Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Strīda nav. Dievs ir:) Tas ka kāds to neredz (nejūt, nedzird, neredz) nenozīmē, ka viņa nav. Es piemēram neesmu redzēji Austrāliju, bet tas nenozīmē, ka Austrālijas nav :D Es neesmu redzējis 4kg asari, bet tas nenozīmē, ka tāds pirms neilga laika netika noķerts. Es nekad neesmu niris okeāna dzelmē, bet neapgalvošu, ka okeāns ir tikai piecus metrus dziļš :D

mirtins, 17.novembris 2015, 15:15

Kur nu tik muļķīgi salīdzinājumi ? :) Taustāmas un redzams lietas ar abstraktiem jēdzieniem salīdzināt nav vērts. Dievu var pielīdzināt citplanētiešiem, fejām, rūķiem, jetijiem, Lohnesa briesmoņiem. Tikai tīra ticība un 0 pierādījumu, kāds kaut ko redzējis, dzirdējis, bet kad parok dziļāk plika fantāzija un garīgas kaites :)

Sulla, 17.novembris 2015, 15:21

Paldies Sulla, ka Tu esi-vismaz manī saglabājas ticība saprata esamībai :)
17.novembris 2015, 15:27 | links

Strīda nav. Dievs ir:) Tas ka kāds to neredz (nejūt, nedzird, neredz) nenozīmē, ka viņa nav. Es piemēram neesmu redzēji Austrāliju, bet tas nenozīmē, ka Austrālijas nav :D Es neesmu redzējis 4kg asari, bet tas nenozīmē, ka tāds pirms neilga laika netika noķerts. Es nekad neesmu niris okeāna dzelmē, bet neapgalvošu, ka okeāns ir tikai piecus metrus dziļš :D

Kur nu tik muļķīgi salīdzinājumi ? :) Taustāmas un redzams lietas ar abstraktiem jēdzieniem salīdzināt nav vērts. Dievu var pielīdzināt citplanētiešiem, fejām, rūķiem, jetijiem, Lohnesa briesmoņiem. Tikai tīra ticība un 0 pierādījumu, kāds kaut ko redzējis, dzirdējis, bet kad parok dziļāk plika fantāzija un garīgas kaites :)

Sulla, 17.novembris 2015, 15:21

Paldies Sulla, ka Tu esi-vismaz manī saglabājas ticība saprata esamībai :)
17.novembris 2015, 15:27 | links

Jā vīri-jūs esat lielisks materiāls pazemīgas lampiņu masas radīšanai.(kam būtībā visas reliģijas arī ir paredzētas) ... Kā var ticēt reliģijai, kas tikai 1985. gadā atzina, ka Zeme griežas ap Sauli, un ja nemaldos, vēl tagad sludina, ka Zeme ir 5000 gadus veca
17.novembris 2015, 15:25 | links

17.novembris 2015, 15:21 | links

17.novembris 2015, 15:15 | links

Mjā,vīri,nav ko teikt... Vienkārši nav ko teikt! Pieauguši vīrieši domāšana viduslaiku līmenī... Jums laikam atliktu paklausīties ļeģajevu un viens divi atskaitisiet visu algu "jaunajai paaudzei". Atvainojiet,es ticīgos neesmu spējīgs vērtēt kā pilna rubļa cilvēkus

raihs, 17.novembris 2015, 14:14

Labi Raih, uzskati vien, ka tu radies vienkārši DNS unikāla izkārtojuma rezultātā un tava rašanās ne par miljardo daļiņu nav saistīta ar Dievišķo klātbūtni:) Un pašlaik tu esi nekas cits kā proteīnu un vēl kaut kādu "draņķu" blāķis un tava līdzība ar Dievu (spēja radīt) ir tikai nejauša sakritība :D Man labpatīk domāt citādi:D Es tavai teorijai bar bezdievīgo pasauli noticēšu tikai tad, kad cilvēki tiks klonēti kā 100% kopijas, ne tikai fiziski, bet arī garīgi. Visi būs vienādi talantīgi operdziedātāji, ārsti, mākslinieki, inženieri u.t.t.
17.novembris 2015, 15:12 | links

Strīds par Dieva esamību vai neesamību šeit ir pilnīgi bezjēdzīgs.
Tikai dažiem gadu desmitiem bija jāpaiet, lai notiktu tas, kas Bībelē jau sen bija ierakstīts, tikai cilvēki vēl nezināja kā tas tiks īstenots. ''Ka cilvēki redzēs viens otru un sarunāsies atrodoties tūkstošiem km attālumā viens no otra''.
Šodien ir internets un tas ir iespējams, tātad cilvēku domāšanai bija jāsasniedz zināms līmenis, lai tas varētu notikt.
Nenoliedzami, ka pasaules civilizācijas attīstība tiek kaut kādā veidā vadīta, kā? Tas gan mums nav zināms, tāpat kā tas, kas to dara.

Tikai cilvēks savā aprobežotajā prātā domā, ka ir visvarens. Un milzīgus līdzekļus un prāta resursus izlieto nevis sevis un savas sabiedrības attīstībai un labumam, bet gan slepkavošanas instrumentu - bumbu, raķešu, gāzu, tanku, lielgabalu u.c. radīšanai.
Tā ka nav tas homo sapiens tā ''pasaules naba'', nav. Ja tā būtu, nevajadzētu ne Parīzes notikumus neko citu, jo Dievs ir ierādījis katrai tautai savu vietu uz zemes, tikai cilvēki nav mierā ar šo Dieva izvēli. Kāpēc? Vai paši vien nav vainīgi, ka kaut ko nav pēc varenā prāta paveikuši? Jo izvēle jau ir cilvēku priekšā, kas notiek tālāk - tās jau ir tikai sekas šai izvēlei. Tas ir tieši tāpat, kā paņemt pareizo vai nepareizo mānekli, sekas - būs vai nebūs līdaka vai cita zivs.
17.novembris 2015, 14:54 | links

Vai tad es teicu,ka cilvēce ir laba? Tas tu teici,ka bez reliģijas tā ir slikta

raihs, 17.novembris 2015, 14:16

KUR es to teicu? :)

Reliģija (arī ateisms - reliģijas noliegšana) ir neatņemama cilvēka sastāvdaļa, jo tādā veidā izpaužas abstraktās domāšanas spējas. Zivis un kaķi par reliģiju/ateismu nespriež :)

daddy_j, 17.novembris 2015, 14:22

Kāpēc? Tāpēc,ka tiem nav nauda! Un nauda nav tāpēc,ka tiem nav ķešas!
17.novembris 2015, 14:44 | links

Anekdote: Padomju laiki, esošā vara ar vēlās no iedzīvotājiem izdzīt pagānismu, ticības utt...
Skola- skolotāja saka bērniem: "Tā kā mēs visi zinām, ka Dieva nav ņemsim un parādīsim kulaku debesu virzienā un pierādīsim patiesību, ka nekas nemainās.." Visi paceļ izņemot Jānīti. Skolotāja jautā: " kāpēc tā!?" Jānītis: "Ja jau viņa tur nav, kāpēc mums jārāda kulaks!? Un ja izrādās tomēr viņš eksistē, kādēļ jau viņu nokaitināt iepriekš!? :))
17.novembris 2015, 14:26 | links

raihs, 17.novembris 2015, 14:16

KUR es to teicu? :)

Reliģija (arī ateisms - reliģijas noliegšana) ir neatņemama cilvēka sastāvdaļa, jo tādā veidā izpaužas abstraktās domāšanas spējas. Zivis un kaķi par reliģiju/ateismu nespriež :)
17.novembris 2015, 14:22 | links

Diezin kā būtu tad ar šo domāšanu, ja pats būtu izglābies lidmašīnas katastrofā, kur daudzi citi un blakus esošie aizgāja bojā, izdzīvojot tikai dažiem. Mutīte būtu ciet ātri vien.
krumujancis, 17.novembris 2015, 12:23

Cik lieliski šādi izteikumi parāda indivīda aprobežotību. Es 2 reiz brīnumainā kārtā paliku dzīvs situācijās kad it kā vajadzēja būt beigtam, bet šie atgadījumi par laimi neskāra manas smadzenes un loģisko domāšanu. Ja spēj izbrīvēt laiku starp bībeles pārlasīšanu un pātaru skaitīšanu, pastudē kvantu fiziku un kosmoloģiju. Bet protams šīs jaunās zināšanas tev nesniegs tik viegli sagremojamas un bērnišķīgas atbildes kā eņģelīši un dievi ;)

Sulla, 17.novembris 2015, 13:57

Māša šļupšt, brāļis šļupšt,viša ģimene šļupšt. Pats pie ševiš gan neešmu novērojiš!
17.novembris 2015, 14:17 | links

oi, Raih...
ww2 dažos gados nodedzināja vairāk cilvēku nekā visos viduslaikos kopā (toreiz vnk tik daudz nebija)...
un vai tiešām visi cilvēki šobrīd tiek spridzināti allaha vārdā? manuprāt tas vārdiņš ir drusku cits - nauda...

daddy_j, 17.novembris 2015, 14:13

17.novembris 2015, 14:16 | links

Mjā,vīri,nav ko teikt... Vienkārši nav ko teikt! Pieauguši vīrieši domāšana viduslaiku līmenī... Jums laikam atliktu paklausīties ļeģajevu un viens divi atskaitisiet visu algu "jaunajai paaudzei". Atvainojiet,es ticīgos neesmu spējīgs vērtēt kā pilna rubļa cilvēkus
17.novembris 2015, 14:14 | links

oi, Raih...
ww2 dažos gados nodedzināja vairāk cilvēku nekā visos viduslaikos kopā (toreiz vnk tik daudz nebija)...
un vai tiešām visi cilvēki šobrīd tiek spridzināti allaha vārdā? manuprāt tas vārdiņš ir drusku cits - nauda...
17.novembris 2015, 14:13 | links

Dēļ ateistiem cilvēce jūk prātā? Jā,Tas jo spilgti vērojams cilvēku dedzināšanā viduslaikos, un vēl daudz spilgtāk tagad.kad allaha vārdā tiek spridzināti cilvēki
17.novembris 2015, 14:07 | links

Kā reiz man teica kaimiņa pirmziemnieks: Nu gan tie vīri laiž!
Ateisms- tāda pat ticība kā visas pārējās.
Stāsts iz dzīves. Saldie 80tie.Rajona k/n tribīnē pārliecināts ateists,vietējā laikraksta galvenais redaktors ar manāmiem fiziskiem trūkumiem. Savu sludinājumu beidz ar vārdiem: Es Dievam neticu! Vai ar mani kas noticis!
Bals no zāles: Paskaties spogulī!
Tiesa,Kristīgā ticība mums atnesta ar uguni un asinīm. Katra indivīda brīva izvēle,ticēt vai nē!
Man tuvāks Lielais akmens upes līcī un simtgadīgi ozoli pagalmā!
Domāt un ticēt Darvina teorijai,ka darbs mērkaķi padarīja par cilvēku.Nu! Domāju,ka otrādi.To, ka cilvēces evolūcija balstīta pateicoties augstākiem spēkiem jeb iepriekšējām Zemes civilizācijām,domāju,muļķīgi apšaubīt.
17.novembris 2015, 14:04 | links

Diezin kā būtu tad ar šo domāšanu, ja pats būtu izglābies lidmašīnas katastrofā, kur daudzi citi un blakus esošie aizgāja bojā, izdzīvojot tikai dažiem. Mutīte būtu ciet ātri vien.
krumujancis, 17.novembris 2015, 12:23

Cik lieliski šādi izteikumi parāda indivīda aprobežotību. Es 2 reiz brīnumainā kārtā paliku dzīvs situācijās kad it kā vajadzēja būt beigtam, bet šie atgadījumi par laimi neskāra manas smadzenes un loģisko domāšanu. Ja spēj izbrīvēt laiku starp bībeles pārlasīšanu un pātaru skaitīšanu, pastudē kvantu fiziku un kosmoloģiju. Bet protams šīs jaunās zināšanas tev nesniegs tik viegli sagremojamas un bērnišķīgas atbildes kā eņģelīši un dievi ;)
17.novembris 2015, 13:57 | links

njā... ja cilvēks ar putām uz lūpām kaut ko izmisīgi cenšas pierādīt (vai noliegt), tad cilvēkam vajadzētu padomāt KĀPĒC patiesībā tas tā notiek... :)
17.novembris 2015, 13:14 | links

Cilvēks,kas tic eņģelīšiem,pārmet man izglītības un intelekta trūkumu:)

raihs, 17.novembris 2015, 10:13

Zinu vairākus mediķus ar ļoti labu izglītību, kuri nenoliedz dievišķo daliņu klātbūtni un bieži vien paļaujas uz Dieva brīnumu, jo ar klasisko medicīnu ne vienmēr pietiek. Dakteris par neizglītotiem es nespētu nosaukt nekādā razkladā.

mirtins, 17.novembris 2015, 11:45
Ļautiņiem ir raksturīgi neizskaidrojamasun viņiem nesaprotamas lietas novelt uz pārdabiskiem spēkiem

raihs, 17.novembris 2015, 11:55

Tie nav pārdabiski. Kopš skolā mācījos "dabas zinības" kas tolaik bija saskaldītas starp visādām ķīmijām, fizikām u.t.t. Visa pasaules izcelsmes kārtība ir mainīta n tās reizes. Darvina teorija norakstīta, astronomijā vispār viss ir citādi u.t.t. Tas kas savulaik šķita pārdabisks, tagad ir skaidrojams un saprotams. Taču Dievišķā klātbūtne ir it visā. Sajūtu, emociju, cilvēcības ziņā. Bet nu lai jau pasaule paliek "atejistiem" :D Kā redzam "atejisti" gūst virsroku un pasaule jūk prātā. Gribētos jau nepiedzīvot pasaules galu, bet ja šādā tempā turpināsim virzīties, tad manas cerības nepiepildīsies :D
17.novembris 2015, 12:27 | links

Dieva nav, tāpēc, ka viņa nav,vai īsāk - paštaisnos jau neviens nespēs pārliecināt.
Bet ko nu par to, ja prāta nav, tad tas uz ilgu laiku.
17.novembris 2015, 12:23 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager