Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!
Vilkzivs ir neparasta, varētu pat teikt, mežonīga zivs, kas dzīvo Ziemeļjūras un Baltās jūras reģionā. Daudzās valstīs tā skaitās delikatese.
Vilkzivij ir masīvs ķermenis, kas atgādina vēdzeli vai samu, un liela galva ar briesmīgiem zobiem. Tautā runā, ka vikingi vilkzivi esot izmantojuši suņu vietā. Taču tai ir maiga, sulīga, nedaudz salda gaļa, un, neskatoties uz briesmīgo paskatu, tā ir ļoti garšīga.
Pēc šīs receptes var pagatavot jebkuru jūras zivs fileju, ne tikai vilkzivi.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Vilkzivs steikam noņem ādu un atdala gaļu no muguras asakas.
Fileju sagriež trīs daļās, apsāla, pieber zivju garšvielas un maltus melnos piparus.
Olām pievieno 2 ēdamkarotes auksta ūdens, nedaudz sāls un visu saputo.
Filejas gabalus iemērc olā, miltos, tad atkal olā un beigās rīvmaizē.
Cep sakarsētā eļļā zeltaini brūnus no visām pusēm. Cepot pievieno saspiestu ķiploku daiviņu un timiāna vai rozmarīna zariņu – tas iedos savu garšu.
Apceptos zivs gabalus liek lēzenā traukā un cepeškrāsnī 10 minūtes cep līdz galam 180 grādos.
Pasniedz ar kādu mērci un citronu. Kā piedevas var izmantot kartupeļu biezeni, frī kartupeļus un svaigus dārzeņus.
Labu apetīti!