Šim visam ir pāris atslēgas momentu? Sagaidīsim pirmo. Tad redzēs kā viss iegrozīsies. Būtu es jurists, kam nav ko darīt, iztiesātu no biksēm ārā. Pirmkārt par precīzām teritorijas norādēm uz pašvaldību robežām, piemēram, Rīga- Jūrmala...., otrkārt - laika perioda noteikšana, izsludinot tikai sākuma datumu, bez beigu datuma.
Nu un par peldēm arī drīz būs skaidrība:)) Nedēļa jāpaciešas:)
mirtins, 13.janvāris 2014, 16:07
Būtu Tu jurists, tā nerakstītu! :D
Bandito, 13.janvāris 2014, 17:06
Šim visam ir pāris atslēgas momentu? Sagaidīsim pirmo. Tad redzēs kā viss iegrozīsies. Būtu es jurists, kam nav ko darīt, iztiesātu no biksēm ārā. Pirmkārt par precīzām teritorijas norādēm uz pašvaldību robežām, piemēram, Rīga- Jūrmala...., otrkārt - laika perioda noteikšana, izsludinot tikai sākuma datumu, bez beigu datuma.
Nu un par peldēm arī drīz būs skaidrība:)) Nedēļa jāpaciešas:)
mirtins, 13.janvāris 2014, 16:07
Būtu Tu jurists, tā nerakstītu! :D
Bandito, 13.janvāris 2014, 17:06
Nesaki vis:))) Spēkā esošais Rīgas attīstības plāns 2006. - 2018. gadam uzrāda vismaz divas strīdīgas vietas - Buļūpe ar Lielupi un Daugavu, kur varētu būt problemātiski noteikt Rīgas pilsētas administratīvo teritoriju. Buuļļupes viens krasts pilnībā ir Rīgas, otrā, daļa ir Jūrmalas un iespējams vēl kādas pašvaldības teritorija, līdz ar to, būtu interesanti noskaidrot, cik tālu no kura krasta darbojas Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums?
Vēl jo vairāk, šeit situāciju sarežģī 2012.gadā pieņemtais Rīgas domes lēmums, ar kuru tika precizētas pilsētu robežas Lielupes grīvā. Ūdens teritorija tika uzticēta Jūrmalas pašvaldībai, Rīgai atstājot Piejūras dabas parka sauszemes teritorijas Lielupes labajā krastā. Tātad, tajā brīdī, kad es uzkāpju no krasta uz Lielupes ledus, es esmu Jūrmalā un Radzeviča rīkojums uz mani neattiecas.
Ar Buļļupi būs sarežģītāk, jo nav normatīvu, kas precīzi nosaka, kam konkrētais ūdens pieder. Ja administratīvās teritorijas robežas būtu skaidri noteiktas abos krastos, tad it kā nebūt problēmu - novelc perpendikulu no staba līdz stabam un miers. Bet viens krasts (Vakarbuļļi) ir Rīga, bet Vārnukroga puse kāds gabaliņš ir Jūrmala. Turklāt, tur kur ir zīme, ka Jūrmala beidzas, nav zīmes, ka sākas Rīga. Ej nu zini, vai tur vēl nav kaut kāds Spilves zemesgabals vai kas cits. Līdz ar to jautājums, kā lai novelk robežu pa ūdeni - teorētiska diagonāle, teorētisks upes vidus, vai kas? Un kur tajā krastā, kur beidzas Jūrmala, sākas Rīga, ja Rīgas attīstības plāns, norāda, ka Rīgas teritorija beidzas ātrak nekā sākas Jūrmala.
Līdzīgi ir ar Daugavu līdz HESam, kur nav pilnībā skaidrs, kurai pašvaldībai tas ūdens pienākas. Tā ka diskusijas objekts ir:)