Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
IKP uz vienu iedzīvotāju Ķīnā - 6600 USD (2009.g)
IKP uz vienu iedzīvotāju Latvijā - 10695 USD (2010.g)

Domāju, ka Ķīna mūs drīz apsteigs.:))%2
2.septembris 2011, 14:00 | links

Šo citātu es ierāmēšu un pielikšu pie sienas!:DDDDDDDDD
2.septembris 2011, 13:54 | links

vinnij, par 150 zaļajiem, bija atbilde uz to kāpēc Ķīnā nav bezdarba.

katram jāsaņem par darbu adekvāts atalgojums. Valsts sektorā strādājošajiem nav lielākas algas par privātā sektorā nodarbinātajiem par vienādiem vai līdzīgu darba pienākumu veikšanu.

Tāda situācija īsu brīdi bija izveidojusies 2007 vai 2008 gadā, īsi pirms krīzes.
2.septembris 2011, 13:53 | links

" ja cilvēki pie mums būtu gatavi strādāt par 150 USD mēnesī 6 līdz 7 dienas nedēļā, tad arī mums nebūtu bezdarbs, un kaut kā nebūt jau dzīvību vilktu."
2.septembris 2011, 13:53 | links

Ērgli! Kāpēc man , par savu darbu jāsaņem kapeikas? Ar 150 zaļajiem es pat komunālos nevaru nomaksāt! Mana kvalifikācija ir krietni virs Tevis nosauktās summas. Paradoks ir tāds, ka valsts sektorā strādājošajiem ierēdņiem ir lielāka alga nekā privātajā sektorā! Absurds!
2.septembris 2011, 13:46 | links

girteen :ddd jau pasen jau nekrizes laikos vajadzeeja tos kuprus :ddd
2.septembris 2011, 13:22 | links

eergli -es peerku preces no dabiigiem materiaaliem strunts par daargumu es labaak jutos kad man ir eerts un dabiigs apgerbs nevis sinteetika kura izraisa alergiju !! varbuut ir maz taadu kaa es bet es te LV neesmu redzejis nekur kvalitatiivas preces kur vinas miit ? un parunajot par partiku negribaas eest :dd ja labvalstiis ir izveele indeeties vai dargaak un veseligaak ,tad te IR VIENS IISS CELINS vai ne :dd
2.septembris 2011, 13:21 | links

Interesantas Leiškalna domas no apollo.lv - «Es uzskatu, ka Zatlers ir pārkāpis Satversmi. Viņš ar neko neriskēja. Man nepatīk, ka šis parlaments pat nemēģināja sevi aizstāvēt. Kāpēc deputāti neapstrīdēja šo lēmumu Satversmes tiesā? Vēl vairāk – viņi sāk runāt, cik labi, ka Zatlers visus patrieca, kāds malacis. Partijas aicināja Zatleru pie sevis, lai cīnītos ar velns viņu zina ko,»
Leiškalns domā, ka vēršoties tiesā, deputāti varēja lietu uzvarēt. «Taču tas nav populāri – aizstāvēt tautas izvēli, kas izdarīta pirms septiņiem mēnešiem...»

Par 10. saeimas atlaišanu nobalsoja 42% balsstiesīgo...tātad 58% bija pret vai atturējās...

un ko darīsim ja arī nākošā tautas izvēle nebūs pareiza? :)
2.septembris 2011, 13:15 | links

varbūt tiešām jāņem rokās runga un jāiedod kādam kampējam pa kupri??
2.septembris 2011, 13:08 | links

juris26 ražo pietiekami, tikai mēs paši izvēlamies pirkt bieži vien zemākas kvalitātes preces no citām valstīm cenas dēļ. Tāpēc arī preces tiek eksportētas uz valstīm, kuri var un grib maksāt par kvalitāti.
2.septembris 2011, 13:07 | links

daddy j - tad mums tas steidziigi jaizdara es vaksu komandu varbut izdodas cik cilvekus vajag ?
2.septembris 2011, 12:59 | links

ja par angļiem, tad pārejam pie ārpolitikas. "kapeec anglis savos 30 gados pat darba smaku nau jutis un badaa nespraakst?" - tāpēc, ka angļi 1215. gadā savu valdību piespieda parakstīt Magna Carta par cilvēka tiesībām. tagad bauda augļus :)

Pēc 800 gadiem arī šeit varbūt tā būs :)
2.septembris 2011, 12:56 | links

veel ienaaca laba ideja prieks jums vaitad nau labaak braukt ar visjaunaako mersi ? ir jau ir tamdeel vajag paruupeeties lai jums buutu vairaak vergu un nepielaut kad vini izbrauc no valsts bet tomer ir japarupejas par vinu eksistenci ar ko :dd
2.septembris 2011, 12:52 | links

eergli -saki razo mineeji tikai dazus uznemumus bet redz ka nepietiek visiem un vai TU PATS GRIBI VERGOT NEEEE PROTAMS tad kapeec juus kungi vergam uzliekat taadu slogu vini mees jums vergojam ko veel jums vajag un te var paariet taalaak uz tiem kuri EERGLI JUUS KOMANDEE !!
2.septembris 2011, 12:45 | links

kaa tad nau kas straadaa pat par taadu summu kas tad ir tie jau tagad 80latnieki un tur veel rindaa jaastaav ?mmm un protams kad vergot neies muuslaikos ,ka jau mineeju kapeec anglis savos 30 gados pat darba smaku nau jutis un badaa nespraakst ?un veel
2.septembris 2011, 12:43 | links

Kaspara Dimitera daiļradē ir labi atspoguļotas daudzas tautas likstas, tas gan nepalīdz tās risināt. Arī neatbalstu viņa lēmumu atteikties no pilsonības, bet tomēr dziesmas ir pa lietu. Tā kā vienā dziesmā bija teikts- Kā var mīlēt brāli, sadzīvojot komunāli??? u.t.t
2.septembris 2011, 12:39 | links

juris ja cilvēki pie mumsbūtu gatavi strādāt par 150 USD mēnesī 6 līdz 7 dienas nedēļā, tad arī mums nebūtu bezdarbs, un kaut kā nebūt jau dzīvību vilktu.
Saražot var un ražo! Arī pazīstamu zīmolu firmas šuj apģērbus Latvijā. Ir tāds šūšanas uzņēmums ETALON, bet Latvijā nav pieprasījuma pēc viņu apģērba tik liela, tāpēc viņi lielu daļu eksportē. Apģērbos liela nozīme ir marketingam un zīmolam, kas Latvijas uzņēmumiem trūkst, tādējādi mēs maz zinām par šiem uzņēmumiem un viņu produkciju. Jāatzīmē, ka Latvijā šuj augstas kvalitātes apģērbu, kas ir dārgāks par no ķīnas ievesto.

Būvmateriālus arī Latvijā ražo, CEMEX, TENAPORS, Lodes ķieģeļi, metāla jumtus ražo, logus ražo utt un daudzi citi.

ēdamajam vispār ir ārprātīgi daudz ražotāju.

Ar būvmateriāliem ir problēma, ka Latvijā ieved viendienītes firmas, kas nemaksā nodokļus, tādējādi negodīgi konkurējot. Šādi negodīgie uzņēmumi par uzvar valsts konkursos!!!
2.septembris 2011, 12:32 | links

man lieks divaini kaa dabuun kiiiniesi gatavu to ka neizmirst no bada un bezdarbs tur nau tik drausmigs ,bet cilveeku skaits ir taads kaa muusu Latvija viniem viens mazins ciematins :DD bet mums te meemais bezdarbs sits intresants fakts EERGLI -PASKAIDRO ? veel paskaidro kapeec te Latvija nevar sarazot pasi sev apgerbu ,edamo ,buvmaterialus ES TO NESAPROTU :]
2.septembris 2011, 12:24 | links

vinnij, tas ir jāskata kopā ar darba spēka nodokļu samazināšanu. Tas ir jāpārliek nodokļu akcenti no darba spēka, lai radītu vairāk darbavietas, uz patēriņu, kur katrs izvēlās tērēt atbilstoši savām spējām. Bet lai būtu ko tērēt par tām pašām samazinātajām, vispirms vajadzīgas darbavietas.

Šobrīd sanāk tāds paradokss, ir samazinātas PVN likmes, bet nav jau kas tos pakalpojumus un preces pērk, jo nav darba vietu. ja būs darbavietas, tad arī paaugstinātās likmes būs pieņemamākas.

Jāņem vērā, ka samazinātās PVN likmes maksā visi, neatkarīgi no viņu mantiskā stāvokļa nabags vai bagāts. Bet bagāto ienākumos algai ir mazāks īpatsvars kā pārējiem. Tāpēc šādā veidā tiek ieviesta lielāka proporcionalitāte, jo samazinās darbaspēka nodokļi, bet pārējo ienākumu aplikšana ar nodokli nemainās.
2.septembris 2011, 12:10 | links

Ērgli :)) jūsu topošais premjers grib atcelt samazinnātās pvn likmes, vai tā nav nodokļu celšana? Vai tas automātiski nepalielinās izmaksas tautai, par kuru jūs tik ļoti domājat?
2.septembris 2011, 12:03 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager