Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Recepte patiks tiem, kam nepatīk zivis ar asakām. Jūras asaris jeb labraks ir garšīgs, un tam praktiski nav asaku. Turklāt tā ir viena no manām mīļākajām zivīm.
Sastāvdaļas:
1 jūras asaris
2 paprikas: sarkana un dzeltena
100 ml baltvīna
200 ml ūdens
1 sīpols
2 daiviņas ķiploka
Buntīte bazilika
2 ēd.k. ābolu etiķa
Timiāns
Olīveļļa
Pipari
Sāls
Pagatavošana:
Zivij noņem zvīņas un gareniski izgriež filejas. Tās sagriež divās daļās un gareniski iegriež ādas pusē, atstarpe apmēram 1 cm. Apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Griezuma vietās ievieto timiāna zariņus.
Dārzeņus sagriež gabalos, saber pannā un apcep. Pēc 7 minūtēm pievieno etiķi, vīnu un bazilika zariņus ar lapām. Cep vēl apmēram 7 minūtes. Pielej ūdeni un turpina cept 10–15 minūtes, līdz masa iegūst sīrupa konsistenci.
Apceptos dārzeņus saliek blenderī un sasmalcina līdz mērces konsistencei.
Zivi saliek sakarsētā pannā ar ādu uz leju un cep 3 minūtes. Tad apgriež otrādi un cep vēl 1 minūti.
Šķīvī ielej saldskābo mērci, ieliek zivi, apslaka ar olīveļļu. Var dekorēt ar svaigām diedzētām garšaugu lapiņām.
Labu apetīti!