Netaisos attaisnot Braliti, bet viņš iezīmēja potenciālo skaudro realitāti ar domu, ka šāds risinājums neļaus tautai aiziet bojā. Manas domas, ka tas ir nepārprotamas latviešu, kā tautas un latviešu Latvijas valsts beigas de fakto. Un katrs šādas idejas pieņēmējs, lai piedod, bet ir tas ko Upītis nodēvēja par Kangaru. Nosaukums "Latvija" būs vienīgais kas paliks, latvieši ar laiku būs kaut kāda parodija, apmēram, tā kā latviešu kopiena ASV, kas tāpat vispirms ir amerikāņi un tad latvieši. Valstī ir jārunā vienā valodā, kādreiz to panāca Itāļi, Franči un iespējams vēl kādi. Kolonisti, kuri ir iznīcinājuši pamatiedzīvotājus, ja vēlas, var runāt vairākās valodās, kā tas ir Kanādā. Attiecīgi variet saukt mani par fašistu un nacistu, bet visiem, kas vēlas dzīvot Latvijā ir jāprot runāt šīs valsts valodā, pie noteikuma, ja vēlamies saglabāt latviešu Latviju un latviešu tautu. Latviešu valodai ir jābūt vienīgai, ko lieto saskarē ar valsts iestādēm. Tas pats par bezmaksas izglītību. Ir liela atšķirība starp vārdiem iecietība, pretimnākšana un pieprasīšana un uzkundzēšanās. Tas nenozīmē, ka es taisos atņemt kādam viņa nacionalitāti, piederību pie kādas citas tautas, bet vispirms esat Latvijas iedzīvotāji, un pēc tam tie, kas esat vai vēlaties būt. Tie, kas demagoģiski izmanto vārdus fašists vai nacists, variet to lietot, mans vecaistēvs par Latvijas neatkarību karoja pret Padomju Savienību un bija leģionārs un par to nemaz nekaunos.
13.novembris 2011, 11:35 |
links