Cerams, ka vēl kādam liksies šī tēma aktuāla. Man šis ir tumšs lauciņš. Uz dzīvo esmu sācis ķert pavisam nesen. Tāpēc sāku arī apgūt maiļu smelšanas tehniku.
Biju iegādājies salmo bodē maiļu tīklu, tachu paceļot tā straujāk, nolūza tās alumīnija kājas. Sākumā viņas locījās, bet vienā brīdī nolūza pavisam :(
Iespējams, ka es pārspīlēju ar celšanu ārā, taču liekas, ka lēni to darot, visas zivis aizpeld...
Tad to tīklu tjūnēju. Sākumā viņš bija ar teleskopiskām kājām, bet es uzliku no ņeržas stieņiem (6mm), kuriem piekniedēju galos tās pašas plastmasas bumbiņas un centru saglabāju to pašu oriģinālo. Bija jau labāk, bet vienā brīdī neizturēja plastmasas lodīte un cauri bija :(
Vai gadījumā nav labāk, ka tas rāmis ir nevis krusts pa vidu, bet kvadrāts pa perimetru?
Un vai nav jāliek kaut kādi bortiņi - sānu malas kā kaste? Vismaz kādus 20 cm. Esmu kaut ko tādu redzējis, citu inventārā, taču bodēs tādu nav...
Un tad vēl man īsti nav pielecis, kur tās mailes atrodas. Man izdevies sasmelt tikai mazus asarīšus un raudiņas. Un pat grunduļus jeb akmeņgraužus :) Bet nevienu maili. Darīju to Ķīšezerā.
27.augusts 2011, 13:24 |
links