Maiļu smeļamais tīkls

Kāds ir vislabākais variants, kā un kur to lieto.
Sarkandaugavas bodītē vēl jo projām ir ar"borķiku".Cena ja nemaldos 7.50Ls
27.augusts 2011, 17:17 | links

Boroda- a man p*******j , valar jau izrunājos....
27.augusts 2011, 16:11 | links

:DDD
27.augusts 2011, 15:57 | links

čau , boroda, foršāk varētu būt, ja kustina,
kaut aiz gara laika:)
27.augusts 2011, 15:53 | links

13.Ēsmas zivtiņu ieguvei atļauts lietot tīkliņu, kas nav lielāks par 1,5 x 1,5 metriem, ar linuma acīm, kas nav lielākas par 10 milimetriem.
Ko tu ņemies pa tiem likumiem, Roli?
Vai es kustinu šo tīkliņu vai atstāju mierā, tā ir mana paša darīšan.
27.augusts 2011, 15:49 | links

Pats savulaik vīķes zanderiem ķēru ar peldošo "televizoru",kura acs izmērds bij 16mm.Smalkāku vnk nevarēju dabūt.Matadori stāsta,ka D-pils tirgū varot pasūtīt.~pāris nedēļu laikā esot gatavs.
:))
27.augusts 2011, 15:34 | links

Šur tur bodēs,tos smeļamos ar "bortiku",vēl var uziet.Nu jau laiciņu apakaļām pat Sarkandaugavas bodītē bij.šogad vēl centrāltirgū maniju.
:))
27.augusts 2011, 15:31 | links

Boroda(piedod nezinu īsto vārdu) - gribējās uzsvērt ka nekāda sakara nav ar "brienamiem", ka tas ir likumā noteikts ... tas ari viss:)
27.augusts 2011, 15:21 | links

Kāds te sakars ar noteikumiem...iet un sasmeļ tās mailes i miers.
27.augusts 2011, 15:04 | links

Rhodeus sericeus (Bloch)
spidiļķis
Angliski: bitterling
Vāciski: Bitterling
Zviedru: bitterling
Igauņu: mõrukas
Lietuviešu: kartuolė
Krievu: горчак

Šos esmu ķēris priekš asariem- nezinu kapēc, bet pie mums dēvē par vēja zivtiņām, lūdzu nejaukt ar vēja zivi ....
27.augusts 2011, 14:21 | links

MN
13.13.Ēsmas zivtiņu ieguvei atļauts lietot tīkliņu, kas nav lielāks par 1,5 x 1,5 metriem, ar linuma acīm, kas nav lielākas par 10 milimetriem.
27.augusts 2011, 14:07 | links

Nu man ir divu veidu viens ar smalko actiņu vēja zivtiņām ( nepatiekšu vai tas ir īstais zivs nosaukums, bet tā devē), tādas līdz 5 cm mazas zivtiņas, otrs rujāku aci, kad jāsaķer karūsas ...Kaut kā pēdējos 2 gadus neesmu to praktizējis, bet ieprikš to esmu bieži darījis.

Boroda- viss ir pēc noteikumiem, nu es ceru ka pēc pēdējām izmaiņām kad atļāva zivis šaut ar dakšām nekas nav mainījies :))
27.augusts 2011, 14:05 | links

Marti , tieši tā , bodē nopērkamajiem , acs ir par smalku , jātaisa vien pašam .
27.augusts 2011, 14:05 | links

Var tak pastaigāt un saķert tāpat ar to brideņveidīgo.
27.augusts 2011, 14:00 | links

vai tik tiem bodee peerkamajiem acis nav par smalku un tur visa taa probleema.
27.augusts 2011, 13:59 | links

Par dziļumu, parasti vairāk par metru neliek , pat seklāk.
27.augusts 2011, 13:53 | links

Mana pieredze vairāk balstīta uz karūsiņu un vēja zivtiņu ķeršanu, jāiebaro obligāti, parasti samet cietus maizes un barības maisījumus, jagaida kad pats redzi ka paliek tur melns ar zivtelēm, vai jānogaida 10-20 min. Parasti lieku pie zālēm, bet ne uz zālēm(tas obligāti) . Par kātu jāizmanto kārtīgs bomis no koka, jo jārauj srauji augšā ... Tā vienreiz bija tīkliņā uzreiz pāris kg ar karūsām un ir nācies liekt atpakaļ metāla stīpas....Jo smalkāka ace tīkliņam, jo grūtāk to uzreiz pacelt. Iespējams ka uz vīķēm, ko saucam par mailēm ir jāliek irdināms futeris, kas uztaisa mākonīti no barības...Bet nu es tajā nekādu problēmu nesaskatu, cik ir ķerts tik ir pietiekoši saķerts dzīvajiem.....Pat ir bijuši pārsteiguma brīži ar kilo līņiem un smukām karūsām.
27.augusts 2011, 13:52 | links

Kādā dziļumā to darīt?
Cik ilgi gaidīt?
Vai iebarot ar kaut ko, lai labāk?
27.augusts 2011, 13:28 | links

Cerams, ka vēl kādam liksies šī tēma aktuāla. Man šis ir tumšs lauciņš. Uz dzīvo esmu sācis ķert pavisam nesen. Tāpēc sāku arī apgūt maiļu smelšanas tehniku.
Biju iegādājies salmo bodē maiļu tīklu, tachu paceļot tā straujāk, nolūza tās alumīnija kājas. Sākumā viņas locījās, bet vienā brīdī nolūza pavisam :(
Iespējams, ka es pārspīlēju ar celšanu ārā, taču liekas, ka lēni to darot, visas zivis aizpeld...
Tad to tīklu tjūnēju. Sākumā viņš bija ar teleskopiskām kājām, bet es uzliku no ņeržas stieņiem (6mm), kuriem piekniedēju galos tās pašas plastmasas bumbiņas un centru saglabāju to pašu oriģinālo. Bija jau labāk, bet vienā brīdī neizturēja plastmasas lodīte un cauri bija :(
Vai gadījumā nav labāk, ka tas rāmis ir nevis krusts pa vidu, bet kvadrāts pa perimetru?
Un vai nav jāliek kaut kādi bortiņi - sānu malas kā kaste? Vismaz kādus 20 cm. Esmu kaut ko tādu redzējis, citu inventārā, taču bodēs tādu nav...
Un tad vēl man īsti nav pielecis, kur tās mailes atrodas. Man izdevies sasmelt tikai mazus asarīšus un raudiņas. Un pat grunduļus jeb akmeņgraužus :) Bet nevienu maili. Darīju to Ķīšezerā.
27.augusts 2011, 13:24 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager