Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Recepte | 21.aprīlis 2024, 13:32 | Komentēt | 2184 skatījumi

Ceptas reņģes sīpolu-tomātu marinādē

Mīklā ceptas un marinētas reņģes ir viena no latviešu zivju delikatesēm. Es tās gatavoju vairākas reizes gadā – tad, kad ir pieejamas reņģes. Starp citu, tās diezgan labi ķeras aprīlī un maijā. Daugavas ietekā jūrā no mola tad tās velk simtiem makšķernieku.

Sastāvdaļas:

  • 2–2,5 kg svaigu reņģu
  • 3 olas
  • 350 ml gaišā alus
  • 1,5 l ūdens
  • milti
  • augu eļļa
  • 150 g tomātu pastas
  • 7 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 4 ēd.k. etiķa
  • lauru lapas
  • melnie pipari
  • smaržīgie pipari
  • sāls

Reņģu cepšana

  • Reņģes izķidā un noņem galvu. Izņem mugurkaulu un pie astes to nogriež. Iegūst tīru fileju bez asakām.
  • Zivis nomazgā aukstā ūdenī un uzreiz nosusina ar papīra dvieli.
  • Reņģes apkaisa ar sāli un pipariem.
  • Uz rupjas rīves sarīvē burkānus un apcep uz pannas zeltaini brūnus.
  • Pagatavo mīklu: bļodā iesit 3 olas, pieber sāli, svaigi maltus melnos piparus, pielej klāt alu un visu sakuļ. Pievieno 500 ml ūdens, sakuļ. Pieliek klāt miltus un izveido krējuma konsistences mīklu.
  • Uzkarsētā pannā ielej eļļu. Reņģes iemērc mīklā un liek cepties. Cep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai

Sīpolu–tomātu marināde

  • Katlā ielej 1 litru ūdens, pievieno 3 tējkarotes sāls, 1 ēdamkaroti cukura, nedaudz melno piparu graudu, 3–4 smaržīgos piparus, lauru lapu.
  • Kad marināde sāk vārīties, ieber ripiņās sagrieztus sīpolus.
  • Kad sīpoli kļūst pusmīksti, pievieno tomātu pastu un etiķi.
  • Atdzesē.

Apvienošana

Dziļā traukā kārto reņģes, apceptos burkānus un sīpolus un pārlej atdzisušo marinādi. Ļauj marinēties vismaz 6 stundas.

Labu apetīti!

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager