Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Zivju pirkstiņi mīklā ir garšīga uzkoda draugu lokā vai arī otrais ēdiens. Pagatavot tos var ātri, tāpēc šī recepte var noderēt, ja pēkšņi kāds piesakās ciemos. Var izmantot jebkuras zivju fileju, kurai nav asaku, – mencu, pikšu utt.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Pikšas fileju sagriež īkšķa resnuma strēmelēs un pārkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno nedaudz svaigas citrona sulas, apmaisa un marinē apmēram 20 minūtes.
Tikmēr pagatavo mīklu. Miltus sajauc kopā ar alu, šķipsnu sāls, naža galu melno piparu, sarkano piparu, kā arī 2 olām. Mīklai ir jābūt pabieza krējuma konsistencē.
Zivs gabaliņus panē miltos, pēc tam apmērcē mīklā un cep lielā eļļas daudzumā līdz zeltainai krāsai (3–5 minūtes no katras puses). Vēlamā eļļas temperatūra – apmēram 180°C.
Izceptos zivs pirkstiņus liek uz papīra salvetes, lai tā uzsūc lieko eļļu. Var pasniegt ar krējuma–majonēzes mērci vai arī krējuma un Dip garšvielām.
Labu apetīti!