Politika, iekšējā un ārējā

Tikai par politiku, bez makšķerēšanas.
Bračiņ, es saprotu, ka neviens tev nav prezentējis Lavijas ilgtermiņa attīstības stratēģiju. Tā ir liela nolaidība no mūsu valsts vadītāju puses. Ieteiktu vērsties ar atklātu vēstuli pie mūsu valsts prezidenta. Viņš ir labs cilvēks, noteikti palīdzēs. Ja arī prezidents nepalīdz, mēģini prasīt mātei Googlei. Nu ja arī tur aplauziens, tad skaties šeit.

AndrisABC, 27.septembris 2016, 09:34
Tad jau tu vari arī prezentēt vietni kur ir ES ilgtermiņa attīstības stratēģijas detalizēts apraksts. Gaidu ar interesi un nepacietību.
:))))

Docents, 27.septembris 2016, 10:13

http://ec.europa.eu/europe2020/index_en.htm
27.septembris 2016, 12:36 | links

Brālit, Docent, jums kaut kā tā informācija ir dikti selektīva. Jums abiem interesē tikai tās sliktās ziņas. Kāpēc?
Docent, slikti kad ir īsa atmiņa. Slikti ir aizmirst vai izlikties neredzam pāris reizes kad pēc izplatītām baumām par banku bankrotiem tauta skrēja, mainīja varenos Latus, (neatkarīgās valst pamats) pret nīstajiem eiriķiem un dolāriem. Un tepat Latvijā. Jūs te abi stāstāt par ilgtermiņa plānu neesamību, tai pat laikā neesat pat painteresējušies kā ir patiesībā. Domāju, ka jums pat nav nekādas intereses to izlasīt.
Docent, ja tev kaut ko vajag, pacenties PATS ATRAST, TAS NEDAUDZ ĻAUJ PAKUSTINĀT PELĒKĀS ŠŪNAS. Tā arī neesmu izlasījis nevienu tavu argumentu.
Un atkal mani nepārsteidz ! Uzbrukums labākā aizstāvēšanās . :)))))
Tak konkrētu jautājumu uzdevu un tev kā ES atbalstītājam noteikti jāzin ,, kur tava savienība iet,, ilgtermiņā ! Varēji tak saviem vārdiem pateikt kā es to izdarīju par valsts definīciju. Kāpēc no vieniem paģērē , lai tev visu uzraksta, bet kad tev pašam pajautā tā bla, bla, bla ..... paši meklējiet.
Tālat par valstīm kas ziedojušas savu neatkarību ,, modernās ekonomikas vārdā , kuras tika minētas : Dānija - kas ir pietiekami gudra lai saglabātu savu identitāti kā minēji ar savu drukāto valūtu . Anglija jau pat aira formāli nav ES dalības valsts , kura ja nepamanīji arī talredzīgi neatteicās no savas valūtas. :)
Par Šveici , pilnībā noignorēji . Nemaz neminot kura no Āzijas vai Tuvo austrumu valstīm to ir izdarījusi teiksim pēdējo 50 gadu laikā .
Un tā kā atkal pārej uz ,, personālijām,, kaut kāduem paša izdomātiem pieņēmumiem par mūsu ar brālīti spēju un vēlmju subjektīvo vērtējumu , kas balstās tikai uz paša viedokli .
Tu tā arī neatbildēji : par to, kur es neatbildu Raiham , tā vietā bļaujot par neaudzinātību? :))))

AndrisABC, 27.septembris 2016, 10:29
27.septembris 2016, 11:36 | links

Brālit, Docent, jums kaut kā tā informācija ir dikti selektīva. Jums abiem interesē tikai tās sliktās ziņas. Kāpēc?
Docent, slikti kad ir īsa atmiņa. Slikti ir aizmirst vai izlikties neredzam pāris reizes kad pēc izplatītām baumām par banku bankrotiem tauta skrēja, mainīja varenos Latus, (neatkarīgās valst pamats) pret nīstajiem eiriķiem un dolāriem. Un tepat Latvijā. Jūs te abi stāstāt par ilgtermiņa plānu neesamību, tai pat laikā neesat pat painteresējušies kā ir patiesībā. Domāju, ka jums pat nav nekādas intereses to izlasīt.
Docent, ja tev kaut ko vajag, pacenties PATS ATRAST, TAS NEDAUDZ ĻAUJ PAKUSTINĀT PELĒKĀS ŠŪNAS. Tā arī neesmu izlasījis nevienu tavu argumentu.
27.septembris 2016, 10:29 | links

Bračiņ, es saprotu, ka neviens tev nav prezentējis Lavijas ilgtermiņa attīstības stratēģiju. Tā ir liela nolaidība no mūsu valsts vadītāju puses. Ieteiktu vērsties ar atklātu vēstuli pie mūsu valsts prezidenta. Viņš ir labs cilvēks, noteikti palīdzēs. Ja arī prezidents nepalīdz, mēģini prasīt mātei Googlei. Nu ja arī tur aplauziens, tad skaties šeit.

AndrisABC, 27.septembris 2016, 09:34

Tad jau tu vari arī prezentēt vietni kur ir ES ilgtermiņa attīstības stratēģijas detalizēts apraksts. Gaidu ar interesi un nepacietību.
:))))
27.septembris 2016, 10:13 | links

27.septembris 2016, 09:34 | links

ABC tev nav jāpārliecina neviens mainīt domas. Latvijas ekonomika patreizējā variantā pastāvēs tikai tik ilgi kamēr būs ES fondi. BET tie beigsies jau pēc 3- 4 gadiem . Un tad sāksies patiesā dzīve. Nekas nav darīts šai valstī lai varētu izdzīvot bez Lielo brāļu palīdzības - pilnīgi nekas . Redzam tikai šodienu ,bet kādu gribam Latviju redzēt kaut vai pēc 5 gadiem - neviens nespēj atbildēt . Nav vispār pa 26 gadiem pat ilgtermiņa valsts attīstības stratēģija izstrādāta . Visiem ir - mums nav . Kāpēc ? A tāpēc ka priekš kam mums sava valsts ,sava attīstības stratēģija - jebkurā gadījumā būsim kāda paspārnē kurš izdomās mūsu vietā kā dzīvot . Un ja nu sabrūk ES ??? Kāds ir mūsu rezerves plāns valstij ?

Bralitis, 27.septembris 2016, 08:38

Negaidīti , bet bratans atbildēja manā vietā , sīkāk par to ko domāju un rakstiju par ekonomisko atkarību un sekām . :) Jo skaiti kā gribi vai uz pirkstiem vai biržas indeksiem , bet divi plus divi vienmēr būs četri, tāpat kā neatkarīga valsts nekad nebūs tāda pati kā savienības sastāvdaļa bez savas monetārās ekonomikas , sava ,, valsts kursa,, un attīstības . Par dalību savienībā mēs vēl dārgi maksāsim. Tavs viedoklis saprotams ka esi par to . Es joprojām esmu pret.
27.septembris 2016, 09:26 | links

[quote=461107 Kāds ir mūsu rezerves plāns valstij ?

Bralitis, 27.septembris 2016, 08:38[/quote]

Parasti pēc zviedru laikiem nāk krievu laiki. Tā ka varam neko nedomāt, gan jau Maskavā viss ir izdomāts :D
27.septembris 2016, 09:22 | links

ABC tev nav jāpārliecina neviens mainīt domas. Latvijas ekonomika patreizējā variantā pastāvēs tikai tik ilgi kamēr būs ES fondi. BET tie beigsies jau pēc 3- 4 gadiem . Un tad sāksies patiesā dzīve. Nekas nav darīts šai valstī lai varētu izdzīvot bez Lielo brāļu palīdzības - pilnīgi nekas . Redzam tikai šodienu ,bet kādu gribam Latviju redzēt kaut vai pēc 5 gadiem - neviens nespēj atbildēt . Nav vispār pa 26 gadiem pat ilgtermiņa valsts attīstības stratēģija izstrādāta . Visiem ir - mums nav . Kāpēc ? A tāpēc ka priekš kam mums sava valsts ,sava attīstības stratēģija - jebkurā gadījumā būsim kāda paspārnē kurš izdomās mūsu vietā kā dzīvot . Un ja nu sabrūk ES ??? Kāds ir mūsu rezerves plāns valstij ?
27.septembris 2016, 08:38 | links

Nē Copman, nesasniedzu, i neceri J Bija mirkļa vājums, vakara nogurums. Ar cilvēkiem ir jārunā, mēs visi varam kļūdīties. Var būt Docents spēs atrast argumentus lai mainītu manu viedokli? Es savā laikā referendumā nobalsoju PRET iestāšnaos ES. Man arī tad likās valsts, lats. Trūka zināšanu un pieredzes. Tagad ne mirkli nešauboties balsotu PAR.
Docent, ir gana daudz valstis kas ir tikušas iekarotas, iekļautas citu valstu sastāvā, izirstot kādai valstij veidojušās jaunas. Bet zaudējušas savu valstiskumu ekonomisku apsvērumu dēļ? Es nezinu. No tava apgalvojuma, ka Latvija iestājoties ES ir zaudējusi savu valstikumu, izriet- visas ES valstis ir zaudējušas savu valstiskumu. Visām valstīm dalības noteikumi ir vienādi, tātad arī sekām jābūt vienādām. Pirmajā skatījumā varētu likties Grieķija. Viņiem tak ES tik daudz ko liek darīt pretēji viņu gribai. Bet ja drusku padomā? Grieķija ir brīva izvēlēties pildīt šos noteikumus vai izstāties no ES. Tātad tā ir Grieķu izvēle, neviens viņiem neko neuzspiež. Anglija un Dānija nav pievienojušās ES monetārajai zonai? Nu un kas no tā? Kas reāli mainās? Gan Anglijai, gan Dānijai, gan Latvijai, visām ES valstīm ir jāievēro vieni un tie paši budžeta deficīta ierobežojumi, neviena no ES valstīm nevar piedrukāt naudiņu cik grib. Tad kas reāli atšķiras? Pareizi, valūtas nosaukums. Var būt pastāsti ko es nezinu? Varbūt Saeimu nemaz neievēlējām mēs? Var būt tās sastāvu nodiktāja Brisele? Ministri un deputāti runā tikai ar Briseli saskaņotus tekstus? Var būt MK ir tikai ar Briseli saskaņoti ministri? Ko mums liek darīt tādu, kas nav pareizi, ko ko lielākā daļa tautas neatbalsta? Galu galā kur es kļūdos?
27.septembris 2016, 08:09 | links

atkal vajag naudu!
27.septembris 2016, 07:47 | links

Andris ABC, sasniedzi jau attiecīgo līmeni? Gaidi pieredzi !
26.septembris 2016, 22:51 | links

Docent, tu ar savu iedomāto valstiskumu paliec neinteresants. Mūsdienās ir pie vienas vietas cik tev lielgabalu un cik tu varens jūties. Cik neatkarīgus likumus un tiesību aktus vari pieņemt. Cik maisus naudas vari emitēt. Cik nostiprinātas robežas. Var būt atcerēsies 2008. gada krīzi. Tas sākās ASV, bet skāra visu pasauli. Neviena šāviena, bet cik problēmu! Tāpēc droši var apgalvot, ka mūsdienās visas valstis ir saistītas (atkarīgas). Priekš manis tava valstiskuma definīcija nav aktuāla. Es tās lietas saprotu savādāk.
26.septembris 2016, 21:59 | links

Man jau likās ka būs izdevies iekustināt tevi nedaudz padomāt, bet nu pēc pēdējiem diviem taviem vārsmojumiem esmu dziļi vīlies. Šitā bezsakarīgi samest visu vienā maisā... Tai tekstā pat nav kam oponēt. Un nejauc. Nevis nav ko likt pretī, bet ļoti konkrēti tu tur esi sarakstījis visādas muļķības.

AndrisABC, 26.septembris 2016, 15:44

Nu tad atbildi gudri, kuras valstis ziedojušas savu valstiskumu , ekonomisku labumu gūšanai?
26.septembris 2016, 17:49 | links

Man jau likās ka būs izdevies iekustināt tevi nedaudz padomāt, bet nu pēc pēdējiem diviem taviem vārsmojumiem esmu dziļi vīlies. Šitā bezsakarīgi samest visu vienā maisā... Tai tekstā pat nav kam oponēt. Un nejauc. Nevis nav ko likt pretī, bet ļoti konkrēti tu tur esi sarakstījis visādas muļķības.
26.septembris 2016, 15:44 | links

Piedod, bet uz šo:
Es dzirdu, nevaru piekrist. Ir ļoti daudz valstu gan Amerikā, gan Tuvajos Austrumos, gan Āzijā, kas saglabā savu neatkarību. Eiropā tāda ir Šveice pēc pārliecības un būtības un Anglija arī uz to jau atkal iet. :) Vai tad ne tā ? Citu viedokli dzirdu, bet uzjautrina vaimanāšana par Krievijas draudiem un domāšana , ka esam Neatkarīga Valsts.
atbildēšu ar pretjautājumu: kā tu domā, kāpēc pasaulē veidojas ar vien vairāk un lielākas ekonomiskās savienības? Gan āzijās, gan tuvajos austrumos, gan amērikās. Viņiem neatkarība ir apnikusi? Pamēģini atbildēt uz šo jautājumu kaut vai sev, var būt realitātes sajūtas nedaudz mainīsies?
A par Angliju es teikšu ka nav labi ja ekonomiskos jautājumus izlemj tauta. Bet tāda ir DEMOKRĀTIJA.

AndrisABC, 26.septembris 2016, 14:26

Tad es arī lai saprastu konar to domāji , konkrēti pajautāšu :
Kurai valstij ir apnikusi sava Neatkarība , apmaiņā pret ,, moderno ekonomiku,, ?
26.septembris 2016, 15:27 | links

Sapratu tavu viedokli. Bet man viņš liekas aizķēries divdesmitajā gadsimtā. Mūsdienās valstiskumu vairs nevar tik šauri traktēt.
Mēģināšu pa punktiem:
Latvija, ES sastāvā neveidojas kā tīri juridiska konstrukcija, kuru veido rakstītu normatīvo aktu hierarhija ar konstitūciju augšā un izpildvaras lēmumiem apakšā. Šādā situācijā valsts kļūst par fikciju.
Latvijai ir satversme augšā, gan normatīvo aktu kopums, kā arī ir izpildvara. Nezinu kāpēc tu to neesi pamanījis. ES ir veidojums uz valstu savstarpēju līgumu pamata. Izjūkot ES Latvija neizjuks. Tātad veidojumi ir saistīti bet ne pilnībā atkarīgas vien no otras.
Neatkarīgu valsti raksturo tādas pazīmes vēl kā:
Teritoriālais robežu veselums/ tikai austrumu robeža. armija, kas nodrošina /parstāvīgi/valsts veselumu un suverenitāti , bez Nato piekrišanas nevaram neko paši lemt.
Tavu prāt robeža ir tikai tā uz kuras stāv lielgabali lai atvairītu ienaidnieka iebrukumu? A ja nav neviena ienaidnieka? Tāpat būvēt aizsardzības vaļņus un bunkurus? Jo savādāk kāds to neuzskatīs par neatkarīgu valsti? Un kā tu iedomājies, kā maza valsts var stāties pretī valstij, kuras ekonomiskais, militārais, cilvēku un citu resuru ir 100 reižu lielāki/vairāk? Manuprāt tikai un vienīgi meklējot sabiedrotos. Kādus sabiedrotos izvēlēties? ES izvēlētos sabiedrotos ar kuriem mums nav bijušas problēmas.
ekonomika / nacionālā valūta u.t.t/, pie nosacījuma ka šobrīd 30% budžeta tiek saņemts subsīdijās. mjunior tavi paša teiktie vārdi! :)
Pieņemt apgalvojumu, ka Latvijā nav savas ekanomikas, es nevaru. Cik tā ir stipra, ilgstspējīga, tas ir nedaudz cits jautājums.
Nacionālā valūta. Lieta par kuru cilvēki visbiežāk alojas. Kas mūsdienās ir valūta? Virtuāli cipari, kuru segums ir ļoti nosacīts. Saucas modernā ekanomika. Nevaram paši cik gribam tos ciparus emitēt? Bet pie vienas otras populistiskas valdības var būt tas ir pat ļoti labi? Mēs nevaram emitēt, bet pretī mēs saņemam, ka mums vieniem nav jārūpējas par šīs valūtas stabilitāti. Domāju ka lielāko tiesu uzņēmēju tas pilnībā apmierina. Vari saukt mani par rusafobu, bet piesaukšu tavu prāt neatkarīgo Krieviju kā piemēru, jo precīzi atbilst tavaj neatkarīgas valsts definīcijai. Cik tur darījumu notiek izmantojot svešu zemju valūtas? Kādās valūtās iedzīvotāji tur savus uzkrājumus? Jautājumi retoriski un neprasa atbildes.
30% tiek saņemti subsīdijās. Manuprāt tas galīgi nedefinē neatkarīgu valsti. Tai pašā laikā tas padara valsti atkarīgu no šīm subsīdijām. Bet arī tikai pie nosacījuma, ka ja saņēmējvalsts subsīdiju izmaksas pārtraukšanas gadījumā nespēj sabalansēt savu budžetu.
Centralizēta varas struktūra kura nosaka ar saviem lēmumiem un rīkojumiem, kvotām , cenu politiku u.t.t ,ko valstī un kā darīt. :))) Tad kā mums ir, kādam te ilūzijas par to ka mēs paši kau ko lemjam, ja pat tiesu vara valstī nav ,, pēdējā instance,, , bet ir Briseles ,, pēdējais vārds,,!!!
Tev tomēr vajadzētu papētīt kādus jautājumus lemj Latvijā un kādus Briselē. To ka kopējā brīvā tirgū ir jābūt kopējiem principiem tu taču nenoliegsi? Ir lietas pret kurām var iebilst un ir jāiebilst, bet pa lielam man liekas ka viss ir kārtībā.
Manuprāt tava nepatika ir emocionāla un netiek balstīta uz ekonomiskiem, racionāliem apsvērumiem.
Nu viss pietiks, tā jau esmu trīs reizes pārsniedzis man zināmo vārdu krājumu.

AndrisABC, 26.septembris 2016, 14:15

Tieši par nespēju sabalancēt, izlemt un pievienot, pie jebkuras eiro krīzes , tieši tā LV, jo runāju par valsti kurā dzīvoju novedīs pie vairākuma krīzes. Par kādu emocionālu vērtējumu runa? Vai ES struktūrā neredzi ,,piramīdas principu,, ?
:) Ja nē šo sadaļu varam ,,slēgt,,.
Par tiesiskumu, JEBKURU valsts tiesisko spriedumu, var pārsūdzēt ES tiesā, to ,,pareizi noformulējot,, . :)
Par to ka valstis ekonomiski sadarbojas - jā. Bet vai tad gudrākās veido kopēju platformu makroekonomiskos procesos? Nebūt, katra NEATKARĪGĀ Valsts cenšas nosargāt savas valūtas un spējas sevi nodrošināt un aizstāvēt savas valsts intereses. UN VIŅAS SAGLABĀ SAVU VALSTISKO NEATKARĪBU> Par valūtas spēku un iespējām var spriest tikai tai brīdī kad daļai ekonomiku iestājas krīze, kad kā mini - elektroniski/virtuālo naudas vērtību groza, tas maz saprotams vairumam ,,patērētāju masas,,. /kamēr pieprasījums būs lielāks par piedāvājumu/, bet tas nebūs ilgi. Par moderno ekonomiku varu vēl oponēt ar vienu ,,emocionālu salīdzinājumu,, - geju un viendzimuma attiecību popularizēšana un ,,masās nesošu,, kā normu. Tāda pati ir šī modernā ekonomika, viss beigsies ar to ka izdrxxxx pašam negribot. / mans sarkasms /
Par Krievijas iedzīvotāju valūtas,,uzkrājumiem,, netaisos pat oponēt. Esmu bijis arī Baltkrievijā un tur notiekošo pie valūtas maiņas punktiem katru dienu tiešām ir ekonomikas kursa vērts, biržu brokeriem pat būtu ko pamācīties. :)
Par stāšanos pretī ,,virtuālajam ienaidniekam,, laikam neesi šodien piedzimis , jo atklāšu tev noslēpumu - Latvijas Valsts kamēr bija neatkarīga spēja nosargāt savu valstisko neatkarību. :) Kāpēc šobrīd tāda masveida iebiedēšanas kampaņa ???? :) Mēs tak esam NATO !???? Vai tomēr tikai formāli un mūs kā bandiniekus ,,ziedos,, ja būs vajadzība Eiropas varenajiem? Atkal dubultie standarti !? :)))
26.septembris 2016, 15:13 | links

Piedod, bet uz šo:
Es dzirdu, nevaru piekrist. Ir ļoti daudz valstu gan Amerikā, gan Tuvajos Austrumos, gan Āzijā, kas saglabā savu neatkarību. Eiropā tāda ir Šveice pēc pārliecības un būtības un Anglija arī uz to jau atkal iet. :) Vai tad ne tā ? Citu viedokli dzirdu, bet uzjautrina vaimanāšana par Krievijas draudiem un domāšana , ka esam Neatkarīga Valsts.

atbildēšu ar pretjautājumu: kā tu domā, kāpēc pasaulē veidojas ar vien vairāk un lielākas ekonomiskās savienības? Gan āzijās, gan tuvajos austrumos, gan amērikās. Viņiem neatkarība ir apnikusi? Pamēģini atbildēt uz šo jautājumu kaut vai sev, var būt realitātes sajūtas nedaudz mainīsies?
A par Angliju es teikšu ka nav labi ja ekonomiskos jautājumus izlemj tauta. Bet tāda ir DEMOKRĀTIJA.
26.septembris 2016, 14:26 | links

Sapratu tavu viedokli. Bet man viņš liekas aizķēries divdesmitajā gadsimtā. Mūsdienās valstiskumu vairs nevar tik šauri traktēt.
Mēģināšu pa punktiem:
Latvija, ES sastāvā neveidojas kā tīri juridiska konstrukcija, kuru veido rakstītu normatīvo aktu hierarhija ar konstitūciju augšā un izpildvaras lēmumiem apakšā. Šādā situācijā valsts kļūst par fikciju.

Latvijai ir satversme augšā, gan normatīvo aktu kopums, kā arī ir izpildvara. Nezinu kāpēc tu to neesi pamanījis. ES ir veidojums uz valstu savstarpēju līgumu pamata. Izjūkot ES Latvija neizjuks. Tātad veidojumi ir saistīti bet ne pilnībā atkarīgas vien no otras.
Neatkarīgu valsti raksturo tādas pazīmes vēl kā:
Teritoriālais robežu veselums/ tikai austrumu robeža. armija, kas nodrošina /parstāvīgi/valsts veselumu un suverenitāti , bez Nato piekrišanas nevaram neko paši lemt.

Tavu prāt robeža ir tikai tā uz kuras stāv lielgabali lai atvairītu ienaidnieka iebrukumu? A ja nav neviena ienaidnieka? Tāpat būvēt aizsardzības vaļņus un bunkurus? Jo savādāk kāds to neuzskatīs par neatkarīgu valsti? Un kā tu iedomājies, kā maza valsts var stāties pretī valstij, kuras ekonomiskais, militārais, cilvēku un citu resuru ir 100 reižu lielāki/vairāk? Manuprāt tikai un vienīgi meklējot sabiedrotos. Kādus sabiedrotos izvēlēties? ES izvēlētos sabiedrotos ar kuriem mums nav bijušas problēmas.
ekonomika / nacionālā valūta u.t.t/, pie nosacījuma ka šobrīd 30% budžeta tiek saņemts subsīdijās. mjunior tavi paša teiktie vārdi! :)

Pieņemt apgalvojumu, ka Latvijā nav savas ekanomikas, es nevaru. Cik tā ir stipra, ilgstspējīga, tas ir nedaudz cits jautājums.
Nacionālā valūta. Lieta par kuru cilvēki visbiežāk alojas. Kas mūsdienās ir valūta? Virtuāli cipari, kuru segums ir ļoti nosacīts. Saucas modernā ekanomika. Nevaram paši cik gribam tos ciparus emitēt? Bet pie vienas otras populistiskas valdības var būt tas ir pat ļoti labi? Mēs nevaram emitēt, bet pretī mēs saņemam, ka mums vieniem nav jārūpējas par šīs valūtas stabilitāti. Domāju ka lielāko tiesu uzņēmēju tas pilnībā apmierina. Vari saukt mani par rusafobu, bet piesaukšu tavu prāt neatkarīgo Krieviju kā piemēru, jo precīzi atbilst tavaj neatkarīgas valsts definīcijai. Cik tur darījumu notiek izmantojot svešu zemju valūtas? Kādās valūtās iedzīvotāji tur savus uzkrājumus? Jautājumi retoriski un neprasa atbildes.
30% tiek saņemti subsīdijās. Manuprāt tas galīgi nedefinē neatkarīgu valsti. Tai pašā laikā tas padara valsti atkarīgu no šīm subsīdijām. Bet arī tikai pie nosacījuma, ka ja saņēmējvalsts subsīdiju izmaksas pārtraukšanas gadījumā nespēj sabalansēt savu budžetu.
Centralizēta varas struktūra kura nosaka ar saviem lēmumiem un rīkojumiem, kvotām , cenu politiku u.t.t ,ko valstī un kā darīt. :))) Tad kā mums ir, kādam te ilūzijas par to ka mēs paši kau ko lemjam, ja pat tiesu vara valstī nav ,, pēdējā instance,, , bet ir Briseles ,, pēdējais vārds,,!!!

Tev tomēr vajadzētu papētīt kādus jautājumus lemj Latvijā un kādus Briselē. To ka kopējā brīvā tirgū ir jābūt kopējiem principiem tu taču nenoliegsi? Ir lietas pret kurām var iebilst un ir jāiebilst, bet pa lielam man liekas ka viss ir kārtībā.
Manuprāt tava nepatika ir emocionāla un netiek balstīta uz ekonomiskiem, racionāliem apsvērumiem.
Nu viss pietiks, tā jau esmu trīs reizes pārsniedzis man zināmo vārdu krājumu.
26.septembris 2016, 14:15 | links

Es jau necenšos strīdēties, gribtās nedaudz ar īsto vīru papļāpā.
Docent, nu ieliec to formulu vēlreiz. Tas nav man personīgi, tas ir visiem kuri palaiduši garām vai nav sapratuši tavu neatkarības formulu.
Tavam sirds mieram varu uzrakstīt savējo un arī citu šeit forumā pausto viedokli. Globālajā pasaulē vairs nav neatkarīgu valstu. Šis ir kompromisu laiks. Uz kompromisiem iet pilnīgi VISAS valstis, neatkarīgi no izmēra, militārās varenības, ekonomikas.
Pamēģini sadzirdēt arī citu pausto, pat ja tev tā ziņa ir nepieņemama.

AndrisABC, 26.septembris 2016, 11:24

Es dzirdu, nevaru piekrist. Ir ļoti daudz valstu gan Amerikā, gan Tuvajos Austrumos, gan Āzijā, kas saglabā savu neatkarību. Eiropā tāda ir Šveice pēc pārliecības un būtības un Anglija arī uz to jau atkal iet. :) Vai tad ne tā ? Citu viedokli dzirdu, bet uzjautrina vaimanāšana par Krievijas draudiem un domāšana , ka esam Neatkarīga Valsts. :DDDD
26.septembris 2016, 14:02 | links

Es jau necenšos strīdēties, gribtās nedaudz ar īsto vīru papļāpā.
Docent, nu ieliec to formulu vēlreiz. Tas nav man personīgi, tas ir visiem kuri palaiduši garām vai nav sapratuši tavu neatkarības formulu.
Tavam sirds mieram varu uzrakstīt savējo un arī citu šeit forumā pausto viedokli. Globālajā pasaulē vairs nav neatkarīgu valstu. Šis ir kompromisu laiks. Uz kompromisiem iet pilnīgi VISAS valstis, neatkarīgi no izmēra, militārās varenības, ekonomikas.
Pamēģini sadzirdēt arī citu pausto, pat ja tev tā ziņa ir nepieņemama.
26.septembris 2016, 11:24 | links

Pievieno savu atbildi

Tēma slēgta. Atbildes pievienot nav atļauts!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager