p.s. Kaut kā neticās, ka šeit nav neviena Kareivja cl.lv, kas spētu pretargumentēt..
mjuniors, 10.oktobris 2015, 00:59
Savā laikā kad dienēju čehus ieņēma vienā naktī un bez supermodernām tehnoloģijām un vēl ceri ka šodien mūsu valstiņa spēs piecas dienas noturēties,pilnīgs murgs labi ja piecas stundas un labāk tās nepiedzīvot.
Slikts miers ir labāks par labu karu tāpēc neuzkuriniet sevi jo karā uzvarētāju nav ir tikai ieguvēji un mēs tie noteikti nebūsim.
kutis, 10.oktobris 2015, 09:45
Mjunior Kutis atbildēja par mūsu armijas budžetu. Un pilnīgi piekrītu Raiham ka ja tiešām būs sūdi ASV mūs uzmetīs. Bet uz 99,99 % esmu pārliecināts ka krievi mums neuzbruks kā jūs te lielākā daļa domājat. Mūsu valstiņa ir tik maziņa ka sevi varam aizsargāt tikai ar labu ,gudru,viltīgu politiku.Tāda nu ir mikro valstiņas specifika . Un vēl - kāda tauta - tādi politiķi ,tāpēc vajag attīstīt saticību un gudrību savā starpā. Ir pavisam citi laiki un pavisam citi karošanas veidi. Vajag atcerēties ka dažas raķetes spēj dažās minūtēs iznīcināt visus LV stratēģiski svarīgos objektus - nevajag vairs ne tankus,ne kraeivjus ,ne lidmašīnas . Vari kaut katru LV vīrieti apbruņot bet pret spārnotājām raķetēm un balistiskajām raķetēm pretaissardzība vēl efektīva nav izdomāta. Tā lūk Junior . Man patīk sekot līdz visādiem kariem ,skatos kartes ,klausos ziņas kur piemin pilsētas ,reģionus utt. ir googles karte ,salieku punktiņus utt. ,tad sāku sekot spēlei līdz. Esmu mācījies kara vēsturi,taktiku un citas lietas. Man labi padevās un bij interesanti un tas ir palicis tādā kā hobija līmenī. Ja aptuveni saprotu stratēģisko mērķi karotājam tad ir pavisam vienkārši - apm kā spēlēt kompī stratēģiju :) Ja tagad noliek par str.mērķi naftas ieguves vietas (oficiāli no int. man zināmi ir tikai reģioni Sīrijā) tad bilde baigi labi atveras un ir skadrs kuros virzienos notiks cīņas. Daudzi kā auni skatās TV bet krievi ļoti skaisti izstāsta ko viņi dara : 1) Transporta mezgli 2) Ieroču bāzes 3) Apgādes bāzes 4) Papildspēku bāzes . Viss tā kā pēc grāmatas. Nākamais solis - atbīdīt briesmas tālāk no savām bāzēm un pozīci8jām ( to jau dara ) ,Un tad pēdējais solis - stratēģiskā mērķa izpilde . Par stratēģisko mērķi jau ar izrunājām pirms 2 dienām. Ne velti jau tagad sākt naftas cenas pamazām pieaugt.
Cik palasījos par Sīriju - viena no valstīm kur ūdens ir mazāk nekā nafta. Bīstami rakt aku lai atrastu ūdeni - var samērēties pret naftu:) Ļoti vērtīga valsts un ļoti lēta naftas ieguve.