista :)

Sulla, 17.novembris 2015, 20:26

Labi, lai paliek tas paziņa-pieņemsim,ka šim rēgojas...Pofig.
17.novembris 2015, 20:33 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager