Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Morāle, Ja Lohmans sāk drukāt, tad visiem skaidrs, ko vecāki neiedeva, to skolā iemācīt nevar.
16.novembris 2016, 20:59 | links

..uztaisot tādu, kā kopsavilkumu šodiendienas diskusisjai, piedodiet jebkura sakritība ar *copes lietas* reālim personāžiem ir tikai sakritība) sanāk, ka :
... ja Latvijā, nelatvieši mēģinātu izveidot autonomiju un saniknojies Taihs nosistu piecus separātistus, to visu dokumentētu depresīvais reportieris Tulla(jo zarna par šauru tādiem varasdarbiem) un asistē līdzskrējis Muldeens4,,,tad, izejot no Mosovas analoģijas būtu jāsit krustā šie trīs *varoņi*, jo nosissti tak veseli pieci *separi* ,,,ko ???
..morāle gaužam vienkārša, biedri! *filtrējam* tekstu!!!
..peace :)
16.novembris 2016, 20:47 | links

Manuprāt lielākā kļūda ir turpināt uztvert pasauli kā bipolāru - labie/sliktie, krievi/amerikāņi utt.

Pasaule vairs sen tāda nav. Militārie un ekonomiskie akcenti ir mainījušies, nav vairs viennozīmīgi labie/sliktie, draugi/nedraugi. Piemērs - otrā spēcīgākā NATO valsts Turcija - pēc šodienas retorikas viņa ir draudzīgāka ar Krieviju nekā ar ASV/ES...

daddy_j, 16.novembris 2016, 15:41
ja draudzibu parada notriecot bumbvedeju tad jā:)
Bet savadak krievi turcijai ļoti ziepejas pakaļā un turki to ļaus kamer tas viņiem bus izdevigi
16.novembris 2016, 18:02 | links

Redz daddy man pa lielam amīši tomēr nepatīk, tieši ar savu lielummāniju un uzbāzību. Bet nu nekur neliksies, nāksies ar šamiem čomoties ilgi. Pasūtīt viņus un vispār neinteresēties par šamiem mēs varētu ja atrastos kaut kur viduseiropā, kur jau sen jebkuram politiķim kaut iepīkstēšanās par spēka izmantošanu pret kaimiņiem nozīmē pašnāvību. Bet esam kur esam, blakus milzīgai irstošai diktatūrai kur jebkurš politiķis var publiski tv kameru priekšā žvadzināt ar atomieročiem un solīt atgriezt savas valsts robežas kā savulaik pie CCCP, un publika jūsmīgi aplaudē.
16.novembris 2016, 16:32 | links

VAU CIK SKAISTI ;] normals veču dialogs , bez kašķiem un apsaukašanas , bez krievu ' aforismiem ' [tautas izteicieniem ] . katrs ar savu domu un redzejumu ;]
gandriz vai gribas uzsaukt vienu Latviešu nacionalo dzerienu degustacijas turi un medijuma šašliku , nakošgad ap jaņiem ;]
16.novembris 2016, 16:14 | links

Amerikāņiem nav (līdz šim nebija) jārisina iekšējās problēmas, tāpēc viņi varēja pabalstīt citu valstu "pareizos" spēkus ekonomiski, un tikai izņēmuma gadījumā vajadzēja lietot militāru spēku.

Krievijā jau no pēckara gadiem iekšējās problēmas tika maskētas ar "palīdzības sniegšanu" citām valstīm un cīņu pret kapitālism-imperiālismu. Nekur tālāk jau viņi nav tikuši, + iedzīvotāji ir sazombēti, ka tas viss dēļ ļaunajiem apkārtējiem kaimiņiem.
16.novembris 2016, 16:04 | links

Manuprāt lielākā kļūda ir turpināt uztvert pasauli kā bipolāru - labie/sliktie, krievi/amerikāņi utt.

Lielus sūdus savārījuši gan krievi gan amīši savulaik. Tikai tomēr ir milzīga atšķirība kā katra pašlaik nostiprina savu ietekmi, piemēram Eiropā. Ja viena galvenokārt izmanto ekonomiskās sviras, tad otra rīkojas kā 100 gadus atpakaļ, ar spēku pamazam atņem kaimiņvalstīm daļu teritorijas un iesūta savus diversantus ilgstoša bruņota konflikta kurināšanai ar tūkstošiem civilo upuru. Jābūt totāli galvā slimam lai izvēlētos mūsdienās otru variantu.
16.novembris 2016, 15:55 | links

Piemērs - otrā spēcīgākā NATO valsts Turcija - pēc šodienas retorikas viņa ir draudzīgāka ar Krieviju nekā ar ASV/ES...

politikā vispār nav tāda jēdziena draudzīgs, kur nu vel pēc konflikta ar krievu ļotenes notriekšanu. Ir tikai militārie, politiskie, ekonomiskie sakari. Un Turcijai tie pagaidām spēcīgāki ar ASV un EU.
16.novembris 2016, 15:48 | links

Pasaule vairs sen tāda nav. Militārie un ekonomiskie akcenti ir mainījušies, nav vairs viennozīmīgi labie/sliktie, draugi/nedraugi. Piemērs - otrā spēcīgākā NATO valsts Turcija - pēc šodienas retorikas viņa ir draudzīgāka ar Krieviju nekā ar ASV/ES...
16.novembris 2016, 15:41 | links

Dienvidslāvija nebija NATO valsts, tas pirmkārt. Otrkārt tas tomēr bija iekšējs etniskais konflikts, kad močī viens otru. Jā serbi novāca vairāk, viņi iesāka, tāpēc NATO beigās bombardēja šamos. Bezjēdzīgi to modeli mēģināt attiecināt uz mums runājot par hipotētisku raškas iebrukumu Baltijā.
16.novembris 2016, 15:21 | links

.. ??? vat serbi salīda Albānijā un izdomāja albāņus pabīdīt nostāk (viņu pašu, zemē), vai tomēr otrādi???
.. tā jau neapmierinātie nelatvieši arī Rīgu varētu *noseparatēt* !!!
16.novembris 2016, 15:14 | links

es nevienam neko netēloju, vnk te cilvēks savā naivumā izteicās, ka NATO nu tagad būšot tas, kas sargās mieru eiropā - tipa lai nepieļautu kļūdu kāda notika ar Čehoslovākiju (un arī ar Poliju, "dīvainais karš").

Dienvidslāvijas karš parādīja, ka NATO 8(!) gadus stiepa gumiju, ļāva iet bojā simtiem tūkstošiem cilvēku un tikai pašās beigās kaut ko aktīvi uzsāka - (iespējams) bruņojuma modernizācijas ietvaros izšāva visas raķetes Tomahawk...

Protams, ar mūsu iestāšanos NATO 2004. gadā viss ir mainījies, varam dusēt mierīgi :)
16.novembris 2016, 15:05 | links

daddy_i, domāju ka ne tikai man bet arī tev būtu pilnīgi vienalga "nez cik ģenerāļus sabombardēja?? :) jeb tomēr vairāk tika infrastruktūras objektiem un civiliedzīvotājiem?" ja mani un manus puikus kāds varētu mierīgi atnākt un pielikt pie sienas. Nevajag tēlot iejūtību tur kur tā neiederas.
16.novembris 2016, 14:50 | links

bombardeja prāta jukušus ģeneraļus kas nodarbojās ar genocidu,un pareizi darija

uldens2, 16.novembris 2016, 14:00

nez cik ģenerāļus sabombardēja?? :) jeb tomēr vairāk tika infrastruktūras objektiem un civiliedzīvotājiem?

daddy_j, 16.novembris 2016, 14:16

78 dienas bumbojot serbu objektus bojā gājuši ap 500 civilo, izskatās pēc precīza darba, nebumbojot serbi būtu izkāvuši varbūt 5000, ko?
16.novembris 2016, 14:47 | links

uldens2, 16.novembris 2016, 14:00

nez cik ģenerāļus sabombardēja?? :) jeb tomēr vairāk tika infrastruktūras objektiem un civiliedzīvotājiem?
16.novembris 2016, 14:16 | links

Domaju ka NATO otreiz tadu kļudu nepieļaus kada bij ar čehoslovakiju,un kā reiz tamdeļ NATO tika radits lai nepieļaut jauna kara rašanos eiropā

uldens2, 16.novembris 2016, 12:51

To mēs varam minēt un cerēt...pie reizes būtu labi noskaidrot, kur NATO kartēs ir iezīmēta un ko viņi saprot ar "eiropu" :)

piem. 1999. gadā NATO bombardēja Eiropu, Belgradu, aizstāvot albāņu (musulmaņu) nemierniekus Kosovā...

daddy_j, 16.novembris 2016, 13:29
16.novembris 2016, 14:00 | links

Domaju ka NATO otreiz tadu kļudu nepieļaus kada bij ar čehoslovakiju,un kā reiz tamdeļ NATO tika radits lai nepieļaut jauna kara rašanos eiropā

uldens2, 16.novembris 2016, 12:51

To mēs varam minēt un cerēt...pie reizes būtu labi noskaidrot, kur NATO kartēs ir iezīmēta un ko viņi saprot ar "eiropu" :)

piem. 1999. gadā NATO bombardēja Eiropu, Belgradu, aizstāvot albāņu (musulmaņu) nemierniekus Kosovā...
16.novembris 2016, 13:29 | links

Johaidī cik daudz jauna es no tā video uzzināju par Latviju. Izrādās es nefiga nezinu par Latviju, tās ekonomiku un politiku :D
16.novembris 2016, 13:14 | links

Par to video-pa ausu galam strādājot klausījos... Vienīgā doma,kas radās- man tur vajadzētu būt! Vai vēl labāk-Sullam. Vai vēl vēl labāk-abiem! Mēs ātri vatņikiem mutes aizvērtu...

raihs, 16.novembris 2016, 12:48

Varēt un gribēt, bet nevarēt ir dažādas lietas!
:)))
16.novembris 2016, 13:05 | links

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu runās no spēka pozīcijām, un Krievija «var necerēt» uz to, ka ASV izvedīs NATO spēkus no Baltijas valstīm - tas nenotiks, intervijā televīzijas kanālam CNN atklāja Trampa padomnieks Rūdolfs Džuliani.

Gaidam jaunas uzlimes uz auto ar uzrakstu ''trump chmo''

uldens2, 16.novembris 2016, 09:35
Spēka pozīcijas... neizvedīs no Baltijas... es tomer uz to pārāk nepaļautos, pārāk neuzticami ir tie lielie ar viņu aizmuguriskajām spēlītēm. Bralitis te ieminejās, ka parakstīšot visādus memorandus, visiem būšot vieglāk, mums labāk utt... nu nez, bieži vien tās vienošanās izrādās viegli pārkāpjamas, ja vien pārkāpējam ir pietiekams militari/politiskais spēks. Ka tik nesanāk, ka visi vilki paēduši, bet kazas, ai, sak', pofiK par kazām... ka tik mums, lielajiem, labi. Nav man cerīguma šais jautājumos

eldorado, 16.novembris 2016, 11:09
vesture jau tas vienošanas reti tiek parkaptas,vienu zinu kad čehoslovakija atļava fašistiem okupet,otra ka krievija okupeja krimu.
16.novembris 2016, 12:51 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager