Mēģināšu īsi:)
1.Kāpēc Rīgas penši ir labāki par pārējiem Latvijā dzīvojošiem!?
- tādēļ ka nodokļus iekasē pēc pašvaldību teritoriju principa - ja kāda cita pašvaldība iekšējos pārvadājumus spēj nodrošināt, laipni lūdzam. Rīgas penši Ventspilī arī maksā.
2. Lai Rīgas peņši varētu vizināties, netiek nauda iepludināta valsts kasē, bet gan kredītos.. Kas segs to kredītu!?
- Lai izdarītu kā tu saki, vajag mainīt valsts nodokļu sistēmu:) - Šobrīd nodokļi ar likumu noteiktā proporcijā iegulst pašvaldību un valsts kasēs. Kredīti tiek ņemti tikai tādēļ, ka naudas par maz un pašiem savas naudas nepietiek.
3. Jauns motivēts cilvēks, pēc skolas beigšanas vēlas strādāt.. un par algu segt sev: transportu, dzīvokli, ģimeni.. Bet algas ir zemas, jo redz penši ir jāvizina par velti! Tāpēc viņš izvēlas doties prom LV.. Kas paliek Latvijā?!
- Pie šī jautājuma es izbeidzos - čali, ja tev nav nojēgas par ko runā, nu kādēļ tu runā?.... Mēģināšu - no Rīgas domes dotācijas Rīgas satiksmei nav atkarīgs kādu algu maksā Daugavpils skolotājam vai Vestienas gatera strādniekam. Kad tev būs trīs bērni Rīgā, būs vienalga cik tev maksās, tu būsi pateicīgs pašvaldībai, ja tavi sīči uz skolu brauks par velti! Jau ar vienu bērnu ģimenei kaut kur aiziet ir dārgi, ar trijiem, tad ir megadārgi! No pensionāru, skolēnu un invalīdu bezmaksas vizināšanas neviens uz ārzemēm nav aizbraucis. ja tiešām ir kāds cilvēks, kurš valsti ir pametis tādēļ, ka pensionāri Rīgā brauc bez maksas, tad lai viņs nebrauc atpakaļ:)
4. Ir pensionāriem dažādas pensijas. Lielas un mazas! Kāpēc ir jāsponsorē tie pensionāri kam ir lielas pensijas?! Un kārtējo reizi ārpus rīgas dzīvojošo cilvēki šādu privilēģiju nesaņem..
Pensionāri, kam ir lielas pensijas, nebrauc ar sabiedrisko transportu. Un pat ja brauc, viņi savas dzīves laikā visticamāk ir samaksājuši vairāk nodokļu. Bet, ņemot vērā, ka vidējā pensija ir zem 200 latiem, domājams, ka bezmaksas transports nav ekstra, bet nepieciešamība. Ārpus Rīgas dzīvojošie pensionāri saņem ekstras tur kur viņi dzīvo. Nevar gribēt, lai viena pašvaldība maksā pabalstus un nodrošina ekstras visu citu pašvaldību pensionāriem.
5. Man kā iekasētājam ir skaidrs, kad naudu var paņemt no tiem, kam tā ir.. Šajā gadījumā, netiek ņemts, bet aizņemts.. Un maksā nevis pensionāri, bet gan jaunie cilvēki,kas reāli šo ekonomiku visu silda..
- piedod neiebraucu....
6.Jaunie cilvēki, kas strādā ceļ Latvijā labklājību, pensionāru algas, ārsti ārstē, bet.. viņi netiek motivēti.. jo Tu Mirtin smuki māki izvirzīt aplamu apgalvojumu par dotācijām..
-ja pareizi saprotu, tad no tā ko es domāju par bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā, ir atkarīgs vai pensionāriem ir pensijas un ārstiem algas. Spēcīgi:) Jūtos varens:)
Nu nevaram mēs atļauties un vizināt vienu grupu par velti.. Kāpēc vieni atkal sūc to naudiņu, bet citiem jāpaliek muļķa lomā??
- Nu čalīt, ja tu uzskati, ka visu mūžu smagi strādāt un tā rezultātā pensiju sistēmas maiņas dēļ saņemt pensiju zem 200 latiem ir naudas sūkšana no svešiem makiem... tad tu laikam dzīvo ātrs un mirsi jauns:) Es uzskatu, ka laiki, kad pensionāri bija jākrāmē ragavās un jāvelk uz mežu ir pagājuši un cilvēki, kas smagi strādājuši visu mūžu, ir pelnījuši vismaz cilvēka cieņu nepazemojošu mūža nogali. Maniem vecākiem pensijas ir ap 150 latiem. Mans tēvs savos 75 gados, joprojām smagi strādā, lai nodrošinātu sevi un sievu, jo pārtiekot no pensijas, sen jau būtu aizgājis mežā pie vilkiem. Turklāt viņš maksā visus nodokļus, labi zinot, ka no tā viņa pensijas apmērs būtiski nepieaugs un tos labumus no nomaksātajiem nodokļiem, viņš nepagūs iamntot. Un nedzīvo viņš Rīgā, bet brauc uz Rīgu ciemos pie mazdēla un ved dāvanas. Un brauc ar sabiedrisko transportu un maksā par biļeti, jo maita Ušakovs viņam nenodrošina bezmaksas braucienu:)))
Nesaprotu kādēļ tev ir tāds naids pret pensionāriem. Mans uzskats, ka veci cilvēki ir jāgodā. Vismaz tā esmu mācīts dzīvot... piedod:)
5.jūlijs 2013, 16:26 |
links